schab gotowany - 2318 przepisów (strona:95/155)

Kompot z suszu 36

gotuj na niewielkim ogniu przez około 30-40 minut. Owoce powinny całkowicie zmięknąć, a kompot stać się bardzo aromatyczny. Kompot możesz podawać zarówno na gorąco, jak i na zimno. Z pewnością znajdzie się też wielu chętnych na pływające w nim owoce. Zobacz też inne przepisy wigilijne : Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab

okolicepalnika.pl
Duszona cebula na kanapki 144

wręcz ją pokochałam. To danie warto zrobić, kiedy w lodówce zalegają resztki wędlin z którejś z imprez. Do mojej wersji cebulki dodałam szynkę, jednak możecie użyć także kiełbasy czy schabu. Danie, mimo tego, że jest proste i “chłopskie”, według mnie smakuje znakomicie. Podane ze świeżym pieczywem… musicie je zrobić, a nie pożałujecie Jak wiecie, przeważnie te proste(...)najlepsze! Zobacz też: Zupa krem cebulowa Jak usmażyć wątróbkę? | Wątróbka drobiowa z cebulą Tarta z roszponką, szynką i cebulą Przepis na duszoną cebulę Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 20 minut Składniki 5 średnich cebul kilka plasterków szynki lub innego mięsa łyżka smalcu/oleju sól i pieprz do smaku Przepis 1 Wędlinę kroimy w kawałki i podsmażamy na tłuszczu na patelni

Kuchnia Bazylii
Strogonow ze schabu bardzo prosty 304

Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Lekko obsmażyć cebulkę, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny. Dodać kawałki mięsa i wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Obsypać mąką, dodać przecier pomidorowy i wlać szklankę wywaru lub wodę i rozdrobnioną kostkę rosołową. Gotować

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z pieczonym schabem 139

Witam Was:) Dziś w Naszej rodzinie mieliśmy przyjęcie urodzinowe Miłosza. I z racji tego zrobiłam sałatkę;) Przepis 100% mojego autorstwa . Robi się ją szybko o jest

Gotowanie Patki
Niebiańskie roladki 112

pyszne roladki ze schabu, warto zrobić. Słodka kapustka z dodatkiem sera, który sprawia, że farsz jest gęsty i nadaje wyrazistego smaku. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        10 dag kapusty ·        1 marchew ·        Vegeta ·        Cebula(...)mozzarelli Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Kapustę szatkujemy, przekładamy do garneczka i zalewamy wodą, gotujemy. 4.    Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. 5.    Doprawiamy Vegetą. 6.    Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy

Kulinarna Chwila
Młoda kapusta 102

garnka z gotującą się kapustą. Do garnka dodajemy także wszystkie przyprawy, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz oraz posiekany koperek i pokrojone w kostkę pomidory.  Kapustę gotujemy do miękkości od 30 do 45 minut.   Pod koniec próbujemy i dodajemy cukier, w zależności od tego jak słodką lubicie kapustę. U mnie na wielki garnek wyszło ok. 5 łyżeczek(...)cukru. Dodajcie także sól i pieprz. Gotowe! Taka kapusta to idealny dodatek do obiadu, jaki jadało się u mnie zawsze w niedziele popołudnie, czyli filet z kurczaka lub schab panierowany, ziemniaczki i właśnie taka kapustka! U mnie na stole pojawił się filet z indyka, oczywiście nie mogło zabraknąć także młodych ziemniaków polanych odrobiną masełka i posypanych koperkiem. Kapusta przyrządzona

Cooking Monster
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 123

nabiera nowego, ciekawego smaku 😉 Tak a propos panierki z wiórek kokosowych to kojarzy mi się ona ze studiami- wtedy to, mieszkając w akademiku, gdzie kuchnia była na korytarzu, więc gotowanie nie należało do najprostszych czynności, wymyśliłam sobie, że zrobię filety z kurczaka właśnie w wiórkach kokosowych. Wywołałam tym zachwyt wśród moich współlokatorek, dlatego pewnie sytuacja ta utkwiła w mojej pamięci(...)Dziś zamiast fileta z kurczaka będę panierowała medaliony z indyka. Panierka z wiórek kokosowych jest na tyle uniwersalna, że pasuje do kotlecików zarówno z drobiu, jak i ze schabu. Choć moim zdaniem lepiej komponuje się z drobiem, może dlatego, że nie jestem fanką schabu i ogólnie wieprzowiny 😉  I tak w łatwy sposób możemy odczarować codzienne, nudne kotlety!   Składniki

