ser biały - 9461 przepisów (strona:502/631)

Sernik z jagodami 263

AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Składniki: 200 g ciasteczek maślanych 1 łyżka kakao 70 g masła 1 kg twarogu sernikowego 200 g białej czekolady 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 jajka 300 g jagód Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy drobno pokruszone ciasteczka maślane. Do tego dodajemy kakao oraz roztopione masło. Wszystko(...)było dziur. Tak przygotowany spód należy odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. AmpedSense.OptimizeAdSpot('2L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('2R'); W tym czasie przygotowujemy masę serową. Do większej miski wrzucamy ser twarogowy, roztopiona czekoladę, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz białka. Wszystkie składniki energicznie mieszamy, aż powstanie gładka masa. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód. Na wierzch wysypujemy połowę jagód. Sernik wkładamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Niefortunna pomyłka z pysznym efektem. SERNIK BANANOWY PIECZONY. 192

lodówce zalegały bezcelowo i leniwie  przejrzałe banany. Dogorywające już. Gdzieś tam poniewierał się biały twaróg. A ja miałam ogromną ochotę na sernik. Poszperałam w sieci. Znalazłam kilka ciekawych przepisów, a drogą eliminacji wybrałam ten jeden jedyny. Zabrałam się za przygotowywanie. Zadowolona łatwością i sprawnością działania, w połowie pracy, kiedy masa pokryła podpieczony spód, zerknęłam jeszcze ostatni raz na przepis(...)wylana i pozostawiona do zastygnięcia. Hm, w mojej wersji wyszło zupełnie inaczej. Dodatkowo spód  zrobiłam po najmniejszej linii oporu, czyli z pokruszonych biszkoptów i masła. Zwiększyłam także ilość sera i bananów, a więc zmieniłam proporcje składników. Nie ma to jak dokładne czytanie przepisów. Taa, jasne. Jednak... efekt okazał się zaskakujący. SERNIK BANANOWY PIECZONY. /na drodze pomyłki stał się autorski

W kuchni Karmel-itki
Pyry z gzikiem 85

stałe wpisało się w nasze menu. Gzik to po prostu twaróg wymieszany z kwaśną śmietaną, drobno pokrojoną cebulką i szczypiorkiem, doprawiony do smaku solą oraz pieprzem. Do tak przygotowanego sera możemy też dodać rzodkiewkę lub koperek. Mój mąż dodatkowo urozmaicił to danie i podaje je z olejem lnianym. Gzik najczęściej podajemy z ziemniakami ugotowanymi w łupinkach, czyli „mundurkach(...)stoi na przeszkodzie, aby zrobić je sobie samemu w domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Pyry z gzikiem: 1 kostka (250 g) twarogu półtłustego lub tłustego 1 średnia biała cebula 1/2 pęczka szczypiorku 200 g kwaśnej śmietany 12% lub 18% sól, pieprz do smaku 3-4 ziemniaki kawałek czerwonej papryki lub rzodkiewek do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie

Danka Pichci
Nut roast – wegańska pieczeń z orzechami 207

roli dania głównego. Oprócz warzyw i dużej ilości orzechów mogą zawierać zboża (często pod postacią bułki tartej) lub strączki, zwłaszcza soczewicę. Traficie również na przepisy z dodatkiem jajek bądź sera, grzybów czy suszonych owoców. Tym jednak, co łączy wszystkie niemięsne pieczenie są zioła i przyprawy, nadające im głęboki i wyrazisty smak. Nut roast w moim wydaniu uzupełniłam kasztanami oraz płatkami(...)Składniki na formę o wymiarach 9 x 20 cm: 250 g obranej i wydrążonej dyni piżmowej 1 nieduża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średnia marchewka 1 nieduży por (biała i jasnozielona część) 100 g orzechów włoskich 50 g orzeszków piniowych 120 g ugotowanych kasztanów (użyłam sprzedawanych w całości i gotowych do spożycia) 75 g płatków gryczanych /użyj certyfikowanych

Even Better Food
Torcik na zimno 175

rozgrzanym masłem. Wyłożyć spód tortownicy , dobrze ubić i wstawić do lodówki, do ostygnięcia.   Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno. Ubijając dodajemy partiami ser.  1/3 masy odkładamy do innego naczynia. Szklankę borówek miksujemy na mus. Dodajemy do masy serowej. 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody(...)stężeje. W miedzy czasie rozpuszczamy jedną galaretkę w jednej szklance wody, studzimy. Twaróg miksujemy z masłem, dodajemy ostudzoną galaretkę, lekko miksujemy. Masę wylewamy na zastygniętą białą warstwę. Czerwoną galaretkę wylewamy lekko tężejącą na masę serową. Żółtą nie trzymamy w lodówce, ponieważ za szybko się zetnie. Ja trzymałam i troszeczkę się ścięła, dlatego nie jest

