porcje. Składniki: 4 kosteczki chudego schabu lub polędwiczki 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały pomidor 2 ziemniaki 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 100% 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego Sposób przygotowania: Mięsko dokładnie myjemy i gotujemy w wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. W osobnym garnuszku zagotowujemy
Kolorowy Przepisownikcałą noc. 2. Na dobrze rozgrzaną patelnię przekładamy schab wraz z całą marynatą. Smażymy przez około 10 minut, następnie zalewamy 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości, około 30 minut. 3. Do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2-3 łyżeczki mąki, mieszamy by nie było grudek i wlewamy na patelnię. Gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje
Szefowa kuchnismacznie... Składniki: 1/2 kg schabu bez kości, 150g kiszonej kapusty, 300g kurek, cebula, pęczek szczypioru, 4 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki, sól, pieprz, szczypta tymianku, szczypta estragonu, 1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina, łyżka mąki pszennej, natka pietruszki do posypani. Wykonanie Kapustę umyć, posiekać, zalać odrobiną wody i gotować około 30 minut. Odcedzić
Z miłości do słodkościDziś przedstawiam Wam przepiękną roladę z ukrytą gwiazdką! Po rozkrojeniu pieczeń zachwyci Waszych domowników czy gości oraz stanie się przepiękną jadalną dekoracją stołu. Połączenie suszonej żurawiny
Gotowanie i blogowanieSchab w sosie własny z cebulką Tak przygotowane mięso podaję na niedzielny obiad z ulubioną surówką i ziemniakami. Aromatyczny zapach mięsa roznosi się po całym domu . Daj się skusić. 5 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg schabu · 4 duże cebule(...)Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwucentymetrowe plastry( nie rozbijamy). Doprawiamy pieprzem oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju do chwili uzyskania złotego koloru. Następnie podlewamy wodą i gotujemy aż mięso będzie miękkie. 2. Na drugiej większej patelni szklimy obrane i pokrojone w krążki cebule. 3. Następnie mięso przekładamy do naczynia a sos wlewamy do cebuli
Kulinarna Chwilamożesz dodać nieco więcej wody. Przykryj garnek i gotuj gulasz na niewielkim ogniu przez około 3 godziny. Po tym czasie mięso powinno zmięknąć, a sos zgęstnieć. Gulasz podawaj z kaszą lub chlebem. Zobacz też inne przepisy na wieprzowinę Polędwiczki w ziołowej skorupce Szybkie czerwone curry Makaron ryżowy z wieprzowiną Szwedzkie klopsiki Schab ze śliwką Schab po azjatycku Zobacz też najnowsze
okolicepalnika.plBretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: · ½ kg schabu · Bułka do panierki · Mąka do obtoczenia · jajko · 1/3 opakowania fasolki Jaś · Przecier pomidorowy mały(...)Olej do smażenia · Chili Sposób przygotowania: 1. Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy. 2. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę. 4. Wlewamy przecier pomidorowy. 5. Doprawiamy chili
Kulinarna ChwilaKuchnia chińska Składniki 600 g wieprzowiny ( u mnie schab ) 200 g grzybów mun puszka pędów bambusa 4 pory 200 ml bulionu 8 łyżek octu ryżowego 4 łyżki cukru 8 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżki oleju sojowego pieprz sól Przygotowanie Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Grzyby gotowałem 15 minut w dużej ilości wody, osączyłem, pokroiłem
R'n'G Kitchenposiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą i dusić około 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną dynię, marchew, papryki, brukselkę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Wszystko przerzucić do garnka. Wlać wodę i gotować, aż wszystko całkowicie zmięknie. Makaron ugotować
Kuchnia Pauletteswędliny (np. pieczonego schabu) słoik ogórków kiszonych 1 kwaskowato-słodkie jabłko (twarde i duże) 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Por kroimy w cienkie pół krążki. Jabłko obieramy ze skóry, a kukurydzę odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Wędlinę, jabłko, jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki
IMPRESJA SMAKUtarce o grubych oczkach i dodajemy do schabu, kiedy ten będzie już robił się miękki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po kilku minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i 2 łyżkami wody. Gulasz mieszamy, dodajemy przyprawy i sos sojowy. Gotujemy aż zgęstnieje
e-PrzepisyKulinarnebędzie miała bardziej fioletowy kolor. Składniki: kość od schabu 2 puszki czerwonej fasoli 2 młode marchewki kilka małych młodych ziemniaczków kawałek selera korzeń i natka pietruszki 1/2 cebuli 2 kiełbaski ziele angielskie, liść laurowy łyżeczka majeranku sól, pieprz śmietanka 12% z kartonika (ilość według gustu) łyżka oleju Kość zalać wodą i gotować do momentu wrzenia a następnie odlać wodę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.) przyprawa do wieprzowiny ketchup
Kuchnia Beatywreszcie spolszczony do bólu Strogonow – rosyjski gulasz z wołowej polędwicy, cebuli i pieczarek w pysznym aromatycznym sosie przeszedł już w kuchni wiele. Niektórzy robią go z kurczaka, czasami ze schabu lub wieprzowej polędwicy albo po prostu z innych, tańszych i bardziej przystępnych niż polędwica części tuszy wołowej (łata i antrykot sprawdzają się super!). Ale można go zrobić zupełnie bez mięsa(...)nakrywamy pokrywką. Dusimy grzyby w płynie który puszczą przez 10-12 minut, co jakiś czas mieszając zawartość rondla. W połowie duszenia pokrywę można już zdjąć – grzyby powinny być miękkie. Gotujemy grzyby dalej, żeby odparować część płynu. Wlewamy do grzybów wino i gotujemy całość bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie łączymy go z grzybami i płynem
Karo in the Kitchen