Kuchnia MagdaLeny
szynka i schab 105

czosnek, pieprz, paprykę, ziele,liście, jałowiec... wg uznania Liście, ziele i jałowiec mielimy lub rozkruszamy w moździerzu... Mięso przed przyprawianiem nakłuwamy patykami od szaszłyków... Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi schab i szynkę...przyprawione wstawiamy do lodówki  na 12-24 godz. odwracamy 2 lub 3 razy i odlewamy wydzielinę... Gdy mięso przestaje puszczać soki, to przekładamy je  do parzenia(...)garnku zagotowujemy wodę i wówczas wkładamy mięso żeby przez 10-15 min pogotować na małym ogniu,  potem wyłączamy palnik i zostawiamy do wystygnięcia minimum 6 h Po wystygnięciu gotujemy jeszcze raz (od zagotowania 10-15 min) i zostawiamy... Potem wyjmujemy i osuszamy... Można wstawić na kratkę w piekarniku, nastawić 50 st. C i termoobieg / 30 min Po wysuszeniu pakujemy

chleba naszego
Strogonow ze schabu i pieczarek 164

już klasyczne schabowe więc postanowiłam przygotować coś innego z użyciem tego mięsa. Padło na taki oszukany strogonow, bo mięso z sosem sprawdza się idealnie na obiad. Polecam! Składniki : * 400g schabu bez kości * łyżka tłuszczu do smażenia  * łyżka mąki pszennej  * cebula * 2 ząbki czosnku  * czerwona papryka  * kilka pieczarek  * łyżka koncentratu pomidorowego  * słodka mielona papryka, sól(...)długie paski, oprószyć mąką i obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i paprykę. Przesmażyć, wlać szklankę wody i gotować do miękkości razem z pieczarkami pokrojonymi w plasterki. Sos przyprawić do smaku. Dodać śmietanę oraz koncentrat pomidorowy. Zagotować. Podawać na ciepło razem z ryżem, kaszą bądź ziemniakami

Magiczne Życie Marty
Schab z morelą w ziołach z sosem rozmarynowym z suszonymi pomidorami 160

Schab myjemy i osuszamy, nacieramy go solą i zostawiamy w lodówce na całą noc. Następnie długim nożem przecinamy przez środek na wylot i nadziewamy morelami. Zioła mieszamy i nacieramy schab. tak przygotowaną pieczeń wkładamy do rękawa albo brytfanki i pieczemy 180 C przez ok 60 minut. W między czasie przygotowujemy sos. W garnuszku na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy włoszczyznę(...)cebulą pokrojoną w małą kosteczkę. Smażymy tak długo, aż zacznie brązowieć, następnie dodajemy łyżeczkę cukru lub miodu i smażymy, aż cukier/miód zacznie się karmelizować. wszystko zalewamy winem i gotujemy, aż wino prawie całe odparuje. wtedy dodajemy koncentrat pomidorowy i smażymy ok 1 minuty, zalewając sos wodą. Dodajemy esencję do sosu, która nada całości wyjątkowy smak. Gotujemy

Niezły Młynek
Zupa grzybowa na wędzonce 141

schab, boczek itp. itd -cebula -4 ząbki czosnku 100 g suszonych grzybów a nawet i więcej -śmietana -sól, pieprz, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, lubczyk, gałka muszkatołowa, maggi Wsadzamy do garnkanaszą wędzonkę, dodajemy zioła. Zalewamy filtrowaną wodą, sparzamy nasze wyroby wędzone aby woda zabrała z nich ten zapach dymu, trochę tłuszczyku. Robimy wywar. Dzień wcześniej moczymy grzyby i gotujemy

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki wieprzowe 141

Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka i cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym

Emcia Pichci
Domowa karkówka na kanapki 1754

łupiny cebuli. Domowa wędlina to świetna alternatywa dla wędlin ze sklepu. To bez wątpienia też zdrowsza propozycja na mięso na kanapki. Tym bardziej, że w prezentowanym przepisie karczek jest gotowany, a nie pieczony. Jak rozpoznać prawdziwą niewędzoną wędlinę domową? Taka wędlina powinna być po przekrojeniu szarawa, a nie różowa. Wszystkie bardzo różowe mięsa (również domowe) zawierają sól peklową. Naszym zdaniem(...)nasz przepis na karczek powinien Cię zainteresować. Jesteśmy też ciekawi, jakie są Wasze ulubione wędliny domowe i w jaki sposób je przygotowujecie? Czy jest to szynka na kanapki, schab na kanapki, czy może właśnie karkówka? Zapraszamy do komentarzy i dzielenia się z nami swoimi doświadczeniami. Chętnie odpowiemy również na Wasze pytania i wątpliwości. Domowa karkówka na kanapki – Przepis Składniki

Kuchnia Na Wypasie
Roladki schabowe z wędzoną śliwką 211

Roladki schabowe, soczyste, bez panierki to pyszna alternatywa dla popularnego schaboszczaka. Roladki nadziewane wędzoną śliwką, niby zwykłe schabowe, a za sprawą dodatków smakują rewelacyjnie. Najpierw obsmażone

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!