sok z winogron - 752 przepisów (strona:21/51)

Sałatka z fetą, winogronem, awokado i orzechami laskowymi 117

Połączenie składników perfekcyjne. Wypróbujcie przepis już dziś! Składniki (na 2 porcje): 1 sałata rzymska   1/2 awokado   garść winogron garść orzechów laskowych 50 gram sera feta  dressing: 1 łyżka dżemu wiśniowego, 1 łyżka soku z cytryny, 2 łyżki oleju z orzechów laskowych, 2 łyżki wody, szczypta pieprzu i soli  Sałatę kroję w paski, awokado

Mango Papaja
Piramidka z kurczaka i mango z orientalną salsą 148

zajadały aż im się uszy trzęsły!) :) Składniki: pierś kurczaka dojrzałe mango sok z limonki sól pieprz Salsa: 1 nieduży ogórek mała czerwona cebula sok z limonki łyżka posiekanej kolendry sól 2 łyżki oleju z pestek winogron kilka kropli oleju sezamowego (można pominąć) Wykonanie: Pierś kurczaka doprawioną lekko solą i pieprzem upiec (najlepiej w rękawie do pieczenia, dzięki czemu będzie miękka

MyCookBook.pl
Ciasto jogurtowo-owocowe 183

truskawek* 10 łyżeczek żelatyny* 500 ml jogurtu naturalnego* 100 g cukru* 250 ml śmietany kremówki* 1/2 opakowania galaretki truskawkowejdodatkowo* 500 g winogrona lub innych owoców Sposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka od żółtek. Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając kolejno żółtka. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto

Mix smaku
Pavlova z kremem i owocami 316

SKŁADNIKI:BEZA:* białka – 4 szt* sól – 1 szczypta* cukier drobny – 3/4 szkl* sok z cytryny – 1 łyżka*mąka ziemniaczana – 1 łyżkaDODATKOWO:* śmietana 36% – 200 ml* mascarpone – 100 g* cukier puder – 2 łyżki* owoce : truskawki , jagody , winogrona , brzoskwinieSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BEZA:Piekarnik nagrzewamy do 180C.Zimne białka ubijamy na sztywno! ze szczyptą soli.Stopniowo

Ostra na Słodko
Sok winogronowy z sokownika 156

możemy zjeść jakieś pyszne ciacho;) Przepis dodaję do akcji na Facebooku "Błyskawiczne piątki" Składniki: 5 kg winogron 1/2 kg cukru Przygotowanie: Winogrona najpierw myjemy, następnie oddzielamy od łodyżek i przekładamy do sokownika.  Owoce powinny parować około godziny. Sok zlewamy do garnka dosypujemy cukier i gotujemy do rozpuszczenia się cukru około 20 minut. Przelewamy do słoików.  Odwracamy do góry

Życie zaczyna się w kuchni
szaszłyki z piankami 125

arbuza usunąć pestki i pokroić w kwadraty. Nadziać je jako pierwsze na patyczki od szaszłyków (muszą być na dole, bo jeśli puściłyby sok to pianki by się rozmoczyły). Następnie nadziewać na zmianę pianki, truskawki i winogrona. Jabłko położyć na talerzyku skórką do góry, wbić w nie szaszłyki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cytrynowo-kokosowa babka z jagodami 110

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 ¼ szklanka cukru trzcinowego 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1 ¾ szklanki mleka sojowego (350ml)  sok z ½ cytryny i skórka z 1 cytryny ¾ szklanki oleju z pestek winogron (150ml) ½ łyżeczki soli 250 g owoców jagodowych (u mnie pół na pół truskawki i borówki) Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę do babki

Roślinna - blog wegański
Owoce - kiedy i jakie jeść? 131

porcja owoców na II śniadanie lub podwieczorek? Tak naprawdę 1 porcja owoców to np. 1 duże jabłko, miseczka czereśni lub truskawek, 2 kiwi, garść winogron, 1 banan lub 1 pomarańcza. Co ciekawe - świeżo wyciskany sok pomarańczowy może mieć więcej kalorii niż 1 pomarańcza, a to właśnie 1 pomarańczą zjedzoną w całości najemy się bardziej! Jeżeli nie masz problemów z nadwagą