W kuchennym oknie Ewy
Pizza na winie 102

oregano i bazyliasól, pieprzzioła prowansalskie musztarda (sarepska)Sposób przygotowania:Drożdże rozrabiamy z cukrem, odstawiamy aż się w nim rozpuszczą.Mąkę przesiewamy do dużej miski, zalewamy ciepłą wodą i białym winem, dodajemy oliwę i sól. Roztarte drożdże przelewamy do mąki. Wszystko dokładnie ugniatamy i odstawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (około 1,5 h).Do niedużej miseczki przelewamy sos pomidorowy(...)części ( wychodzą 3 duże pizze na cienkim cieście) i każdą z nich oddzielnie wałkujemy na blacie posypanym mąką. Wierzch każdej pizzy smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy lekko  startym serem i dodajemy dodatki. Na koniec ponownie posypujemy serem i wstawiamy na dno piekarnika nagrzanego do 250`C na 5-7 minut. Wierzch posypujemy porwaną bazylią ;)Smacznego

Słodkie Przyjemności
Sałatka warstwowa z wędzonym twarożkiem 85

Sałatka warstwowa z serkiem wędzonym Idealna do grilla! Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb z rusztu lub jako lekka rodzinna kolacja z dodatkiem

Blog z Apetytem
Pasztet grzybowy z kaszą gryczaną białą niepaloną 140

Jejku, jejku, nie mogłam się oprzeć wyjadania ze słoika palcami. Lubicie kaszę gryczaną? jeśli tak to polubicie także ten pasztet. Ja miałam wrażenie że zajadam kaszę

Moje Małe Czarowanie
Pieczarki faszerowane mięsem i papryką 206

Dzisiaj u nas będzie mała przekąska na wieczór. Znudziły się Wam już tradycyjne koreczki, kanapeczki i szaszłyki? Czas na faszerowane pieczarki :) Pieczarki możemy faszerować na wiele

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
OMLET OWSIANY Z OLIWKAMI I BIAŁYM SERKIEM 153

sobie coś więcej niż kanapkę z dżemem, właśnie dlatego kocham wolne soboty... Omlet można skonsumować na słodko na słono w zależności od nastroju. Do podstawowego przepisu można dorzucić szynkę, ser czy tak jak ja dziś oliwki. O mniam mniam cudowny poranek :-)  Składniki:   3 łyżki mieszanki owsianej ( płatki + otręby)  2 łyżki mleka  2 jajka  sól, pieprz(...)zetnie się od spodu przykryć patelnię przykrywką lub dużym talerzem, przewrócić a  następnie zsunąć go z powrotem na patelnię i podsmażyć z drugiej strony.  Omlet posmarować białym śmietankowym serkiem oraz świeżymi warzywami

pieprzny smaczek
Makaron z cukinią i botwinką 162

Makaron i botwinka to udane połączenie nie tylko w zupie, żeby nie było banalnie o nie… Proponuję na obiad mini kokardki, z warzywami i odrobiną sera, mój zamysł był taki aby było szybko, świeżo i prosto, oszczędzając na czasie bo taki obiad przygotujemy w 10 minut, tak, tak!  gdy makaron się gotuje, robimy resztę a potem łączymy na patelni(...)ciężkiego sosu to jest to J #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini Składniki na dwie porcje: 25 dag makaronu mini kokardki Lubella 1 cukinia 1 duża cebula Pęczek botwinki bez buraczków 1 biała podłużna papryka 4 suszone pomidory z zalewy 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy 50 g startego parmezanu 50 ml słodkiej 12% śmietanki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania

Wanilia i Kardamon
Uniwersalne ciasto serowo - olejowe i szybka chałka śniadaniowa 308

Ciasto przygotowane z dodatkiem sera i oleju jest uniwersalne, szybkie, proste i ma wiele zastosowań. Przepis znalazłam tutaj (popatrz jak autorka przygotowuje chałkę). Z dodatkiem cukru idealnie nadaje się do słodkich wypieków, z odrobiną soli stanowi podstawę do wypieku pizzy i innych wytrawnych wspaniałości. To ciasto jest idealną alternatywą dla ciasta drożdżowego. Nie musi rosnąć, natychmiast po przygotowaniu możesz wykładać(...)współpracy, świetne do wałkowania. Polubisz to ciasto, jestem pewna. Polecam, koniecznie wybróbuj przepis, bo już niebawem następny tym razem na wytrawnie - z dynią i cebulą! Składniki: 150 g białego serka   300 g mąki pszennej/orkiszowej 1 jajko 4 łyżki mleka 4 łyżki oleju 60 g cukru 50 g rodzynek płatki migdałowe na posypkę 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szparagi zapiekane z parówkami i serem 162

zamknięte główki, połyskującą skórkę, być elastyczne i jędrne, a jeśli potrze się je o siebie - wydawać charakterystyczny, skrzypiący dźwięk. Przygotowanie szparagów Szparagi zielone i fioletowe można jedynie umyć, zaś białe należy także obrać ze skórki, żeby nie były gorzkie. Należy je ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru lub kilku łyżek mleka. Mogą stać pionowo w garnku - główka(...)pomogłam, szczególnie tym którzy nie mieli do czynienia jeszcze ze szparagami. Zapraszam do pieczenia i życzę smacznego:) Składniki: pęczek zielonych szparagów 2 cienkie mięsne parówki 2 plasterki żółtego sera oliwa z oliwek sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Szparagi myję, osuszam ręcznikiem. Następnie łapię za końcówkę (tam gdzie jest ogonek, nie ta część z "kwiatkiem") i odłamuję

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania