ser biały - 9461 przepisów (strona:516/631)

Małże zapiekane 166

końcu z różnych źródeł, stworzyłam własną recepturę ;)   Składniki: – ok. 800-1000 g dużych muli (jeśli macie możliwość, można kupić od razu w połówkach muszli) – 100 ml białego wina – 2 łyżki oliwy – sól, pieprz – 5 łyżek masła – 3-4 ząbki czosnku – sok z 1/2 cytryny – 1 papryczka pepperoni – opcjonalnie 1 łyżka(...)Masło wymieszać z poszatkowaną szalotką, resztą poszatkowanej pepperoni i czosnku, odrobiną natki pietruszki i sokiem z cytryny. Jeśli używacie parmezanu, nie trzeba już dosalać – jeśli nie korzystacie z sera – masło trzeba dosolić i dopieprzyć. Na każdą muszlę z małżem nakładamy masło, wyrównując na płasko. Układamy w naczyniu żaroodpornym i każdą muszlę posypujemy warstwą bułki tartej. Naczynie z mulami

Pociąg Do Kuchni
Empanada z kurczakiem 325

 Na wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które

Smaki Brazylii
Domowa pizza bianca z ziemniakami i szałwią 79

dużym skrócie pizza bianca to taka bez sosu pomidorowego. Choć pomidory nieodłącznie kojarzą się z Włochami oraz pizzą, jej biała wersja jest równie pyszna i aromatyczna.  Na pizzy znalazły się małe, chrupiące niczym chipsy ziemniaczki, farsz z mascarpone, parmezanu i anchois oraz świeża szałwia i cebulka dymka. Połączenie wydaje się kontrowersyjne, ale jest genialne, o czym przekonali się(...)oliwy 1/2 łyżeczki soli 120 ml letniej wody dodatki: 180 g małych ziemniaków, pokrojonych na cienkie plasterki 3 łyżki oliwy 200 g mascarpone 40 g parmezanu lub podobnego twardego sera 4 filety anchois (możesz pominąć, ale dają fajny smak) garść listków szałwii, drobno posiekanych skórka starta z 1 cytryny pęczek dymki sól i pieprz Przygotowanie pizzy z ziemniakami: W misce

Chilli Czosnek i Oliwa
Serniczkowe muffiny na korzennym spodzie 128

masła  3/4 szklanki cukru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii* DEKORACJA:  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  100 g śmietanki  4 duże jajka  5 łyżek cukru pudru  200 g (2 tabliczki) białej czekolady  1 łyżka przyprawy korzennej  100 g śmietanki 30% lub 36%  1 łyżeczka żelatyny  kamyczki czekoladowe Decorada Delecta * można użyć ziarenek z 1 laski wanilii lub 1/2 opakowania cukru wanilionowego(...)odstawiamy do przestygnięcia. Zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. W tym czasie zabieramy się za przygotowanie masy serowej. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy na bok by nieco przestygła. W wysokiej misce ucieramy ser z cukrem i wanilią. Miksujemy przez chwilę i dodajemy mąkę. Znowu ucieramy i wlewamy śmietankę, Mieszamy na gładką masę i wbijamy kolejno po 1 jajku. Teraz czas na dodanie czekolady

Kuchnia od dwojga
Sernik z białą czekoladą na spodzie Oreo - bez pieczenia, bez żelatyny 354

przygotowań! Składniki na spód na tortownicę o śr. 24-25 cm: 352 g ciasteczek Oreo (2 opakowania po 176 g) 70 g miękkiego masła Składniki na nadzienie: 300 g białej czekolady (3 tabliczki) * 250 g twarogu z wiaderka 250 g mascarpone 200 g śmietanki 30% 2 łyżeczki aromatu waniliowego 400 g ulubionych owoców (u mnie maliny i borówki) CZAS PRZYGOTOWANIA(...)małym garnuszku umieszczamy śmietankę, aromat waniliowy i połamane tabliczki czekolady - podgrzewamy na małym/średnim ogniu i cały czas mieszamy aż czekolada się rozpuści. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połowę sera, mieszamy i dodajemy resztę sera. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy, układamy owoce i wkładamy do lodówki. Sernik jest gotowy do spożycia już po kilku godzinach

