cukrów. Stale ucierając, dodawać porcjami ser. Do przestudzonej, ale wciąż płynnej żelatyny dodać 2 łyżki masy, po czym dodać całą żelatynę do masy serowej i krótko zmiksować. Dodatkowo: słoik konfitury z czarnej porzeczki, 100g płatków migdałowych. Na pierwszym blacie ciasta rozsmarować 3/4 masy serowej i przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować konfiturą. Na wierzchu rozsmarować pozostałą masę serową. Płatki
Z miłości do słodkościcytryna Sok z cytryny – 1-2 łyżki Wanilia – 1 laska Agar – 12g (około 4 łyżeczki) Woda – 40ml Składniki na górną część: Powidła śliwkowe – pół słoika (najlepiej delikatnie kwaskowe, u mnie dobrze sprawdziło się z Symbio) Wykonanie spodów: Wyjmij białą część mleka kokosowego prosto do garnka, dodaj nasiona z wanilii oraz pozostałe składniki. Podgrzewaj na średnim
Blendmanoliwą. Kiedy się zrumienią dodajemy je do zupy i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę można doprawić śmietaną kremówką:) Podawać z ulubionym makaronem lub bez. Wlewamy do słoika
AZgotuj!słoik selera konserwowego (może być z ananasem), 1 puszka kukurydzy, 1/2 puszki ananasa, 1 duża ugotowana marchewka, 1 por, 1 puszka czerwonej fasolki, 5 jajek, 7 łyżek majonezu. Dzisiaj u mnie kolorowo, wiosennie i sałatkowo :) Jakiś czas temu znalazłam fajny przepis na warstwową sałatkę z lekko słodkawą nutą. Ponieważ bardzo lubię wszystkie składniki z osobna, byłam pewna, że po połączeniu
Świat Domowej Kuchnijabłkami na szarlotkę. Składniki: -65 dkg mąki 480 -5 dkg drożdży -6 jajek -9 łyżek cukru -350 ml ciepłego mleka -8 dkg masła -szczypta soli -aromat -słoik jabłek na szarlotkę Drożdże mieszamy z łyżką cukru, dodajemy 100 ml mleka, 3 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy 8 łyżek cukru, dodajemy 4 żółtka
Maminek kulinarnynależy do czasochłonnych. Polecam. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie przyprawy do gyrosa 1 cebula 1 puszka kukurydzy około 1/2 kapusty pekińskiej ogórki konserwowe około 3/4 słoika ketchup majonez 1 łyżka oleju Mięso oczyścić z błonek, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić na kawałki. Przyprawę do gyrosa dodać do mięsa i olej, dobrze wymieszać i odstawić
talerz przyjemnościkukurydzy 3 ugotowane na twardo jajka 500 g brokułów 1 puszka z ananasem 150 g fety 250 g makaronu świderki 100 g potartego sera żółtego 1 mały majonez 1 słoik musztardy ostrej sarebskiej Wykonanie: Kroimy w kostkę i układamy warstwami: sałatę pekińską, pomidor, następnie dajemy kukurydzę,pokrojone jajka, fetę w kostkę, ananas kostka, ugotowany brokuł pokrojony na mniejsze kawałki
W Moim Magicznym Domucebulę. Dorzucić czosnek, suszone pomidory, słodką i wędzoną paprykę. Smażyć razem przez minutę. Na patelnię ponownie dołożyć kurczaka, dorzucić pomidory, tymianek, liść laurowy i oliwki. Do puszki lub słoika po pomidorach wlać wodę, zamieszać i wlać do reszty składników na patelni. Gotować pod przykryciem przez ok. 35-40 minut- do czasu aż kurczak będzie soczysty i miękki. Powinien bez problemu
Pełny talerzwylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan 30 g proszku do pieczenia (całe opakowanie) farsz: 1 słoik dowolnego dżemu około 200 g (na zdjęciu dwa, i z tylu zrobiłam ale zostało mi masy) 350 ml mleka roślinnego 1 opakowanie budyniu 50 g cukru *jeżeli budyń z cukrem, to pominąć
greenscarfnalewki, bo w okresie przeziębień i jesiennych chłodów będzie Was strzegła przed bakteriami. Składniki: - liście czosnku niedźwiedziego - wódka 40 % 1. Zebrane liście myjemy i osuszamy. Kroimy, wypełniamy nimi słoik lub butlę, nie ubijamy, zalewamy wódką, do poziomu liści. 2. Przygotowany nastaw odstawiamy w ciemne miejsce na czas 3-4 tygodni , po tym czasie zlewamy powstałą zieloną nalewkę, a liście
Apetyczna babeczkałyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1 bita śmietana w proszku (opcjonalne) +wiśnie ze słoika (lub świeże jeśli jest sezon ;) ) do dekoracji, sok wiśniowy i/lub wiśniówka na poncz, wiórki czekoladowe, ciemna czekolada do rozpuszczenia na polewę (ja użyłam gotowej polewy czekoladowej i efekt końcowy
Ciastkozercyziele i listek.Gotuje wywar na małym ogniu. Dodaje soli i pieprzu do smaku oraz ząbki czosnku. Krok 2 Kiedy warzywa i mięso zmiękną dodaje buraczki pasteryzowane ze słoika i gotuje jeszcze chwilę.Na koniec dodaje parę kropel soku z cytryny do smaku oraz pasteryzowaną pietruszkę która ma swój smak pasujący do kremu. Krok 3 Zupa nam przestygła więc
Różowa kuchniaSkładniki: -ok. 40 dkg mąki pszennej 480 -szklanka cukru pudru -20 dkg margaryny Kasi maślany smak -1,5 dkg drożdży -łyżka mleka -2 jajka -aromat -1/2 słoika jabłek szarlotkowych Drożdże mieszamy z mlekiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, margarynę, jajka, drożdże i aromat i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Kroimy
Maminek kulinarnyzimnym mlekiem, dodaj ksylitol i wanilię, wymieszaj. 2. Włóż do lodówki na minimum kilka godzin, aż napęcznieje. Pudding trzeba co jakiś czas mieszać, dlatego najlepiej trzymać go w zamkniętym słoiku - wstrząsamy nim podobnie jak shakerem. 3. Wyjmij z lodówki, przełóż do miseczki. Na wierzchu ułóż plasterki jabłka, posyp cynamonem i płatkami kokosowymi. Polej miodem w razie potrzeby. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
Powiedz dietom niedużo czasu ani specjalnych umiejętności. Sos na bazie dobrego oleju można zrobić w większej ilości i spokojnie przechowywać go przez kilka dni w lodówce, w zamkniętym naczyniu, na przykład słoiku. Musimy jednak pamiętać, że dodanie świeżych ziół i świeżej papryczki skraca ten czas. Jeśli zależy nam na dłuższym terminie przydatności, to użyjmy suszonych dodatków. Wszystkim lubiącym takie sałatki polecam
Codzienna kuchnia niecodzienna