Przykrywamy garnek nie do końca pokrywką i gotujemy zupę na małym ogniu, do miękkości warzyw. Gdy warzywa już miękkie – dosypujemy pozostały koperek i zupę zabielamy. Mieszamy w kubku lub słoiku jogurt lub śmietanę z zimną wodą, wsypujemy mąkę i mieszamy nie dopuszczając do powstania grudek. Hartujemy mieszankę łyżką gorącej zupy i wlewamy, mieszając zupę, do garnka. Doprawiamy zupę solą
Karo in the Kitchentymianek i bazylia. Świeże przyprawy warto suszyć , aby mieć zapasy na zimę. Przyprawy na ogródku zbieramy przed ich wykorzystaniem i przechowujemy przez krótki czas w słoiku wypełnionym wodą lub w lodówce. Aby przedłużyć świeżość np. natki z pietruszki wystarczy owinąć pęczek wilgotnym papierowym ręcznikiem i ułożyć w lodówce lub zapakować w torebkę foliową w lodówce
Moja smaczna kuchnianastępnie przykrywamy folią spożywczą. Miskę zostawiamy w ciepłym miejscu na około 6-8 godzin. Z powstałej ilości zakwasu możemy odłożyć około 2 łyżki zakwasu do pojemnika z przykrywka (np. słoika) i schować do lodówki do wykonania następnego chleba. Pozostałą ilość zakwasu mieszamy z następującymi składnikami do uzyskania jednolitego ciasta: * 750 g mąki pszennej * 500 ml letniej wody *30 g soli
Mohiellaprzełożyć do rondelka. Banany obrać, pokroić w plastry, połączyć z truskawkami, posypać cukrem i dżemixem. Wymieszać, zagotować na wolnym ogniu przez około 5 minut. Następnie przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia
Tradycyjna Kuchnialepszych granoli jakie jadłam, bez dodatku suszonych owoców, przez co uważam, że jest dużo smaczniejsza i dużo bardziej chrupiąca. Jak dla mnie jest perfekcyjna! Składniki (na zapełnienie dużego słoika): 2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki mieszanki różnych orzechów, ja użyłam włoskich, laskowych, migdałów i nerkowca 1/2 szklanki masła orzechowego 2-3 łyżki miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu Orzechy
Mango Papajaziemniakami i zasmażaną kapustą . Kotlety mielone podałam z zasmażaną białą kapustą , którą otrzymałam do testowania od firmy ORZECH. Kapustę tę podajemy na ciepło. Wystarczy wyjąć ją ze słoika, przełożyć do garnka i chwilę podgrzać. Kapusta jest idealnie kwaśna i doskonale przyprawiona. Produkt jest wart polecenia i zakupu
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj na blogu propozycja pełna witamin. Lekka i smaczna sałatka warstwowa. W salaterce układamy: - odcedzoną kukurydzę - pokrojonego i sparzonego dużego pora - sos czosnkowy - odcedzone z soku wiórki buraczków (średni słoik) - ugotowane, obrane i starte na grubych oczkach jajka (5 sztuk) - keczup - kilka ogórków kiszonych, pokrojonych w kostkę i odciśniętych z nadmiaru płynu - odcedzoną i przepłukaną czerwoną fasolę - sos czosnkowy
Czerwień i błękitsamo jak ja :D Składniki: 150 g mąki Shar bezglutenowej (tej z ciasteczkiem) 50 g mąki owsianej bezglutenowej 50 g cukru cynamonowego 100 g margaryny bezlaktozy 2 jabłka 1/2 słoika powideł figowych jeśli nie ma śliwkowych lub marmolady różanej 2 łyżki orzechów włoskich (posiekanych bardzo drobno) cukier waniliowy cukier puder do posypania Przygotowanie: Zanim rozpoczniemy przygotowanie ciasta, warto przygotować sobie
Lajtkraft food intoleranceprzypada 45 minut parzenia ). Należy pilnować, aby woda nie zawrzała ( ok. 80'C ). Po tym czasie mięso wyjmujemy na płaską powierzchnię, przykładamy deską a następnie obciążamy - np. litrowym słoikiem z wodą. Wystudzamy w chłodnym miejscy ( w tym czasie żelatyna się ściągnie i ładnie wewnątrz obleje mięso ). Kroimy po kilku godzinach. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej
kawawszklanceświeżych drożdży 100 g margaryny 100 g cukru 16 g cukru waniliowego (np. domowego, z tego przepisu) 250 ml mleka (użyłam migdałowego) 1 jajko szczypta soli mały słoik powideł (4-5 łyżek) Kruszonka: Składniki: 50 g margaryny 50 g cukru 70 g mąki Ciasto drożdżowe zawijane - jak zrobić? Mleko lekko podgrzej. Do wyższego naczynia wrzuć drożdże, 2 łyżeczki cukru
Moje QulinariaNiewątpliwie taką daniem będzie aromatyczna potrawka z bakłażana, cukinii, pora i pieczarek. składniki dla sześciu osób 2 bakłażany 3 cukinie puszka przecieru z pomidorów ( u mnie domowy słoik) 1 por 3-4 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 300 g pieczarek 12-15 łyżek oliwy szczypta bazylii 1/3 pęczka natki pietruszki sól, pieprz łyżeczka cukru (płaska) łyżeczka
Miód i pieprzpłatów makaronu do lazanii 0,4 kg sera żółtego 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2-3 cebule 4 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 0,5 kg pieczarek 1 słoik krojonych pomidorów … Czytaj dalej Lasagne
czarrna od kuchnikażdej ilości. Zawsze dostaję je po słoiczku od mamy – ja nigdy nie mam gdzie ich przechowywać. Kilka dni temu dowiedziałam się, że ogórki małosolne można zrobić bez słoików i zalewy. Tzw. metoda na sucho praktykowana jest w Perm w Rosji. Ogórki wystarczy szczelnie zamknąć w torebce z przyprawami na dobę. Tylko tyle. Wypróbowałam ten sposób od razu
Poezja smakuskładniki razem z wodą. Gotujemy około 30 minut aż sos zgęstnieje. Podczas gotowania od czasu do czasu mieszamy. Na koniec wyjmujemy liść laurowy. Sos przelewamy do wyparzonych butelek lub słoików. Wystudzony przechowujemy w lodówce. Sos jest idealny do mięs i potraw z grilla. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyogień! Zobacz, jak Młot Lou wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MŁOT LOU (5 min + 2 dni) Butelkę lub słoik dokładnie myjemy i sprawdzamy, czy mają szczelne zamykanie. Wrzucamy do szklanego naczynia umytą natkę pietruszki, obrany czosnek oraz pieprz czarny. Jeśli chcecie ostrzejszą wersję, możecie dodać płatki chili. Zalewamy
Nerds Kitchen