śmietanowie - 6000 przepisów (strona:290/400)

sernik pomarańczowy z polewą czekoladową... 163

wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polac sernik, ozdobić skórką pomarańczową w cukrze w paseczkisernik jest mocno pomarańczowy, wilgotny, delikatny i szybko się zjada...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krówka pod chmurką 4457

cukru pudru1 żółtko1 łyżka śmietany1 puszka masy krówkowej (kajmak)400g śmietanki kremówki 30%2 łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny4 łyżki ziaren sezamu   Mąkę, margarynę, cukier, żółtko i śmietanę szybko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części upiec w piekarniku rozgrzanym do 180st przez ok 15 min (do zarumienienia). Ostudzić. Masę kajmakową podgrzać w mikrofali

happycreatiff.blogspot.com
Tort bezowy słodko - słony 183

odstawiamy masę do ostygnięcia.Pozostałą, mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Przekładamy kilka łyżek ubitej śmietanki do masy kajmakowej i mieszamy po czym wlewamy całość do pozostałej ubitej śmietany i delikatnie łyżką je łączymy. Blaty przekładamy masą, posypujemy odłożonymi orzechami, pistacjami i rodzynkami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby masa stężała

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto z masą budyniową 180

cukru1 cukier wanilinowy2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennej1 kostka masłaW garnku rozpuścić miód,cukier puder i masło,wystudzić.Do miski przesiać mąkę z proszkiem i sodą,dodać jajko,śmietanę oraz wystudzoną masę z miodem.Zagnieść ciasto, podzielić na 3 lub 4 części.Każdą część rozwałkować na grubość około 3-4 mm.Każdy placek piec osobno około 15 minut

Moje domowe kucharzenie
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą 301

więc dzisiaj na obiad roladki z kurczaka w sosie pomidorowym.  Porcja 6 roladekSkładniki:2 duże piersi kurczaka6 suszonych pomidorów130 g sera fetasól, pieprz sos1 puszka pomidorów100 ml śmietany 30 % 0,5 szklanki bulionu3 łyżeczki suszonej bazylii2 łyżeczki oregano1 łyżeczka tymianku, oregano0,5 łyżeczki płaskiej chili1 łyżeczka słodkiej paprykisól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Piersi kurczaka myjemy, osuszamy

Niezły Młynek
Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia 291

więcej dowiedzieć się o nim.Rozgrzewajcie piekarnik i do dzieła! Na blaszkę 28x24Czas przygotowania 50minSkładniki:Mąka kokosowa 100mlMąka pszenna luksusowa 200mlMąka jaglana 100mlWiórki kokosowe 100ml250 ml cukru bądź ksylitolu150ml śmietany kremówki 30%tł200 ml mleka 3,2% tł.3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka Eko100 g orzechów macadamia12 łyżek cukru trzcinowego6 łyżeczek miodu3 łyżki wodyPrzygotowanie:1/ Ucieramy w misce

Kuchnia PROzdrowotna
Faworki 149

składniki* 5 żółtka* 30 dag mąki* 6 łyżki gęstej kwaśnej śmietany* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia* 2 łyżki spirytusu* szczypta soli* 1 litr oleju do smażeniaSposób wykonaniaMąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, zrobić dołek i dodać pozostałe składniki. Ciasto dobrze, dość długo wyrobić, podzielić na 4 części i przykryć ściereczką aby nie obsychało.Każdą porcję dość

Mix smaku
Róże karnawałowe 166

składniki * 3 żółtka* 1 białko* 20 dag mąki* 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia* 1.5 łyżki spirytusu* szczypta soli* 1 litr oleju do smażenia* marmoladaSposób wykonaniaMąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę, zrobić dołek i dodać pozostałe składniki. Ciasto dobrze, dość długo wyrobić, podzielić na 4 części i przykryć ściereczką

Mix smaku
Muffinki kakaowe z nadzieniem twarogowym 139

szklanki mąki pszennej* 3 łyżki kakao* 1 łyżeczka sody oczyszczanej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 2/3 szklanki cukrumasa serowa* 150 g sera białego * 2 łyżki śmietany* 3 łyżki cukru*  1 łyżka  budyniu wiśniowegoSposób wykonaniamasa serowaWszystkie składniki masy serowej zmiksować na gładko.ciastoW jednym naczyniu zmieszać składniki suche, a w drugim składniki mokre, następnie połączyć składniki i zmiksować

Mix smaku
Fasolka szparagowa po bretońsku 112

czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Można zaprawić wszystko na koniec śmietaną. Można podawać z ciemnym pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarna rozmowa
Fasolka szparagowa po bretońsku 114

czubrycy zielonej, liścia laurowego, i ostrej papryki oraz soli do smaku. Gotować na średnim ogniu, jak fasolka zacznie mięknąc dodać kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Można zaprawić wszystko na koniec śmietaną. Można podawać z ciemnym pieczywem lub pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarna rozmowa
Butternut Squash Soup - Zupa dyniowa 143

oliwek i dodać pokrojoną dynię. Smażyć tak ok 10 minut, aż dynia zacznie się robić miękka. Pamiętajmy o mieszaniu! Dodajemy bulion i gotujemy kolejne 10 minut. Teraz możemy dodać śmietanę i ponownie zagotowujemy. Wszystko miksujemy na zupę krem. Doprawiamy do smaku. Opcjonalnie można dodać trochę płatków chili.  Zupę można posypać prażonymi pestkami dyni i skropić olejem z pestek dyni.Smacznego

Kulinarna rozmowa
Chcę prawdziwy, męski obiad! Chili con carne zapiekane w paprykach 143

więc nie bójcie się testować go na swoich wybrankach. Zaręczam- skutkować to może jedynie niemym zachwytem!Danie możecie podawać z dowolnymi dodatkami, świetnie pasują do niego cząstki limonki, gęsta śmietana czy guacamole.Przepis znaleziony w : http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_meksykanska/chili_con_carne_w_paprykach/przepis.htmlSkładniki:4 sporej wielkości czerwone paprykioliwa z oliwekFARSZ:1 łyżka oliwy1 cebula , pokrojona w kosteczkę2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę1 łyżeczka przyprawy

Gotowanie to kochanie
Zupa krem marchewkowa-lova 210

głębokości 13cm)2 średnie pietruszkiduża cebula, pokrojona w kostkę1.5 łyżki startego imbiru1 / 1,5 łyżki startej pomarańczy2 łyżki masła klarowanegobulion warzywny (ok. pół litra)sól, pieprz czarnyjogurt bałkański lub śmietana 18% - ok. 3 łyżkiPrzygotowanie:Najpierw przygotuj wszystkie potrzebne składniki. Obierz i pokrój marchewki, pietruszki i cebulę. Wrzuć każdy składnik do oddzielnej miseczki. Zetrzyj imbir i skórkę z pomarańczy. Podgrzej bulion

Gotowanie to kochanie
Domowy sos karmelowy 149

garnuszkiem co jakiś czas. Doprowadź do wrzenia i zaczekaj, aż cukier się skarmelizuje i zmieni barwę na ciemnobursztynową. Kiedy to się stanie, zdejmij garnek z ognia i dodaj śmietanę, ciągle mieszając. Nie martw się, jeśli karmel zamieni się w bryłę. Nie bój się też bąbelków - tak właśnie być powinno. Ponownie połóż garnek na ogniu i mieszaj, aż wszystko

Gotowanie to kochanie

Proponowane wyszukiwania