minut do zezłocenia, co 10 minut zamieszaj masę na blasze, żeby równomiernie się opiekła. Po upieczeniu granolę pokrusz na drobniejsze kawałki i ostudzoną przechowuj w szczelnym pojemniku lub słoiku. Granola świetnie smakuje nie tylko z jogurtem czy mlekiem, również jest świetnym dodatkiem do deserów. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyblasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy 30 minut, ale co 10 minut płatki należy zamieszać. Następnie studzimy i przekładamy do szczelnego słoika lub pojemnika. Zjadamy na śniadanie z mlekiem lub jogurtem. Migdały pochodzą z Bliskiego Wschodu i mają wiele właściwości prozdrowotnych. Są bogate w białko i nienasycone kwasy tłuszczowe. Zmniejszają ryzyko chorób
My Chcemy Jeśćpalec i kiedy nie wyczuwam kryształków cukru wiem, że już nie muszę dalej miksować, ale tu jeszcze na koniec wsypałam mąkę ziemniaczaną i zmiksowałam krótko. Dodatkowo: 450 g słoik dżemu z czarnej porzeczki (u mnie domowy) migdały w płatkach Blaszki z ciastem wyciągnęłam z lodówki, ciasto posmarowałam dżemem, na który wyłożyłam ubita pianę z białek. Wierzch posypałam migdałami
Blondynka Gotujektóre zalegają z ubiegłego roku! do dzieła! Składniki; 50 dag mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 60 g masła 2 czubate łyżki cukru 2 jajka mały słoik marmolady z mirabelek jajko do posmarowania rogalików Przygotowanie. Mleko podgrzewamy, ma być ciepłe ale nie gorące. Wkładamy drożdże , po łyżce cukru i mąki. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy aby zaczęło
Radość kipiąca uśmiechem.ugotowanych jajek robimy kleksy z sosu. Dekorujemy jajka według uznania np. świeżą rzeżuchą. Domowy sos tatarski mimo, że nie ma konserwantów można przygotować tydzień wcześniej i przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce, do świąt wielkanocnych wytrzyma spokojnie. Smacznego The post Sos tatarski appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczasie kiedy zagotują się jajka na twardo zdążycie przygotować pozostałe składniki i sos, który przygotowuje się błyskawicznie. Ja mój sos tatarski przygotowałam kilka dni temu i przechowywałam w słoiku ustawionym w lodówce. Zamiast sosu tatarskiego można przygotować sos winegret. Jajka gotujemy na twardo (8 minut od zagotowania wody). Po ugotowaniu wkładamy je do zimnej wody, następnie obieramy i kroimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 1 jogurt grecki 440 ml 0,5 szklanki mleka 3.2% 2 śnieżki 2 galaretki 1,5 szklanki wody 1 rolada kakaowa z Lidla Dodatkowo: 1 mały słoik dżemu kwaśnego ( mogą być prażone jabłka) ok. 12 sztuk herbatników Ptasie mleczko przygotowujemy w keksówce 25x13, którą wykładamy folią aluminiową. Przygotowujemy galaretki, rozpuszczamy w wodzie i zostawiamy do ostygnięcia. Jogurt,mleko ubijamy
Moje Słodkie Piekiełkozdrowy pudding, dodać do sałatki lub musli, stosować zmielone jako zagęszczacz do zup i sosów. Jeśli zamierzacie zabrać pudding do pracy na pyszne i pożywne śniadanie, zamiast pucharów użyjcie słoika :) Składniki 250 - 300 ml mleka kokosowego świeżego lub z puszki lub innego ulubionego mleka 2-3 łyżki nasion chia (w zależności od tego, jak gęsty pudding lubicie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światasztuk, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, skórka z cytryny 1 łyżka, mleko ciepłe 1 szklanka, sól - szczypta, masło lub margaryna 10 dag/stopione, konfitura z pigwy 1 słoik jajka, cukier, cukier wanilinowy, w misie robota ubić do białości, ciasto będzie lepsze do masy przesiać mąkę, dodać drożdże suche, wsypać skórkę cytrynową, sól i na wolnych obrotach hakiem mieszać, margarynę
W Mojej Kuchni LubięPapryka, której używam jest grillowana – tylko taka wzbogaci smak dymno-słodkim aromatem – przy czym możesz grillować papryki samodzielnie i obierać ze skórki, możesz też kupić gotowe grillowane papryki w słoiku, co też, ze wstydem muszę przyznać, często czynię. Tak czy inaczej humus to wdzięczna przekąska, która niemal zawsze się udaje, nie przejmuj się więc zbytnio, zwłaszcza kiedy nadarza się okazja
Roślinna - blog wegańskidżemiksy to nic innego jak pektyny owocowe, więc 100 % wegańskie, a do tego tańsze i łatwiej dostępne mus owocowy około 500 g owoców/u mnie były to brzoskwinie ze słoika, ale mogą to być praktycznie każe inne owoce 100 ml mleka kokosowego 1 opakowanie dżemiksu lub 1 łyżka agaru Przygotowanie: Formę do ciasta wyłóż fiolą spożywczą. Daktyle namocz przez chwilę
greenscarfszklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując
Cakes By Kejtmąki pszennej 3 żółtka (z dużych jaj!) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pozostałe składniki: 3 białka 3 garści orzechów włoskich wiśnie z zalewy (np. z półlitrowego słoika, bez pestek) Wykonanie: Składniki na ciasto trzymacie w chłodzie. Mają być chłodne! Zwłaszcza masło i żółtka, które mieszacie z cukrem i mąką. Z nich wszystkich wyrabiacie ciasto. Byle szybko, byle
GRUBY WAŁEKSkładniki: 1/2 sałaty lodowej 2 ogórki 1 słoik papryki konserwowej sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Sałatę pokroić, ogórki obrać i pokroić w plasterki, paprykę pokroić w kostkę (nie odciskać). Wszystkie składniki … Czytaj dalej Szybka sałata do grilla
czarrna od kuchniPrzełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce około tydzień czasu. W blenderze kajmak będzie ciągnący i lekko płynny, jednak po zastygnięciu zrobi się twardy. W celu rozpuszczenia go ustaw słoik z kajmakiem w ciepłej wodzie. To powinno wystarczyć. Smacznego! Artykuł Masa kajmakowa – wegański kajmak pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera
Blendman