MintTaste
Sałatka Waldorf 140

potrzebuje zbyt wiele dodatkowych składników, żeby ją zrobić. Jak wygląda moja wersja? Składniki: połówka dużego selera korzeniowego 2 jabłka sok z cytryny seler naciowy – 5 łodyg świeżo zmielony czarny pieprz garstka rodzynek (lub 10 winogron) 100 g sera pleśniowego (niebieski) 10 orzechów włoskie podprażonych przez chwilę na patelni pół mandarynki na każdą porcję do dekoracji Przygotowanie: Seler gotujemy

Ugotowane pozamiatane
kolorowa sałatka z roszponką 159

najważniejsze- pyszna i pełna witamin.  Składniki: opakowanie "mix sałat z roszponką" kostka sera feta 2 łyżki czarnych oliwek kiść  drobnych zielonych winogron 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 łyżeczki musztardy sok z 1/2 cytryny 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Fetę pokroić w kostkę, papryki w niewielkie kawałki, oliwki na połówki. Musztardę, sok z cytryny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
List do Mikołaja. I słoiczek konfitury. Dla Kubusia! 86

ciemnych winogron, najlepiej odmiany Concord 1 gałązka świeżego rozmarynu ok. 100 ml porto 1/2kg cukru żelującego 2:1 cynamon, imbir - do smaku Obrane winogrona opłukać i przełożyć do garnka. Ugnieść, tak by puściły sok. Wstawić na średni ogień, i gdy lekko się rozgrzeją dosypać cukier żelujący oraz wrzucić rozmaryn. Dokładnie zamieszać i nadal mocno ugniatać. Dolać porto oraz cynamon

KUCHARNIA
Łosoś à la MasterChef 276

bulwy kopru włoskiego 100 g pieczarek 50 g masła 2 łyżki płynnej śmietanki (najlepiej 30-36%) olej do smażenia (słonecznikowy lub z pestek winogron) mąka do obtoczenia ryby (1 czubata łyżka powinna wystarczyć) sok z 1/4 cytryny 1 jajko sól i pieprz Dodatkowo (na ciasto): 250 g mąki pszennej + trochę do podsypania 250 g bardzo zimnego masła 1/2 łyżeczki soli

Ratunku obiad
Fantastyczne ciasto z czerwonej fasoli – bezglutenowe i bezmleczne 196

fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao 1/2 lub 1 szklanka cukru (u mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli(...)fasoli czerwonej (po odsączeniu 400 g fasoli) 6 jajek rozmiar M 6 łyżek oleju rzepakowego, słonecznikowego lub z pestek winogron 6 łyżek kakao 1/2 lub 1 szklanka cukru (u mnie 1/2 i było wystarczająco słodkie) skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej instant 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) szczypta soli

moj przepis na
Kuskus z granatem i pomarańczowe pesto z rukoli 138

porcje) 1 szklanka kuskus 1 szklanka wody 1 szalotka 1/2 granatu 1/2 pęczka natki pietruszki sok z 1/2 cytryny pesto 4 garści rukoli sok z 1 pomarańczy 1/2 szklanki orzechów nerkowca 3 łyżki oleju z pestek winogron 1 łyżka oliwy aromatyzowanej papryczką chilli (można pominąć) duża szczypta imbiru sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kuskus umieścić w miseczce, zalać

DefinicjaSmaku
Soki i napoje dla zdrowego układu odpornościowego. Co jest dobre, a co wyeliminować z diety, aby być zdrowym. 112

szklanki to 13 727), czerwona fasola Kidney, fasola pinto, serca karczochów, ziemniaki Russet, czarna fasola, jarmuż (1 szklanka to 2 540) Najlepsze składniki soków wspomagających odporność: OWOCE: owoce cytrusowe, ciemne śliwki, czerwone i ciemne winogrona, owoce o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających. WARZYWA: awokado, kapustowate (brokuły, kalafior, jarmuż, brukselka, pok choy), grzyby shiitake, pomidory, warzywa o najsilniejszych właściwościach przeciwutleniających. ZIOŁA: traganek(...)tysięcy jednostek). Czyli rachunek jest prosty, 6 - 9 ząbków czosnku działa tak samo jak zastrzyk penicyliny. A nie rozwala naszego układu odpornościowego i nie wyjaławia nam organizmu.    SOKI ŚWIEŻO WYCISKANE zbawiennie wpływające na nasze zdrowie i prawidłowe funkcjonowane układu odpornościowego: BURACZANY (to połączenie działa odżywczo na układ odpornościowy, ma korzystny wpływ na układ limfatyczny, ponoć przyczynia się

Naturalna Kuchnia