schab gotowany - 2387 przepisów (strona:86/160)

Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 208

jabłko 2 łyżki oleju lnianego sól, pieprz, cukier Schab kroicie w kawałki, solicie i obsmażacie na mocno rozgrzanej oliwie, aż ładnie się zarumieni ze wszystkich stron. Marchewkę myjecie, obieracie i kroicie w półkrążki. Mięso przekładacie do garnka, zalewacie wodą, aż ta je przykryje, dodajecie marchewkę, ziele angielskie, listki laurowe i gotujecie na wolnym ogniu, aż będzie miękkie. Aby zagęścić

GRUBY WAŁEK
Mielonka z indyka i papryki z szynkowaru 211

Uwielbiam domowe wędliny i wyroby mięsne przyrządzane w szynkowarze. Za smak prawdziwego mięsa, za konsystencję przyrządzonych wędlin, a przede wszystkim za zdrowie. Nie ma nic lepszego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
“4-godzinny mistrz kuchni” – recenzja 171

który potrafi zrobić dobrze tylko jedną rzecz np. schab ze śliwką i na podstawie tej jednej umiejętności radzi sobie doskonale we wszystkich sytuacjach typu randka, kolacja składkowa czy wizyta teściowej. Warto się postarać, bo wg. badań amerykańskich naukowców nasze umiejętności kulinarne zwiększają szanse na udany związek. Dzięki czynnościom takim jak gotowanie zwiększamy też umiejętność bycia tu i teraz czy kontaktu

Ugotowane pozamiatane
Pomarańczowy schab na parze 214

majeranek tymianek cząber pieprz czarny    Plastry schabu polewamy oliwą, przyprawiamy pieprzem czarnym, majerankiem, tymiankiem, cząbrem i posiekanym ząbkiem czosnku. Odstawiamy je na 30 minut. Pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Mięso przekładamy na pierwszy poziom parowaru na folii aluminiowej. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie do gotowania na parze na 20 minut. Kawałki pomarańczy wrzucamy albo

Parowar Faceta
Zupka pomidorowa z ziemniakami dla dzieci 142

porcje. Składniki: 4 kosteczki chudego schabu lub polędwiczki 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały pomidor 2 ziemniaki 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 100% 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego Sposób przygotowania: Mięsko dokładnie myjemy i gotujemy w wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. W osobnym garnuszku zagotowujemy

Kolorowy Przepisownik
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 228

całą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab wraz z całą marynatą. Smażymy przez około 10 minut, następnie zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości, około 30 minut. 3. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2-3 łyżeczki mąki, mieszamy by nie było grudek i wlewamy na patelnię. Gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje

Szefowa kuchni
Roladki schabowe z kiszoną kapustą i kurkami - kategoria mięso 258

smacznie... Składniki: 1/2 kg schabu bez kości,  150g kiszonej kapusty,  300g kurek, cebula,  pęczek szczypioru,  4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,  sól, pieprz,  szczypta tymianku, szczypta estragonu,  1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina,  łyżka mąki pszennej,  natka pietruszki do posypani. Wykonanie Kapustę umyć, posiekać, zalać odrobiną wody i gotować około 30 minut. Odcedzić

Z miłości do słodkości
Ukryta gwiazda Kopernika – przepis na wyjątkową roladę z piernikiem w tle 175

Dziś przedstawiam Wam przepiękną roladę z ukrytą gwiazdką! Po rozkrojeniu pieczeń zachwyci Waszych domowników czy gości oraz stanie się przepiękną jadalną dekoracją stołu. Połączenie suszonej żurawiny

Gotowanie i blogowanie
Schab w sosie własny z cebulką 167

Schab w sosie własny z cebulką Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu . Daj się skusić. 5 porcji 50 minut czas przygotowania   Składniki: ·        ½ kg schabu ·        4 duże cebule(...)Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie. 2.    Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule. 3.    Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli

Kulinarna Chwila
Gulasz cebulowy 132

możesz dodać nieco więcej wody. Przykryj garnek i gotuj gulasz na niewielkim ogniu przez około 3 godziny. Po tym czasie mięso powinno zmięknąć, a sos zgęstnieć. Gulasz podawaj z kaszą lub chlebem. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Polędwiczki w ziołowej skorupce Szybkie czerwone curry Makaron ryżowy z wieprzowiną Szwedzkie klopsiki Schab ze śliwką Schab po azjatycku Zobacz też najnowsze

okolicepalnika.pl
Bretońskie kopertki 177

Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka do panierki ·        Mąka do obtoczenia ·        jajko ·        1/3 opakowania fasolki Jaś ·        Przecier pomidorowy mały(...)Olej do smażenia ·        Chili Sposób przygotowania: 1.    Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2.    Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3.    Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4.    Wlewamy przecier pomidorowy. 5.    Doprawiamy chili

Kulinarna Chwila
Mięso słodko-kwaśne z bambusem 119

Kuchnia chińska Składniki 600 g wieprzowiny ( u mnie schab ) 200 g grzybów mun puszka pędów bambusa 4 pory 200 ml bulionu 8 łyżek octu ryżowego 4 łyżki cukru 8 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżki oleju sojowego pieprz sól Przygotowanie Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Grzyby gotowałem 15 minut w dużej ilości wody, osączyłem, pokroiłem

R'n'G Kitchen
JESIENNY KOCIOŁEK Z DYNIĄ 221

posiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą i dusić około 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną dynię, marchew, papryki, brukselkę i pieczarki.  Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Wszystko przerzucić do garnka. Wlać wodę i gotować, aż wszystko całkowicie zmięknie.  Makaron ugotować

Kuchnia Paulettes
Sałatka 6 składników 495

wędliny (np. pieczonego schabu) słoik ogórków kiszonych 1 kwaskowato-słodkie jabłko (twarde i duże) 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Por kroimy w cienkie pół krążki. Jabłko obieramy ze skóry, a kukurydzę odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Wędlinę, jabłko, jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki

IMPRESJA SMAKU