sok z winogron - 752 przepisów (strona:26/51)

SAŁATKA WARSTWOWA Z KAPUSTY Z KURCZAKIEM NA SŁODKO 5026

filety z kurczaka 2 szt. rodzynki 200 g.  śmietana kwaśna gęsta 400 g. sok z połowy limonki miód płynny 2 łyżki kurkuma 1/2 łyżeczki sól 1/4 łyżeczki pieprz 1 szczypta przyprawa do kurczaka 1/2 łyżeczki orzechy włoskie 1/2 kubka olej z pestek winogron 1 łyżka METODA: Kapustę drobno szatkujemy. Filety myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy solą

Kuchnia Paulettes
Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami 135

mlekiem kokosowym. Panna cottę wylej następnie na kokosowy spód i wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch gotowego ciasta ozdób połówkami winogron i truskawkami. Na wierzch ciasta możesz wylać również cienką warstwę galaretki, przegotowaną na przykład z soku z cytryny i żelatyny. Dzięki temu owoce będą się trzymały podczas krojenia

Food Square
Sałatka owocowa z marshmallows 131

bardzo często występują w amerykańskim menu, popularne są grillowane na patykach lub oblewane czekoladą z fontanny. Składniki: • kiść winogron bezpestkowych • 1 szklanka borówki amerykańskiej 250g • 1 szklanka malin • 1 opakowanie małych białych pianek marshmallows • sok z 1/2 cytryny • 250 g śmietanki 30% • 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: • Owoce wymieszać z piankami. • Śmietanę ubić

To co kocham
Wegańskie ciasto marchewkowe 173

około 300g) 100g mielonych orzechów włoskich 200g mąki 200g cukru trzcinowego  125 ml neutralnego w smaku oleju (np. z pestek winogron) 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka sody duża szczypta soli szczypta gałki muszkatołowej skórka i sok z ½ cytryny Krem: 150g nerkowców (wcześniej moczonych w wodzie przez kilka godzin) ½ szklanki roślinnego mleka  2 łyżki cukru pudru 2 łyżki

Roślinna - blog wegański
Sałatka owocowa z poppingiem-słodkie danie na wynos 116

Friends of Glass  i wyjść z domu. Poza domem wszystko smakuje inaczej. Składniki w nierównych proporcjach popping (amarantus eksponodowany) białe winogrono mango ziarna granatu kiwi golden banany jabłka spora ilość migdałów melasa z trzciny cukrowej  Skworcu sok z acerola Owoce umyj, obierz, odpowiednio przygotuj. Wsyp popping, dodaj soku z acerola. Wymieszaj. Dodaj rozdrobnione migdały i dosmacz melasą

Z Kuchni Do Kuchni
Mango-Chili-Miód (Chutney) 123

Mango-Chili-Miód Chutney Składniki: 1 duże dojrzałe mango 2 cebule 3 łyżki oleju o neutralnym smaku (rzepakowego lub z pestek winogron, u mnie kukurydziany) 1 ząbek czosnku kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego 1 mała papryczka chili sok z jednej pomarańczy 4 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 40-50 ml białego octu winnego 1 łyżka świeżo zmielonej gałki muszkatołowej

Kuchnia Prezydentowej
Pstrąg z pieprzem i rozmarynem 195

miałam filetów ze skórą 3 świeże  gałązki rozmarynu 1/2 cytryny szczypta soli szczypta mielonego pieprzu 3 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki masła mąka do oprószenia 3 duże cebule 4 ziemniaki Pstrąga lekko posolić. Skropić sokiem z cytryny. Ułożyć na połowie pokrojonej w piórka cebuli. Na wierzch wysypać resztę cebuli i pokrojoną na kawałki wyciśniętą cytrynę. Zostawić

Buniabaje w kuchni
Czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach 142

pomaga w pozbyciu się nagromadzonych w organizmie  kwasów.  Ich właściwości są doceniane od tysiącleci. Nadają się na sok,  galaratkę (ze względu na duże ilości pektyn), do sałatek, surówek, ciast, deserów, mięs… i nie tylko. W kuchni znalazły również zastosowanie liście winogron, do przygotowania gołąbków. Mój sposób na czerwone winogrona w czekoladzie i pistacjach.    Składniki:  - ok. 400g czerwonych winogron

mojewypiekiinietylko
SAŁATKA Z KURCZAKIEM I INDYJSKIM SOSEM MIĘTOWYM 181

kurczak i winogrona 😉   Składniki: 1 filet z kurczaka 1 op. mieszanki sałat ok. 15 szt. winogron czerwonych 1/2 op. kiełków brokuła garść nasion słonecznika przyprawa do kurczaka oliwa do smażenia Sos: 200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków mięty 1 łyżka soku z cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala Evita sól szczypta chili Wykonanie sosu

Kuchnia MagdaLeny
Beza zimowa 179

Beza smakuje nie tylko latem z owocami sezonowymi (jagody, maliny, borówki, truskawki), ale również zimą z innymi dostępnymi owocami (pomarańcze, kiwi, winogrona). Leciutka jak piórko beza (z wierzchu chrupiąca, a w środku delikatna pianka) z bitą śmietaną i owocami, znika natychmiast po podaniu. Przygotowując wcześniej  faworki zostały mi po nich białka. Do tej pory z białek robiłam małe beziki(...)minut. Składniki: beza: 5 białek (o temperaturze pokojowej) 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej krem: 300 ml śmietanki 30% - 36% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone 3 - 4 łyżki cukru pudru dodatkowo: kiwi, pomarańcza, winogrona lub inne ulubione owoce Przygotowanie: beza: Białka włożyć do suchej, czystej (bez zatłuszczeń) miski i ubijać

Kuchcik gotuje
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 171

indyka,- 2 główki czosnku,- przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, bazylia,- odrobina oleju,- winogrona (3-4 małe kiście),- 3 plasterki żółtego sera,- trochę leniwych pierogów ('wczorajsze' się świetnie nadają),SKŁADNIKI NA WARZYWA KARMELIZOWANE:- 2 marchewki,- papryki (żółte, zielone, ostre-czerwone),- 3 łyżki masła,- 3 łyżki cukru trzcinowego,- sok z brzoskwiń,- 2 duże cebule,- przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra.Działamy szybko - wyciśnięty(...)dorzucamy cebulę, następnie papryczki a po nich przyprawy. Mieszamy dość długo. Na koniec zalewamy sokiem z brzoskwiń i chwilę gotujemy.Odwracamy indyka. Pod koniec pieczenia dorzucamy leniwe pierogi, które obtaczamy w 'sosie własnym' jaki wyprodukował nam związek ptaszyska z przyprawami i czosnkiem. Na leniwki wrzucamy wypestkowane winogrona i posypujemy serem. Chwilę jeszcze zapiekamy.No i co nam z tego wychodzi? REWELACJA! Smak

Wypisz Wymaluj
Wegański deser bez cukru 165

szypułek. Trzy sztuki zostawiam do dekoracji. Przekładam na patelnię i przesmażam na wolnym ogniu aż puszczą sok. Na dno pucharków przekładam łyżkę truskawek, potem płatki, znowu truskawki, płatki, i truskawki. Płatki migdałowe prażę na suchej patelni. Dekoruję nimi deser, dodaję winogrono, truskawki świeże, miętę

wesoła kuchnia
Kuskus z granatem i winogronem 139

sylwetkę :)  Składniki:  -4 łyżki kaszy kuskus -1/4 szklanki wody -garść rukoli -5 czerwonych winogron -1/3 granatu -50 g sera feta -świeża bazylia  -1 łyżka nasion słonecznika sos winegret: -4 łyżki oleju lub oliwy -1 łyżka miodu -1 łyżka soku z cytryny  -1 ząbek czosnku -szczypta soli i pieprzu Olej lub oliwę wylewamy do miseczki(...)mieszając dodajemy kroplami sok z cytryny. Kiedy sos nabierze gęstej konsystencji dodajemy miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i pierzymy do smaku, dokładnie mieszamy. Kuskus zalać gorącą wodą, przykryć i odstawić na 5 minut, ma wchłonąć wodę. Następnie rozdrobnić  widelcem. Odstawić do wystudzenia.  Rukolę dokładnie wypłukać, rozdrobnić na mniejsze kawałki. Umyte winogrono przepołowić, wydrążyć pestki. Z granatu wyłuskać

Kulinarne przemyslenia
CIASTO CYTRYNOWE Z PIANKĄ I BORÓWKAMI – BEZ PIECZENIA 219

lato! Jeśli chcecie zamienić borówki na inne owoce – możecie śmiało! Pasują truskawki, brzoskwinie, maliny, ananas, kiwi, a nawet winogrona! Gwarantuję, że każde będą tu świetnym dodatkiem! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * okrągłe biszkopty – 1 op KREM CYTRYNOWY: * sok z cytryny – 150 ml + skórka * cukier – 180 g * budyń śmietankowy bez cukru – 2 op * woda – 500 ml * żółtko

Ostra na Słodko
Sałatka ryżowa z łososiem 131

czasie gotuję go na parze w garnku około 10 minut, czas gotowania zależy od grubości łososia. mój był dość gruby. Truskawki, winogrono myję i kroję na cząstki, dodaję do ryżu przestudzonego, dokładam roszponkę, mozzarellę pokrojoną, awokado które skrapiam sokiem z cytryny, dodaję łososia którego dzielę na kawałki. Doprawiam solą, pieprzem, polewam oliwą od suszonych pomidorów

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania