sok z winogron - 752 przepisów (strona:20/51)

Kapusta pekińska z miodowym dresingiem 155

Czas : 20 minutSkładniki :2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka3 łyżki pokrojonego szczypiorek1 łyżeczka herbaty

Buniabaje w kuchni
Kapusta pekińska z miodowym dresingiem 155

Czas : 20 minutSkładniki :2 garści pokrojonej w paseczki kapusty pekińskiej1 utarta na tarce ( grube oczka ) marchew3 łyżki natki pietruszki 1 mandarynka3 łyżki pokrojonego szczypiorek1 łyżeczka herbaty

Buniabaje w kuchni
Surówka z brukwi 159

brukiew ok. 600g - 2 jabłka (dałam słodkie i soczyste Golden Delicious) - kawałek czerwonej papryki - koperek świeży - sól (u mnie niebieska, perska) - sok z cytryny - olej pistacjowy (może być oliwa lub inny olej, np. z pestek winogron ) - wino ryżowe Mirin     Brukiew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce jarzynowej, lekko solimy. Na tej samej tarce trzemy jabłka (razem ze skórką), skrapiamy

mojewypiekiinietylko
Tort szodonowy 141

krem: 4 jajka; 100 g cukru; 1 cukier waniliowy; 9 łyżeczek żelatyny w proszku; 3 łyżki soku z cytryny; skórka otarta z 1 cytryny; 125 ml białego wytrawnego wina; 400 g śmietanki 30% lub 36%; około 20 g czekolady; 150 g jasnych winogron; 150 g ciemnych winogron; Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą kremową masę. Żelatynę(...)Dobrze schłodzić. Przed podaniem usunąć obręcz tortownicy. Na wierzch ciasta ułożyć winogrona zamoczone w białku, a następnie w cukrze krysztale.   Uwagi: 1. Jajka użyte do masy szodonowej przed użyciem należy sparzyć wrzącą wodą (jajka układam na sicie i przelewam wrzątkiem). 2. Ciasto biszkoptowe można naponczować, np. jakimś sokiem

In my kitchen
Szaszłyczki z łososia i warzyw z sezamem 151

sosu sojowego 3 łyżki pikantnego ketchupu 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1/2 łyżeczki mielonej papryki 1 łyżka brązowego cukru nie rafinowanego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki otartej skórki cytrynowej 1 łyżka oleju z pestek winogron lub ryżowego 2 łyżki białego sezamu Pokroić łososia por, rzodkiewkę w bardzo małe kawałki , a pomidorki na ćwiartki. Umieścić w osobnych miseczkach. Wymieszać

Buniabaje w kuchni
Sałatka owocowa z miodem 224

pestki z ½ owocu granatu, 1 mango, 1 banan, 1 nektarynka, 1 kiwi, około 10 szt. winogron, 250 g malin, 150-200 g borówki amerykańskiej, sok z połowy limonki, 2-3 łyżki miodu. Dzisiaj coś dla tych, którzy wolą owoce w oryginalnej postaci - sałatka owocowa z dodatkiem miodu i soku z limonki. Mango, banana, nektarynkę i kiwi obrać i pokroić

Świat Domowej Kuchni
Pasta madre italiana 228

piekarskich. Do rozpoczęcia fermentacji, pracy drożdży i bakterii kwasu mlekowego, użyta została odrobina oliwy i miodu. Autorki przepisu wspominają, że w południowych Włoszech stosuje się sok pomidorowy, a w Ameryce Łacińskiej dojrzałe banany lub winogrona. Przyzwyczajony do naszego zakwasu żytniego, mojego ulubionego razowego, nie spodziewałem się, że z białej mąki może powstać zaczyn, w którym aż tak widoczne będzie działanie

Grahamka, weka i kajzerka
Dietetyczna owocowa sałatka z truskawkami i migdałami! 236

awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka płatków z suszonych pomidorów sos z octem balsamicznym: - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z pomarańczy - odrobina soli - łyżeczka oleju z pestek winogron Idealna, obłędna i wyjątkowa! Koniecznie do zrobienia! Buuuziaki! Zapraszam na mój profil na Facebooku

SMYKWKUCHNI
Kasza jęczmienna z zieloną fasolką i winogronami 95

Składniki: 100g kaszy jęczmiennej 150g zielonej fasolki 180g schabu ząbek czosnku 125g sera mozzarella 120g ciemnych winogron pół pęczka natki i szczypioru s ól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w cienkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Usmażyć na łyżce oleju , zdjąć z patelni na papi erowy ręcznik, żeby odsączyć

Gaździnka warzy
Sałatka z winogronami i camembertem 292

składniki:3 garście mieszanki sałat16 kulek winogrona1 serek camembert4 łyżki płatków migdałowych Krestososik6 łyżek oleju Rapso3 łyżki soku z cytyny1 łyżeczka miodu1 łyżeczka octu balsamicznego JamarSałatę  rozłożyć na talerzach. Na sałacie ułożyć przekrojone na pół winogrona (można usunąć pestki jak ktoś nie lubi) oraz pokrojony na małe kawałki serek camembert. Wszystko posypać płatkami migdałów i polać sosikiem. Sosik przygotować

Monia miesza i gotuje
ZEBRA WHOLE SLOW JUICER – test wyciskarki wolnoobrotowej 155

sito do soków klarowanych -siko do soków gęstych -kosz obrotowy -misa -pojemnik na tofu -szczoteczka wielofunkcyjna -popychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA

Ostra na Słodko
Sałatka Waldorf z kurczakiem i winogronem 150

płatkami migdałów. Dodatek winogron daje ciekawy słodko-słony efekt, przez co sałatka niewątpliwie jest oryginalna. Mi zasmakowało. :-)  3 garście czerwonych winogron 1/2 szklanki płatków migdałów 1 filet z kurczaka 1/2 pęczka natki pietruszki 5 łyżek soku z cytryny 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Filet gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i przy pomocy widelca rwiemy na małe kawałki

Szefowa kuchni
Placuszki szpinakowe 166

rzeczywistości. Nic to, dobrze jest wspominać miłe chwile, ale trzeba iść do przodu i tworzyć nowe, może lepsze... ~ Szpinakowe placki kakaowe z winogronami ~ Składniki: 60g mąki gryczanej 50g rozdrobnionego szpinaku około 60ml wody lub soku owocowego (np.winogronowego) 1 łyżka kakao naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i smażymy małe placuszki

Kuchenny Skrawek Nieba
Sezamowa rzodkiewka-sałatka 154

tajskim stylu. Czas: 10 minut Składniki: 1 pęczek rzodkiewki kilka gałązek dymki lub szczypioru sól 1/3 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej cukier sok z cytryny do smaku 1 łyżeczka czarnego sezamu 3 łyżki oleju z pestek winogron natka  kolendry (nie lubię więc używam  melisy lub mięty ) Umyć rzodkiewki. Obciąć ogonki. Pokroić w cienkie plasterki. Lekko posolić. Usiekać szczypiorek

Buniabaje w kuchni