Otóż wczoraj ugotowałam pyszny schab w sosie chrzanowym, którego nie opublikuję, bo wyszedł tak nieapetyczny wizualnie, że nie byłam w stanie go dobrze sfotografować. Bo nie ten kąt, nie to światło, nie ten talerz. Pierwszy raz miałam tak, że wszystko było na nie. Olałam więc go. Może kiedyś się pokuszę o zrobienie zdjęcia. Bo sam schab wyszedł przepyszny. No szkoda(...)puszki 1 czerwona cebula duża garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, obieramy. Obrane jajka kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do miski. Seler, kukurydzę porządnie odsączamy, dodajemy do jajek. Ananasa kroimy w średnią kostkę, również porządnie
Kardamonovyzrobienie zdjęcia. Bo sam schab wyszedł przepyszny. No szkoda. Składniki: 4 jajka 200 g szynki wędzonej 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 3 plastry ananasa z puszki 1 czerwona cebula duża garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną
Kardamonovyżółtego, łyżka oleju. Przygotowanie: Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania). Na koniec dodaję ser żółty
JejKuchniaschabu zbędnych do pieczeni kawałków, uzyskujemy 0,5 kg ścinek. Jeżeli mamy 1,5 litra bulionu i pół szklanki ryżu, to możemy zrobić fajną zupę schabową. Mięso smażymy na rozgrzanym smalcu... na złoto brązowy kolor. Bulion podgrzewamy w garnku i dodajemy usmażone mięso. Po zagotowaniu dodajemy pół szklanki ryżu i gotujemy 15 min. na małym ogniu. Do smaku
chleba naszegoKLIK ) 50 dag wędzonki ( schab lub żeberka) 2 łyżki suszonej włoszczyzny 2 listki laurowe 3 ziela angielskie parę kulek pieprzu 4 ząbki czosnku majeranek chilli imbir pieprz czosnkowy magi lub sól wg smaku grzanki czosnkowe (poleca z KLIK ) natka pietruszki Ciecierzycę przepłukuję , zalewam zimną wodą i zostawiam na noc, do namoczenia. Na drugi dzień gotuję wywar z wędzonki , dodaję
Takie tam pichceniepokrojony w drobną kostkę schab i kiełbasę. Całość smażę tak długo aż nabierze lekko brązowego koloru. Kapustę szatkuję dość drobno i również wrzucam do garnka. Dokładnie mieszam. Dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie. Doprawiam szczyptą soli i wlewam bulion. Całość duszę 30-40 minut. Doprawiam solą oraz pieprzem, dodaję koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszam. Gotuję jeszcze 6-8 minut
Mango PapajaChciałabym się dziś z Wami podzielic przepisem na podwójny schabowy Magdy Gessler. Tajemnica dobrego kotleta tkwi między innymi w tym na czym jest smażony- według P
Kuchnia Beatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Inne, a zarazem bardzo smaczne zastosowanie placków do tortilli. Krokiety znikają w ekspresowym tempie
Di gotujepojawi siękilka przepisów z tej książki, ponieważ po tym jak ją przejrzałam, wypatrzyłam kilka bardzo interesujących potraw). W oryginalanym przepisie użyto tłustszych części mięsa wieprzowego (brzucha), ja jednak wykorzystałam schab, myślę jednak, że najlepiej sprawdziłaby sie karkówka. Gorąco polecam przygotowanie tego dania, jest ono rewelacyjne, lekko ostre, nieco słodkie, i bardzo aromatyczne! Składniki: 1 duża papryczka chili pokrojona(...)wody. Mięso przełożyć z woka na talerz. Przygotować sos - w niewielkim naczyniu dokładnie wymieszać ocet ryżowy, cukier, sos sojowy z łyżką wody. Wlać do rozgrzanego woka po smażeniu mięsa, gotować, ciągle mieszając przez 5 minut, lub do czasu aż zgęstnieje. Przełożyć mięso z powrotem do woka i smażyć mieszając przez kilka minut, aż całkowicie się usmaży, pokryje dokładnie sosem
Codzienne Gotowanienadaje się ryż basmati. Ma co prawda dość charakterystyczny zapach, ale w smaku jest bardzo smaczny, a jego ziarenka nie sklejają się, tak jak w ryżu białym. Oczywiście ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę obieram i siekam w drobną kostkę. Na patelnię wylewam 2 łyżki oleju, rozgrzewam go lekko po czym wsypuję cebulę i smażę na małym ogniu. Cebula musi(...)wówczas dodaje czosnek przeciśnięty przez prasę. Mieszam wszystko, po czym dodaję mięso mielone . Mięso wybieram dobrej jakości. Najczęściej mielę je samodzielnie, a kupuję np. kawałeczek szynki łopatki czy nawet schabu. Jeśli jednak nie masz maszynki w domu można o zmielenie poprosić osobę pracująca w dziale mięsnym. Jest to dużo lepsze rozwiązanie niż kupowanie gotowych mięs mielonych sprzedawanych w tzw. paczkach
Ania gotujeplasterki. Makaron gotujemy 5 minut. Sos sojowy, miód i rozdrobniony czosnek wlewamy do małego słoika, zamykamy i energicznie mieszamy. Udka smażymy na oleju na złoty kolor, wyłączamy gaz. Dorzucamy do tego ugotowany makaron, pokrojoną w drobną kostkę chili, ogórki, posiekany szczypior, całość polewamy sosem, mieszamy i posypujemy sezamem. Podobne przepisy: Makaron ryżowy ze schabem i warzywami Makaron ryżowy
Kardamonovydrugiej patelni smażymy schab pokrojony w kostkę oraz mielone podlewając rosołem .Kiedy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną marchew i nadal dusimy.Teraz przekładamy je do cukinii i pomidorów.Dusimy razem,doprawiamy zmielonym czosnkiem oraz solą,pieprze,papryką mieloną do smaku.Pomidory i cukinii nam się rozgotują i tak ma być,mamy gotowy sos z mięskiem.Makaron gotujemy al-dente i przekładamy
Różowa kuchniażona właśnie takie mu robi. Dała nam swój przepis. Jej sposób na panierkę to ciasto zamiast po prostu jajka. Przepis na kotlety schabowe z grubą panierką Składniki: około kilograma schabu, 2 duże jajka, niecałe pół szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej, mąka i bułka tarta do panierowania, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić kotlety schabowe z grubą panierką? Mięso(...)bułce i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Artykuł Ulubiony kotlet schabowy szwagra. Z grubą i bardzo chrupiącą panierką. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaNuggetsy zwykle kojarzą się nam z kurczakiem w chrupiącej panierce smażone na głębokim tłuszczu. Dziś chciałbym Wam pokazać przepis na odrobinę inne danie – zdrowe nuggetsy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!