ser biały - 9461 przepisów (strona:508/631)

Parmezanowa tarta z pieczarkami, cebulką i boczkiem 153

ciasta formujemy kulę, owijamy je folią spożywczą i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Farsz: 150 g boczku wędzonego parzonego 2 większe cebula (mogą być czerwone lub białe) 500 g pieczarek 2 łyżeczki tymianku sól i pieprz Rozgrzewamy patelnię, boczek kroimy w większą kostkę i wrzucamy na nią, podsmażamy przez chwilę, by nabrał nieco koloru. Cebule kroimy(...)jogurtu naturalnego lub greckiego 2 jajka 50 g drobno startego cheddara pieprz, chilli (lub inne ulubione przyprawy) Do miseczki wlewamy jogurt oraz wbijamy jajka, do środka dodajemy także starty ser oraz przyprawy - u nas pieprz i spora ilość chilli, ale możecie doprawić masę także papryką słodką lub ulubionymi ziołami - całość dokładnie mieszamy. Gotowe! :) Parmezanowe kruche ciasto: Ciasto wyjmujemy z lodówki

Cooking Monster
Sernik na zimno z sercem 1588

łyżki żelatyny paczka herbatników Masa truskawkowa: 450g mrożonych truskawek 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Glazura truskawkowa: 4 łyżki cukru 4 łyżki śmietany słodkiej 4 łyżki wody 80g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka czerwonego barwnika w żelu Dodatkowo: pojemnik plastikowy podobny do tego ze zdjęć. Przygotowanie 1. Truskawki rozmrozić, zblednować razem z cukrem, następnie 4 łyżki musu odstawić(...)umieszczamy w pojemniku plastikowym, najlepiej umocować patyczek za pomocą taśmy izolacyjnej na środku. 2. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach gorącej wody. Bitą śmietanę ubijamy z śmietan-fixem na sztywno. Ser miksujemy razem z cukrem i dodajemy do niego ubitą śmietanę i ciepłą żelatynę. Całość szybko za nim zacznie tężeć przekładamy do pojemnika pomiędzy sercem z truskawek. pojemnik z sernikiem odkładamy

zjem to blog kulinarny
Papryka faszerowana orzechami 70

orzechami, to mój hit z tego tygodnia, szukając podobnych dań, nie natknąłem się na wersję na słodko, gdzie orzechy naprawdę grają główną rolę, zawsze to było mięso i orzech, ser i orzech, ja proponuję słodką paprykę faszerowaną orzechami. To koniec tygodnia bez soli, ale już jutro zapraszam na kolejną podróż kulinarną, którą bez wątpienia będzie egzotyczna, smaczna i przede wszystkim(...)orzeszków piniowych 100 g sezamu 6 łyżek miodu Forever Living Aby zrobić papryki faszerowana, oczywiście musisz zacząć od Po pierwsze odetnij górę z papryki i wytnij z jej środka białą część.  Dobrze, to już mamy idźmy dalej. Po pierwsze i pół, rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wsyp kuskus, podpiecz go, aż poczujesz fantastyczny zapach w kuchni.   Po drugie wsyp

RafalCook
Parówki w cieście francuskim 90

łatwiznę, jak i w tym przypadku.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 łyżki ketchupu 4 parówki 1 ogórek kiszony 8 łyżek startej mozzarelli 1 żółtko 1 łyżka białego sezamu 1 łyżka czarnego sezamu Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ciasto dzielimy na 4 części. Każdą z nich smarujemy ketchupem, posypujemy serem, układamy parówkę, ¼ ogórka, ponownie posypujemy serem, zawijamy. Przy pomocy pędzelka smarujemy żółtkiem jajka przygotowane ciasto, uprzednio nacinając je. Posypujemy sezamem. Pieczemy 20 min w 200°C. Normal 0 21 false false

R'n'G Kitchen
Surówka z młodej kapusty z cukinią 172

mała cukinia -wielkości ogórka szklarniowego 1 dość duża marchewka 1 średni pomidor kawałek pora , taki około 10 cm sos : 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 łyżki octu winnego -białego 1,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka pieprzu 2 ząbki czosnku , wyciśnięte praską 1 płaska łyżeczka soli posiekane natki koperku i pietruszki ( po 1 łyżeczce ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę szatkujemy , pora kroimy(...)całość , aż do uzyskania jednolitego smaku . Warto spróbować i doprawić , pod siebie , gdyż każdy lubi inny poziom słodyczy , kwasku lub soli Podajemy jako dodatek lub przystawkę do mięs , smażonych serów itp .Najlepiej zrobić ją , pół godziny przed podaniem , żeby przeszła przyprawami – będzie smaczniejsza . Smacznego !     Artykuł Surówka z młodej kapusty z cukinią pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Mini tortille w dwóch smakach 922

