Zupa cebulowo-serowa w swoim wykwintnym smaku

Zupa cebulowo-serowa w swoim wykwintnym smaku

Zupa cebulowo-serowa w swoim wykwintnym smaku

Składniki:6 dużych cebuliokoło litra bulionu warzywnego200 ml wina, białego wytrawnego2 łyżki klarowanego masła (opcjonalnie oliwa)oliwa z oliwek szczypta białego pieprzuszczypta gałki muszkatołowej1 serek topiony  - smak śmietankowy5 plastrów żółtego sera typu gouda (najlepiej ser tarty)2 kromki chleba (albo pół bagietki )świeży tymianek albo suszony2 ziela angielskie1 liść laurowy Cebulę obrać, każdą przekroić na pół i pokroić w cieńkie plasterki. W rondlu rozgrzać wcześniej klarowane masło, wrzucić cebulę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.