My Culinary Art
Piramidki POPCROP - recenzja 148

składzie jak wyżej, z certyfikatem ekologicznym. 3. Bezglutenowe - zawierające ryż brązowy, biały, kaszę gryczaną białą i prażoną oraz kaszę jaglaną. 4. Kukurydziane - wytworzone z kukurydzy, ryżu brązowego i białego. Podsumowanie: Osobiście - lubię od czasu do czasu pochrupać wafle ryżowe i byłam przekonana, że to podobna przekąska. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z piramidkami. Ich skład - to ogromny plus - same naturalne(...)czytelna i jasno informuje o składzie oraz wartościach odżywczych produktu.  W moim domu idealnie sprawdziły się jako samoistna przekąska oraz dodatek do potraw. Znikały również z roztopionym żółtym serem (podgrzewane na ciepło) i różnymi sosami. Taka lekka przekąska, a doskonała na zabicie małego głodu! Mają jedną wadę - silnie uzależniają i naprawdę trudno poprzestać na kilku sztukach... Dostępność: Piramidki można

Di gotuje
Miętowo-truskawkowy sernik na zielonej łące-Dla gości 146

łyżki mąki ziemniaczanej 50 g stopionej margaryny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 pęczka świeżej mięty kilka kropel zielonego barwnika do ciast KREM: 1/2 litra śmietany kremówki 500 g sera ricotty 5 łyżeczek żelatyny spożywczej 100 g cukru pudru 1/2 kg truskawek sok z 1 cytryny 150 ml likieru miętowego DEKORACJA: 3 łyżki mielonych pistacji truskawki świeże listki mięty Sposób(...)Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody.  Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać cukier puder dodać serek ricottę wymieszać z żelatyną. Masę podzielić na pół. Białą część wyłożyć na upieczony zielony zimny spód wygładzić powciskać w masę truskawki. Do połowy śmietany wlać likier miętowy i wymieszać. Wyłożyć na truskawkową masę wygładzić.Udekorować truskawkami świeżymi listkami mięty

Wanilia i Kardamon
Najlepsze sycące kanapki – top 10 przepisów 253

czyli takie kanapki na bogato. Takie jak u nas można sobie zrobić na każde śniadanie. Bez kanapek nie ma śniadania ani kolacji. Jeśli znudziły Wam się zwykłe kanapki z serem i szukacie bardziej egzotycznych inspiracji, to zobaczcie moje zestawienie najlepszych kanapek. Przecież śniadanie to najważniejszy posiłek a porządna kanapka może zastąpić każdy inny posiłek. Kanapka z krewetkami w panierce shrimp(...)posiekanego koperku pół czerwonej cebuli drobno posiekanej sok wyciśnięty z całej limonki 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy świeżo zmielony pieprz pieczywo masło Pełny przepis tutaj. Kanapka ze smażoną białą kiełbasą i szpinakiem Nie trzeba czekać do Wielkanocy, żeby cieszyć się smakiem białej kiełbasy. Można wyjąć ją z osłonki, doprawić i podsmażyć, żeby była chudsza i smaczniejsza. Ze szpinakiem

Ugotowane pozamiatane
Czwartek: Zdrowe burgery Toma Kerridge’a 118

łyżki posiekanych kaparów 4 okrągłe bułki Mała kulka mozzarelli Duży pomidor Sól i pieprz Sałata Colesław 1 szklanka posiekanej lub startej czerwonej kapusty 2 szklanki posiekanej lub startej białej kapusty 1 łyżeczka soli 1 duża marchew starta 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka soli 2 łyżki majonezu ½ szklanki jogurtu greckiego Przygotowanie: Krok 1 Zetrzyj cukinię na tarce i bardzo dokładnie(...)posmaruj delikatnie olejem, wstaw do piekarnik i piecz 12 minut. Wyciągnij. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po jednym na każdym burgerze. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz aż ser się rozpuści – 4-5 minut. Krok 4 Przekrój bułki w poprzek. Włóż do każdej burgera, połóż na wierzchu plaster pomidora. Podawaj z sałatką coleslaw. Artykuł Czwartek: Zdrowe burgery Toma

