Prosta w przygotowaniu, wiosenna surówka obiadowa z młodej kapusty, kukurydzy i świeżego ogórka. To sprawdzony przepis na surówkę z młodej kapusty bez dodatku octu, majonezu i bez śmietany. Składniki łączy klasyczny sos koperkowy na bazie oleju i soku ze świeżo wyciśniętej cytryny. Idealna surówka do klasycznego schabowego, do kurczaka z piekarnika oraz do smażonej lub pieczonej ryby. Doskonale sprawdzi się(...)jeszcze bardziej kolorowa. Klasyczne surówki z młodej kapusty to bardzo szybkie w przygotowaniu i zdrowe przekąski z ogólnodostępnych produktów. Najczęstszym dodatkiem do kapusty jest młoda marchewka, por, rzodkiewka oraz ogórek i koperek. Ten ostatni jest wręcz uzupełnieniem obowiązkowym. Szukasz pomysłu na aromatyczną i chrupiącą surówkę do obiadu lub grilla? Zapraszamy na naszą surówkę z młodej kapusty pysznym sosem koperkowym. Polecamy
Kuchnia Na WypasiePyszna, kolorowa i efektowna sałatka. Do jej przygotowania wystarczy tylko kilka składników. Sałatka ze śledzi, awokado i ogórka Składniki: 1) 3 marynowane filety śledziowe 2) awokado 3) ogórek 4) 4 łyżki pestek granatu(...)Filety śledziowe kroimy w grubą kostkę. 2. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę, następnie skrapiamy sokiem z cytryny. 3. Ogórka kroimy w kostkę. 4. Przygotowujemy sos: jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy sok z cytryny i doprawiamy solą, pieprzem i opcjonalnie kilkoma kroplami przyprawy uniwersalnej. 5. W pucharkach układamy warstwę
Na kulinarnym poligoniewystępuje ona w formie warstwowym, ponieważ pięknie się tak prezentuje:) Czas wykonania: 25 min Ilość porcji: 6-8 Składniki: 1 mała sałata pekińska 700 g fileta z kurczaka 3 ogórki konserwowe 6 łyżek kukurydzy 3 czerwone cebule 3 łyżki przyprawa do kurczaka 2 łyżki oliwy 8 łyżek ketchupu 8 łyżek majonezu Przygotowanie: Mięso z kurczaka pokroić w dużą kostkę(...)wymieszać z oliwą i przyprawą do kurczaka. Podsmażyć. Posiekać sałatę i cebulę. Ogórka pokroić w niewielką kostkę. Sałatkę wykładać warstwowo: kurczak, ketchup, cebula, ogórek, kukurydza, majonez i na górę sałatę pekińską. Krok po kroku: 1. Pokroić mięso i obtoczyć w przyprawach 2. Podsmażyć mięso 3. Wymieszać składniki na sos 4. Pokroić warzywa Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka gyros warstwowa
KuchniaWeDwoje.plgwiazdeczki czy świderki) będzie smakował tak samo dobrze. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 8 – 10 porcji Składniki: 250 g makaronu wstążki 250 g szynki 1 papryka 3 ogórki konserwowe 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych (około 200 g) 1 mały słoiczek majonezu pieprz, sól Przygotowanie: Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie. Pokroić szynkę, pieczarki, paprykę oraz ogórki
KuchniaWeDwoje.plSałatka śledziowa to zawsze dobry pomysł. Dostałam ten przepis od babci - jest najlepszy :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-5 ogórków konserwowych 6-7 filetów śledziowych w oleju 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Jabłko pokrój w drobniutką kostkę; 2. Ogórki
Prosty przepis naSnezhanka, czyli śnieżna sałatka Snezhanka, czyli bułgarska sałatka z ogórka i jogurtu greckiego z czosnkiem, koperkiem i prażonymi orzechami włoskimi. Śnieżna sałatka lub sałatka śnieżynka nawiązuje swoją nazwą do… Królewny Śnieżki ze względu na swój biały kolor. Szukając informacji o tym, ciężko mi było to potwierdzić 😉, ale ładnie brzmi. Snezhanka idealnie się sprawdza jako dodatek do dań(...)żeberek był fantastyczny. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – 2-4 ⏰ – 20 minut ➕ 100 minut dla żeberek 🇧🇬 – Bułgaria Oczywiście potrzebujemy kilku składników Ogórek zielony obrany i pokrojony Jogurt grecki Prażone orzechy włoskie Ząbek czosnku starty Sól Pieprz świeżo zmielony Koperek Oliwa z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego o łagodnym cytrynowym smaku Żeberka
RafalCookDomowa pizza z kukurydzą, kurczakiem, papryką i ogórkiem Jak wiecie my uwielbiamy domową pizze. Jakiś czas temu szalałam w kuchni z mężem i wspólnie przygotowaliśmy nie jedną, a aż dwie domowe pizze. Jak zawsze nie brakowało na nich składników. Kukurydza, plasterki gotowanego kurczaka, kiszony ogórek (uwielbiam ten dodatek), papryka itd. Taka nasza kolorowa pizza na bogato Wyszło pysznie. Polecam(...)drożdży szczypta soli 2 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego kilka plasterków kurczaka gotowanego z Kurnej Półki Cedrob (prosty skład!) 2 małe papryki 2 łyżki kukurydzy 1 mały kiszony ogórek pół dymki starty żółty ser (u nas mix, polecam mozzarelle) prosty sos pomidorowy na spód (został z innego dania) Przygotowanie: Do ciepłej wody wkruszamy drożdże, dodajemy cukier i mieszamy
Słodkie okruszkiprosta w przygotowaniu. Zasmakuje zarówno tym starszym, jak i tym najmłodszym. Do jej przygotowania będziemy potrzebowali (składniki na 2 porcje): 250g roszponki 200g pomidorków koktajlowych (żółtych i zielonych) 150g ogórka szklarniowego 100g czerwonej papryki 80g czerwonej cebuli 20ml oliwy z oliwek gotowe grzanki lub kilka kromek chleba sól i pieprz według uznania Sałatka warzywna z grzankami – przepis Jeśli(...)masz gotowych grzanek chleb pokrój w kostki. Następnie smaż na patelni do zarumienienia. Roszponkę, pomidorki, ogórka i paprykę umyj. Osusz warzywa. Następnie roszponkę wrzuć do miski. Obierz ogórka oraz cebulę ze skórki. Pokrój pomidorki, paprykę, ogórka oraz cebulę. Dodaj pokrojone warzywa do miski, w której znajduje się roszponka. Gotowe grzanki lub chlebowe grzanki dodaj do pozostałych składników. Dopraw solą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!paluszkami surimi i ananasem . Zobacz również prosty przepis na sałatkę z tuńczykiem i jajkami . Zapraszamy na przepis na sałatkę wiosenną Sałatka wiosenna z jajkiem Składniki sałata: ok. 200 g ogórek zielony: 2 szt. jajka od szczęśliwych kur: 5 – 6 szt. rzodkiewka: 1 pęczek seler naciowy: 3 łodygi cebula dymka: 1 pęczek Sos jogurt naturalny: 300 ml majonez(...)być masłowa, lodowa, rzymska lub strzępiasta, która bardzo ładnie prezentuje się w dwóch kolorach. Możesz również pomieszać różne jej rodzaje. Sałatę porwij na małe kawałki. Umyte i obrane ogórki przekrój wzdłuż na cztery części, a następnie pokrój w średniej wielości kostkę. Dokładnie umytą rzodkiewkę pokrój na ćwiartki. Selera naciowego w drobną kosteczkę, a cebulę dymkę w piórka. Szczypiorek posiekaj
Kuchnia Na Wypasiestaropolskiej, przede wszystkich szlacheckiej i myśliwskiej. Obecnie znajdziemy je nie tylko w kuchni polskiej, ale też w kuchniach narodów dawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej: białoruskiej, litewskiej i ukraińskiej. Zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym - przepis na 4 porcje Do przygotowania zrazów będziesz potrzebować: 500g udźca wołowego, 3 cebule, 1-2 ogórki kiszone, pół pęczka natki pietruszki, 1 litr bulionu, sól i pieprz(...)chleba razowego. 1. Wołowinę pokrój w cienkie plastry, rozbij lekko tłuczkiem i oprósz pieprzem. 2. Natkę pietruszki posiekaj. 3. Każdy kawałek mięsa posyp posiekaną natką, połóż kawałek przekrojonego wzdłuż ogórka, zawiń i zepnij wykałaczką. 4. Cebulę pokrój w piórka. 5. Zrazy włóż do garnka, dodaj cebulę i zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 1,5 godziny na bardzo małym ogniu