magiczny i jedyny w swoim rodzaju czas w całym roku. Nie ma się co smucić! Przed nami Sylwester, a wraz z nim tańce, śpiewy i zabawa do białego rana. A jeśli już o tym mowa to nie może zabraknąć oczywiście dobrego jedzenia. Przy organizacji tego typu imprez w swoim domu mam jedną zasadę: ma być szybko, pysznie i różnorodnie(...)pół czerwonej papryki pokrojonej w kosteczkę, 2 łyżki kukurydzy, szczypta czerwonego pieprzu, pół łyżki posiekanego szczypiorku, łyżka majonezu farsz II: kilka liści zielonej sałaty, kilka plastrów szynki oraz żółtego sera, musztarda francuska, pomidor pokrojony w cienkie plasterki Przygotowanie: Przygotowujemy farsz I: do miski wrzucamy odsączonego tuńczyka, paprykę, szczypiorek oraz kukurydzę. Dokładnie mieszamy i doprawiamy czerwonym pieprzem. Placek tortilli smarujemy powstałym

Życie ze smakiem
Bazyliszek zaprasza na przystawki. Carpaccio z wołowiny kontra krewetki w winie. Opinia po mojemu. Cz. II 171

karta dań. Na pierwszy ogień  przystawki. Zacznę od tej, którą wybrał Mąż, gdyż ja jak zwykle niezdecydowana zamówiłam na końcu ;) Krewetki królewskie duszone na maśle z czosnkiem i białym winem Wprawdzie oboje nie jesteśmy fanami krewetek, ale chcieliśmy sprawdzić czy te w wykonaniu kucharza z Bazyliszka odmienią nasz pogląd. Czy się udało? Danie zostało podane stosunkowo szybko, w sposób(...)morza - może śmiało próbować - z ewentualnym z zastrzeżeniem lepszego doprawienia (kwestia upodobań oczywiście). Do wyboru również w wersji pikantnej z ostrą papryką.   Carpaccio z wołowiny z kaparami, serem, pieczarką i sosem vinaigrette to mój wybór. I muszę przyznać, że był to strzał w dziesiątkę. Mięso delikatne, smaczne o ładnej barwie. Kapary, sos vinaigrette oraz ser typu parmezan nadały

Kuchnia po mojemu
WĘDZONY, PIECZONY, CIEPŁY, ZIMNY 163

mojej babci, gdzie jako dziecko siadałam przy fortepianie i trzema palcami wygrywałam tylko mi znane takty, a babcia nagradzała mnie porcją domowych lodów. Kawowych. Najlepszych.  Zielone, purpurowe, żółte, białe - moje porcelanowe ulubione naczynia. Kupione w pewną słoneczną i beztroską niedzielę, na bazarze, na wagę (!), na zapas, na tyle dań. Lubię do nich wracać. Chciałam je dziś postawić na stole(...)makaronu typu kolanka (choć może być inny) 5-6 plastrów wędzonego łososia pęczek koperku kubek śmietany 12% 2-3 łyżki musztardy 1 jajko sól, pieprz tarty żółty ser do posypania  cytryna (opcjonalnie)  oliwa Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić i przestudzić. Plastry łososia pokroić na drobne kawałki. Koperek umyć i posiekać. Do miski przelać śmietanę, dodać

KUCHARNIA
Sernik Izaura 267

bardzo smaczny i zdecydowanie warty wypróbowania.Z wyglądu jest czarno-biały, w smaku lekko kokosowy. Od standardowych  serników różni się zdecydowanie większą ilością ciasta, ale  nie dominuje nad częścią białą-serową a idealnie z nią współgra. Sernik idealny na świąteczny stół, jak również na każdą inną okazję.Zachwyci Was.Polecam! Składniki na ciasto: 270 g mąki pszennej330 g cukru3 łyżki kakao1(...)dodajemy żółtka (białka ubijamy oddzielnie na sztywną pianę). Mieszamy łyżką. Stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ubite białka. Mieszamy delikatnie do połączenia się składników. Masa serowa: 700 g sera, dwukrotnie zmielonego4 jajka220 g cukru0,5 kostki masła50 g + 50 g wiórków kokosowych  Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia.Ser, cukier umieszczamy w misie miksera. Miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji

Made By Mom And Son
Zupa krem z pieczonych pomidorów z chipsami parmezanowymi 183

grubości 0,5 cm), lekko ugnieść. Tak przygotowane chipsy wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 8 - 10 minut, aż ser się rozpuści, a brzegi chipsów zarumienią. Upieczone chipsy delikatnie ściągnąć z blachy i wystudzić. Zupę podawać gorącą, z dodatkiem chipsów parmezanowych. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około(...)Warzywa można także oprószyć swoimi ulubionymi przyprawami np. tymiankiem czy bazylią. Najlepsze są podłużne, gruntowe pomidory, ale ja zrobiłam ze zwykłych i zupa też była pyszna. Można użyć zwykłej, białej cebuli. Źródło przepisu:   Lepszy smak

Gospodyni Miejska
Pierogi ze słodką kapustą i suszonymi grzybami 123

niesmakowały. Teraz za nimi przepadam. Pamiętam również minę mojej koleżanki, która spodziewała się u mnie na obiedzie pierogów ruskich, a zastała słodkie z serem. Inny „rodzinny” farsz to słodka kapusta z grzybami, i uwielbiam te pierożki. Ale nie smakują mi z kolei takie z kiszoną kapustą(...)szklanki gorącej wody • 1/2 szklanki ciepłego mleka • 2 łyżki oleju • 1 jajko • mąka pszenna – ok. 2,5 szklanki • szczypta soli Farsz • 2 garści suszonych grzybów • 1 mała kapusta biała • 1 cebula • sól, pieprz do smaku • 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego • 3 łyżki oleju Do gotowania • sól • 1 łyżka oleju Wykonanie: Farsz • Grzyby namoczyć

To co kocham
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 231

Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree z pora i kalafiora oraz sosem z białego wina Tradycyjny sernik podany na sosie z przetartych malin z sałatką mango i marakui Kulinarne pasje szefa kuchni zachwycają w każdym daniu - feeria smaków, kolorów, faktur i zapachów oraz produkty(...)przyjdzie z pomocą i dobierze odpowiednie wina do serwowanych potraw. Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, naturalne soki owocowe "Maurer", własnej produkcji konfitury i wędliny wyrabiane z mięs z "Połoniny". My znaleźliśmy tu znakomite śledzie z marynowanymi rydzami

SzczyptaSmaQ
Bucatini all'Amatriciana bianca 132

Potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę miejscowości Amatrice ,położonej w górach ,centralnej części kraju. Tutaj prezentujemy Wam białą wersję ,tego pysznego dania. Składniki 500 g makaronu bucatini 4 łyżki oliwy z oliwek 1 papryczka chili 150 g surowego boczku 1 cebula pęczek natki pietruszki 200 g parmezanu Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy w dużej ilości(...)odcedzony makaron. Całość smażymy na średnim ogniu 5-7 min cały czas mieszając. Na koniec obficie posypujemy posiekaną natką ,mieszamy i rozkładamy na talerze. Przed podaniem każdy talerz posypujemy serem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
SZPINAK ZE ŚMIETANĄ: szybki przepis 146

jako jarzynka do obiadu.    Zamiast czosnku, do szpinaku możesz dodać posiekaną i podduszoną na maśle cebulę oraz doprawić gałką muszkatołową. Świetnym dodatkiem do szpinaku ze śmietaną jest ser feta lub pleśniowy, dobrze sprawdzi się także parmezan.  Zobacz sprawdzony przepis z kilku prostych składników na szpinak ze śmietaną. Oto składniki potrzebne do przygotowania szpinaku ze śmietaną: ok. 800g(...)tylko zrobi się miękki, szpinak odcedzić i kilkakrotnie przelać zimną wodą (tym sposobem szpinak zatrzyma ładny, zielony kolor); szpinak dokładnie osączyć na sicie i drobno posiekać Krok 2. Przygotować białą zasmażkę : w rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę i cały czas mieszając zasmażyć (nie rumienić); zasmażkę rozprowadzić śmietanką, zagotować mieszając. Jeśli jest bardzo gęsta, dodać wywar ze szpinaku; czosnek rozetrzeć

Moja Książka Kucharska
Ciasto serowo-kokosowe z jeżynami 140

U mnie znów słodko, co jest dość rzadkim zjawiskiem. Jednak nadmiar owoców, których już nie jesteśmy w stanie zjeść ot tak, sprawia, że zaczynam kombinować na

Przysmaki Karolki