Niedzielny kucharz
Pizza alpejska (na puszystym cieście) 222

stale mieszając gotować, aż powstanie gęsty sos beszamelowy. Zdjąć z ognia. Odstawić do wystudzenia. Do wystudzonego sosu beszamelowego dodać kwaśną, gęstą śmietanę i dokładnie wymieszać. Sos przyprawić tymiankiem, biały pieprzem i solą do smaku. DODATKI DO PIZZY: Plastry boczku usmażyć w całości na rozgrzanym na patelni oleju (1 łyżka), z obu stron na złoty kolor. Usmażone plastry boczku odsączyć(...)boków, tworząc około 1 - 1,5 cm rant pizzy. Na tak przygotowane ciasto równomiernie wyłożyć sos śmietanowy, pozostawiając rant pizzy czysty. Na sos rozsypać połowę startej mozzarelli. Na ser położyć podsmażone pieczarki z cebulą oraz kawałki podsmażonego boczku. Pizzę po wierzchu posypać pozostałą, startą mozzarellą. Rant pizzy posmarować (przy pomocy pędzelka) roztopionym masłem. Pizzę wstawić do piekarnika nagrzanego

Gospodyni Miejska
Spaghetti z białymi szparagami i truflami 187

masz trufli, nie szkodzi, zastąp je oliwą lub podrasuj smak solą truflową. Doskonałe składniki to gwarant pysznego i wyjątkowego dania. Zapraszam do przepisu! Składniki: 250 g makaronu 500 g białych szparagów 2 łyżki masła 2-3 małe trufle (ze słoiczka w słonej zalewie) 30 g parmigiano reggiano oliwa truflowa/sól truflowa pieprz z młynka 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie(...)Dołóż do masła i podgrzewaj przez kilka minut, aż poczujesz truflowy aromat odcedzić makaron na durszlaku zachowując 1/4 szklanki wody z gotowania. Dodać makaron na patelnię i zerztrzeć połowę sera, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać, w razie potrzeby dodać wodę z gotowania makaronu i 1 łyżke oliwy truflowej wyłożyć makaron na podgrzane talerze, oprószyć czarnym pieprzem, zetrzeć resztę sera. Podać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa porowa z serkiem topionym 153

Cześć W tej zupie zakochałam się praktycznie od pierwszej łyżki. Jest bardzo sycąca i rozgrzewająca. Idealna na jesienne i zimowy chłody. Jakaś wada? Jak zwykle to

blog.moje-pasje.info
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 194

Kasza pęczak jest niedocenianą kaszą a szkoda, bo zawiera w sobie bogactwo błonnika i mikroelementów, latem,  gdy mamy pod dostatkiem świeżych warzyw warto właśnie przygotować

Wanilia i Kardamon
Naleśniki czekoladowe 184

kakao 3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki oleju aromat waniliowy lub cukier waniliowy Składniki na nadzienie: 0,5 kg białego twarożku śmietana kremówka 3-4 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii lub aromat waniliowy + owoce i krem czekoladowy do dekoracji   Suche składniki mieszamy razem w misce. Do suchych składników(...)który jest w cieście. Jeśli macie inną patelnię, dla pewności można ją przetrzeć papierowym ręcznikiem zamoczonym w oleju. Upieczone naleśniki odkładamy do ostudzenia. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Mieszamy ser z cukrem pudrem i śmietanką (dodajemy kilka łyżek, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję) – serek powinien być na tyle miękki, żeby łatwo dało się go rozsmarować na naleśnikach. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż

Ciastkozercy
Tarte z portobbello i borowikami w sosie z gorgonzoli 190

babci, aromatyczne borowiki, brązowe pieczarki portobello o smaku pieczonego mięsa, kremowa gorgonzola ze śmietaną i aromatyczna macierzanka (zapach bardziej intensywny od tymianku), idealnie pasująca do grzybów i sera. Jeśli szukacie prostych i zarazem wyjątkowych potraw, ta bez wątpienia powinna trafić na Waszą listę przebojów kuchennych. Użyte składniki są dostępne przez cały rok, więc możecie się cieszy niezwykłymi smakami  niezależnie(...)suszonych borowików, 700 ml bulionu, 100 g śmietany 30%, 2 czubate łyżki łagodnej gorgonzoli (np. Cremoso Galbani), 1 szalotka, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, 3 łyżki białego wytrawnego wina, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka octu jabłkowego, kilka gałązek macierzanki (lub tymianku), sól i pieprz do smaku.     Przygotowanie: Borowiki kilka razy wypłukać, zalać szklanką letniej wody, moczyć przez

SzczyptaSmaQ