Z notatnika dietetykabagietek. Składniki na pastę z makreli na kanapki: duża wędzona makrela (około 350 g) 4 jajka (rozmiar M) cebula dymka (albo pół niewielkiej żółtej czy czerwonej) 2 średnie ogórki konserwowe 1,5 łyżki majonezu łyżeczka musztardy mały pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Makrelę dzielimy na dwie(...)części, usuwamy kręgosłup. Mięso z makreli oddzielamy po kawałku, dokładnie wybierając wszystkie ości. Mięso przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Ogórki kroimy w drobną kostkę, cebulę również. Szczypiorek siekamy. Warzywa i jajka przekładamy do ryby. Dodajemy majonez, musztardę, pieprz i sól. Soli dodaję niewiele, małą szczyptę, gdyż makrela sama w sobie jest już dość słona. Całość mieszamy dokładnie. Można
e-PrzepisyKulinarneudaną kompozycję, która powinna zasmakować każdemu. Sałatka jest pyszna, aromatyczna i kolorowa. Składniki na sałatkę Kebab z makaronem: 150 g makaronu penne (rurki) 250 g piersi z kurczaka 5 ogórków konserwowych duża czerwona papryka lub 2 małe puszka kukurydzy cebula czerwona łyżeczka przyprawy do gyrosa/kebaba łyżka ketchupu 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente(...)przyprawą do gyrosa i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażymy do zarumienienia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kurczaka pozostawiamy do wystudzenia. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajmy sól i pierz. Mieszamy dokładnie. Sałatkę odstawiamy na godzinę do lodówki. Sałatka
e-PrzepisyKulinarnejest naprawę prosty, a sałatka pyszna. Tu znajdziecie przepis na kotlety jajeczna z kuskusem Składniki: 250 g kaszy kuskus 400 g filetów matias 1/2 puszki kukurydzy 1 zielony ogórek 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki oliwa sól, pieprz Wykonanie: Śledzie dokładnie płuczę, wkładamy do zimnej wody i odstawiamy na 2-3 godzin, by się wymoczyły. Kaszę(...)ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebule kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę i szklę cebule z marchewką. Dodaję kaszę, mieszam i odkładam do wystudzenia. Śledzia, ogórka kroję w kostkę. Kukurydzę osączam z zalewy. Do kaszy dodaję śledzia, ogórka, kukurydzę, natkę pietruszki. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i polewam oliwą, tak z 4 łyżki. Dokładnie mieszam. Smacznego
magiczna kuchnia Kasikapusty czerwonej + łyżeczka soli + pół łyżeczki cukru + 2 łyżki octu (albo około 200 g czerwonej kapusty ze słoika, odsączonej z zalewy) 2 piersi z kurczaka (około 400 g) 3 ogórki konserwowe puszka kukurydzy cebula czerwona łyżka przyprawy kebab-gyros Sos: 2 łyżki majonezu 180 ml jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Mąkę przekładamy(...)przekładamy do miski, zasypujemy solą, cukrem i polewamy ocet. Ręką przez chwilę ją ugniatamy i odstawiamy na pół godziny, aby zmiękła. Kapustę pekińską drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy, ogórki kroimy w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do jednej miski i mieszamy ze sobą. Polewamy sosem, który przygotowujemy z majonezu, jogurtu, musztardy, czosnku przeciśniętego
e-PrzepisyKulinarne