Serowe twistery-pozostal mi kawalek ciasta francuskiego- wiec wykorzystamy go na serowe twistery :)Skladniki:Ciasto francuskie- puff pastryplasterki sera zoltegopaprikaWykonanie:na polowe ciasta kladziemy ser, posypujemy paprykaNakladamy ciasto. Przyciskamy. Tniemy na waskie ok 1-2 cm paski, skrecamy Wykladamy na blache, pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku- od 15-20 min, Smacznego
Smaki Edytytaki dzień jak dziś, Dzień Dziecka, podzielę się przepisem , który znalazłam w swoich zapiskach sprzed lat :) Pyszne , pulchne , delikatne muffinki kakaowo - serowe. Moje dzieci je uwielbiają . Jest to przepis na sernik Isaura , ja wykorzystałam go w trochę inny sposób :)Z podanego przepisu wychodzi ok. 35 muffinek . Dzieci zachwycone ,a oto chodzi ;)źródło : zeszyt rodzinny Składniki(...)szkl. mąki 1 i 1/2 szkl. cukru 3 łyżki kakao kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy ( 16g ) 4 jajka wiórki kokosowe do dekoracji Na masę serową: 50 dag sera białego ( użyłam 2 kostki ) 4 jajka 1/2 szkl. cukru budyń waniliowy Przyrządzanie: Margarynę , cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotowac ok. 5 min. Po ostudzeniu dodac
Słodkości i nie tylkoopakowaniu Żelatynę rozpuścic w 6 łyżkach wrzątku. Dodac łyżkę serka homogenizowanego , zamieszac a następnie połączyc z resztą serków. W tortownicy ułożyc warstwę biszkoptów. Wyłożyc na nie częśc masy serowej. Ułożyc na niej kilka biszkoptów i pokrojonych na małe części truskawek, przykryc je masą serową. Na wierzchu ułożyc biszkopty tak by w połowie wystawały nad powierzchnię ciasta. Na sam koniec
Słodkości i nie tylkoszklanki cukru- 50 dag mielonego twarogu- 1 budyń waniliowyPrzygotowanie:Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy z niego kulę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę. Następnie przygotowyjemy masę serową. Żółtka i jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania małymi porcjami dodajemy twaróg oraz budyń. Ciasto rozwałkowujemy i ostrożnie rozciągamy na opruszonej mąką stolnicy następnie przekładamy(...)lnianą ściereczkę. Na cieście rozsmarowujemy masę serową a na niej układamy wiśnie. Ciasto rolujemy, formując strudel. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy 50 minut w temperaturze
Zainspirowana w kuchnimieszamy aby każdy plasterek był pokryty olejem. Wstawiamy do piekarnika, nastawiamy na 250 stopni, mieszamy co 5-10 minut aż wszystkie warzywa będą opieczone na rumiano (około godziny).Sos serowy:ok 50 g gorgonzoli lub rodzimego Lazuraok 1/2 szklanki śmietany 18%pieprzSkładniki umieszczamy w małym garnuszku i stawiamy na niewielkim ogniu, mieszamy aż ser się rozpuści i połączy ze śmietaną
Z butelką mleczka w tleZapraszam na pyszną, sycącą i prostą w przygotowaniu szwajcarską zupę serową podaną z czosnkowymi grzankami. Przygotowanie zupy zajęło mi godzinę, stanowi ona smaczny i pełnowartościowy posiłek, gdyż z uwagi na dużą zawartość żółtego sera. Danie jest doskonałe na chłodniejsze dni, gdyż doskonale rozgrzewa.Do przygotowania zupy użyłem:1 litra bulionu wołowego,1 bagietki,100 gram sera gruyere,100 gram sera ementaler
Wyprawy kulinarneczęsto gości u nas w domu. Moje dziewczyny chętnie go jedzą, a lubimy go, o zgrozo !!! z makaronem spaghetti ! Sos robi się dosłownie sam... Najprostszy sos serowy do makaronu Składniki: 2 prostokątne serki topione Hochland ementaler lub śmietankowy 1 duże opakowanie śmietany 18% 10 dag szynki konserwowej 5 dag twardego żółtego sera świeżo zmielony czarny pieprz
Kulinarne przygody GatityPost Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedrobną kostkę.Bulion zagotować, wrzucić ziemniaki oraz usmażoną cebulę.Gotować do momentu, aż ziemniaki zmiękną.Wlać wino, gotować jeszcze 3-5 minut. Dodać ser - zamieszać.Gotową zupę cebulowo-serową zmiksować na krem.Podawać z grzankami z chleba razowego. Smacznego
kolorowotorcikowoPost Szparagi zapiekane w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePrzepis znalazłam niedawno. Zakochałam się w zdjęciach i w wyobrażeniu jej smaku. Dzisiaj zrobiłam i zjadłam cały garnek razem z moją psiapsiółką, na spółkę. Dzieci nam tylko podjadały. PYSZNIE serowa!!! znaleziona w Kalejdoskopie Kulinarnym.75 g masła2 cebule, obrane i pokrojone w drobna kostkę1 ząbek czosnku, zmiażdżony2 łyżeczki mielonego kuminu ( u mnie 1)1 l bulionu warzywnego
Dzieje kuchennej Wiewiórypostanowiłam zrobić porządek w lodówce a tym samym wykorzystać resztki rożnych produktów. Powstały pyszne recyklingowe placuszki. Mi smakowały bardzo ale i były dla mnie więc się nie dziwię :)Ziemniaczano-serowe Placuszki z Jagodami150 g ugotowanych ziemniaków150 g mąki
Dzieje kuchennej Wiewiórychleb pokroić w kostkę i usmażyć z obu stron na oliwie aż osiągnie rumiany kolor. Zupę podawać z grzankami i z wyjętą wcześniej z zupy cebulą. Mniammmmm! zupa cebulowo - serowa
Bon Appetit Małgorzatyczosnek, później dodajemy kurki (te większe przekrawamy na mniejsze cząstki), wlewamy wino i bulion, i czekamy aż się zredukuje.(Wszystko smażymy około 7-10 minut). Makaron polewamy sosem serowym z kurkami, przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem i posiekanym świeżym tymiankiem. Kurki duszone w sosie z serków topionych
Bon Appetit Małgorzatypełni, a na blogach coraz więcej propozycji na typowe dla Polski słodkości. W gazetce Przyślij przepis (2/2014 - nr 75), która w sumie dopiero co się pojawiła, znalazłam przepis na serowe małe pączki. Zrobiłam wczoraj - są super :)Składniki:50 dag sera białego4 jajka2 szklanki mąki4 łyżki śmietany 18%6 łyżek cukru1 cukier waniliowy1 łyżka wódki (użyłam spirytusu)1 płaska łyżeczka soli2
Kuchnia domowa Ani