Kuchnia chińska Składniki 600 g wieprzowiny ( u mnie schab ) 200 g grzybów mun puszka pędów bambusa 4 pory 200 ml bulionu 8 łyżek octu ryżowego 4 łyżki cukru 8 łyżek jasnego sosu sojowego 2 łyżki mąki kukurydzianej 4 łyżki oleju sojowego pieprz sól Przygotowanie Mięso umyłem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Grzyby gotowałem 15 minut w dużej ilości wody, osączyłem, pokroiłem
R'n'G Kitchenposiekać. Wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem. Schab przyprawić cząbrem, solą, pieprzem i papryką. Dodać do cebuli i czosnku. Przykryć pokrywą i dusić około 30 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną dynię, marchew, papryki, brukselkę i pieczarki. Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Wszystko przerzucić do garnka. Wlać wodę i gotować, aż wszystko całkowicie zmięknie. Makaron ugotować
Kuchnia Pauletteswędliny (np. pieczonego schabu) słoik ogórków kiszonych 1 kwaskowato-słodkie jabłko (twarde i duże) 1 puszka kukurydzy 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Wykonanie: Por kroimy w cienkie pół krążki. Jabłko obieramy ze skóry, a kukurydzę odcedzamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Wędlinę, jabłko, jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki
IMPRESJA SMAKUtarce o grubych oczkach i dodajemy do schabu, kiedy ten będzie już robił się miękki. W razie potrzeby podlewamy wodą. Po kilku minutach dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i 2 łyżkami wody. Gulasz mieszamy, dodajemy przyprawy i sos sojowy. Gotujemy aż zgęstnieje
e-PrzepisyKulinarnebędzie miała bardziej fioletowy kolor. Składniki: kość od schabu 2 puszki czerwonej fasoli 2 młode marchewki kilka małych młodych ziemniaczków kawałek selera korzeń i natka pietruszki 1/2 cebuli 2 kiełbaski ziele angielskie, liść laurowy łyżeczka majeranku sól, pieprz śmietanka 12% z kartonika (ilość według gustu) łyżka oleju Kość zalać wodą i gotować do momentu wrzenia a następnie odlać wodę
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis! SKŁADNIKI: 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.) przyprawa do wieprzowiny ketchup
Kuchnia Beatywreszcie spolszczony do bólu Strogonow – rosyjski gulasz z wołowej polędwicy, cebuli i pieczarek w pysznym aromatycznym sosie przeszedł już w kuchni wiele. Niektórzy robią go z kurczaka, czasami ze schabu lub wieprzowej polędwicy albo po prostu z innych, tańszych i bardziej przystępnych niż polędwica części tuszy wołowej (łata i antrykot sprawdzają się super!). Ale można go zrobić zupełnie bez mięsa(...)nakrywamy pokrywką. Dusimy grzyby w płynie który puszczą przez 10-12 minut, co jakiś czas mieszając zawartość rondla. W połowie duszenia pokrywę można już zdjąć – grzyby powinny być miękkie. Gotujemy grzyby dalej, żeby odparować część płynu. Wlewamy do grzybów wino i gotujemy całość bez przykrycia przez kolejne 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, dokładnie łączymy go z grzybami i płynem
Karo in the KitchenCześć Dzisiaj, po bardzo dłuuugim czasie, będzie post z przepisem i zdjęciem gotowej potrawy. Nie oznacza to, niestety, że wróciłam już do gotowania. Na złamanej nodze
blog.moje-pasje.infoSzczerość dzieci - Mamo w tym kotlecie wyczuwam jak by olej kokosowy - Tak synku świetnie wyczuwasz, tu są wiórki kokosowe - To wiesz co mamo, to właśnie ten
Państwo Wojtczuk gotujągotowania” zrobienie ich sprawiało mi wyjątkową przyjemność i już od początku wiedziałam, że to się uda. Degustatorami byli moi goście, którzy byli zachwyceni tą potrawą i prosili o przepis. Pomyślałam wtedy, że dla takiej chwili warto dalej rozwijać swoją pasję kulinarną. Przepis podam w takiej ilości jak ja robiłam, czyli dla 11 osób. Z 1,2 kg schabu wyszło
Na słodko lub wytrawniekapustą zasmażaną. Dzięki temu zrobimy taki typowy polski obiad. Składniki (na 6 kotletów) 1 szklanka mąki 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej szczypta soli 1 jajko 6 plastrów schabu odrobina natki pietruszki czarny pieprz smalec do smażenia Dodatkowo 6 plastrów ananasa 6 plastrów żółtego sera Ja kotlety schabowe smażę zazwyczaj na smalcu, ale jeśli wolicie możecie wykorzystać olej rzepakowy(...)mleko, wodę gazowaną z odrobiną soli, jajkiem i pieprzem. Dodajemy też odrobinę posiekanej natki pietruszki. Ciasto naleśnikowe powinny być dość gęste, aby za szybko nie spływało z mięsa. Plastry schabu przy pomocy tłuczka do mięsa rozbijamy dość cienko, a następnie obtaczamy w przygotowanym cieście. Następnie smażymy na rumiany kolor na rozgrzanym tłuszczu. Następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!niedzielny obiad.Zapraszam... Skala smaku 10/10 schaba podsmażamy krótko uważając by się nie spiekł. Musztardę dijon można zastąpić musztardą rosyjską, która również idealnie sprawdza się do sosów. schab: 6 plastrów pieczarki, pokrojone w talarki: 150 g- dałam 250g. mleko: 250 ml mąka pszenna typu 450: 20 g masło (82% tłuszczu): 20 g ser Emmentaler, starty na drobnych oczkach(...)słoik. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C (termoobieg lub funkcja grilla). Sos beszamel Ścieramy na tarce, na drobnych oczkach ser Emmentaler (lub inny). Do garnka wlewamy 250 ml mleka. Gotujemy, uważając, żeby nam się nie przypaliło. W kolejnym garnku roztapiamy 2 łyżki masła, które powinno się rozpuścić równomiernie na dnie garnka. Do garnka z rozpuszczonym masłem dodajemy 2 łyżki mąki
Kubki smakuschabowa z mięsem mielonym Przygotowanie: Schab oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, następnie rozcinamy wzdłuż, tak jak byśmy rozwijali roladę, schab po rozcięciu ma u mnie około 1,5 – 2cm grubości i wymiary około 25x30cm Przygotowany płat schabu lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, następnie z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Z jednej strony w schab wcieramy czosnek przepuszczony przez praskę(...)schab z wierzchu się zarumienił. W razie potrzeby w czasie pieczenia polewamy schab sosem spod pieczeni. Usmażona roladę wyciągamy z naczynia żaroodpornego, usuwamy sznurek do mięsa i kroimy w plastry. Z sosu który powstał podczas pieczenia rolady przygotowujemy sos pieczeniowy, w tym celu z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę którą dodajemy do sosu spod pieczeni, sos gotujemy przez kilka minut
Księga-SmakuFasolowe Roladki Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza. Składniki: · ½ kg schabu · Sól · Pieprz · Olej do smażenia · Bułka tarta do panierki(...)Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4. Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera. 5. Pasek papryki. 6. Ugotowaną fasolkę. 7. Zawijamy roladki. 8. Obtaczamy
Kulinarna ChwilaSkładniki kilka plastrów schabu b/k pół główki młodej kapusty pęczek koperku 300 ml bulionu 3 mniejsze marchewki kawałek selera czosnek, sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki (dowolnie.. kostka, paski..) Bulion zagotować i włożyć do niego mięso. Gotować ok 25 minut, a następnie dodać poszatkowaną kapustę z startą marchewką
Gaździnka warzy