schab gotowany - 2318 przepisów (strona:78/155)

Sztamfowany groch ze batatym (Purée batatowo-grochowe) 167

Szukołech 1 dzisiej czegosik, co by sie szło zjejś 2 do schabu we musztardzie, kery żech rychtowoł 3 na mitag 4 – recept 5 przidzie niyskorzi

Chop w kuchni
Schab pieczony 195

           Jeśli masz dość dziwnych wędlin oferowanych w sklepach, z dodatkiem nie wiadomo czego, to musisz wypróbować tak przygotowany schabik. 1

Kuchcik gotuje
Bitki drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym 354

łyżki mąki, wymieszać i dodać do garnka z bitkami. Całość energicznie mieszając gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podawać na ciepło z ziemniakami, makaronem lub kaszą i surówką (u mnie surówka z marchewki z czosnkiem ). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Filet z indyka można zastąpić schabem. Można zakupić także już gotowe sznycle z indyka (filet z indyka pocięty w plastry

Gospodyni Miejska
Mięsko w przyprawie Maggi 310

ręką i można zabierać się do dzieła. Składniki: 1 kg szynki, schabu lub karkówki 1 szklanka przyprawy maggi 2 szklanki wody 3 ząbki czosnku   Mięso obwiązać sznurkiem lub włożyć do rękawa wędliniarskiego. Do garnka wlać wodę i przyprawę maggi, dodać czosnek i włożyć mięso. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 - 1,5 godz. Mniej więcej

Praktyczna pl
Kotlety schabowe w panierce z płatków owsianych 169

Dziś proponuję bardzo smaczną i moim zdaniem trochę zdrowszą odmianę kotletów schabowych. Zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Przepis zaczerpnęłam od Pascala. Naprawdę polecam. Porcja dla

Mania Gotowania
Warsztaty z Kurtem Schellerem - 15.12.2012, Warszawa 199

czuwał nad nami. Gotowanie odbywało się w parach. Miałam ogromną przyjemność gotować z Kasią, z bloga W krainie smaku , dzięki której w ogóle mogłam jechać na te warsztaty. Przyrządzaliśmy potrawy, na zmianę z degustacją.  Przygotowaliśmy:  SUFLET GRZYBOWY RISOTTO Z SZAFRANEM ZE SMAŻONYM PSTRĄGIEM PIECZONY SCHAB Z CEBULĄ PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM,  I GRUSZKĄ CYNAMONOWĄ POMARAŃCZOWA GALARETKA

W kuchni Karmel-itki
Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami oraz sałata z musztardą dijon 182

pieprzem, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy, potem przekładamy do naczynia żaroodpornego.  Na tej samej patelni przyrządzamy pieczarki - solimy, smażymy.  Kiedy my zajmowaliśmy się pieczarkami, ze schabu odciekło trochę soku - usuwamy go z naczynia żaroodpornego i przelewamy do jakiegoś pojemniczka - nie wyrzucamy! Przyda się on podczas przygotowywania beszamelu. Składniki na beszamel: - 80 gram sera Emmentaler - 2 łyżki(...)Padano do posypania - 250 mililitrów mleka - 20 gram masła - 20 gram mąki pszennej - sól - pieprz Przygotowanie beszamelu: Zaczynamy od starcia Emmentalera na drobnych oczkach. Do garnka wlewamy mleko i gotujemy, pilnując, aby nie wykipiało ani się nie przypaliło.  W drugim garnku przygotowujemy zasmażkę - rozpuszczamy masło i podsmażamy na niej mąkę (nie może być surowa). Bierzemy w dłoń trzepaczkę

Życie zamknięte w smaku
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 2898

schab wypełniony kapuścianym farszem z grzybkami, a do tego panierka – brzmi pysznie, prawda? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami – Składniki: 5 średnich plastrów schabu – ok. 360g 150g kapusty kiszonej 150g pieczarek 1 mała cebulka – ok. 45g sól i pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania 1-2 jajka do panierowania bułka tarta(...)następnie zalać wrzątkiem i gotować przez ok. 25-35 minut aż kapusta będzie miękka. Kolejno pieczarki, cebulę i kapustę zmielić w maszynce do mielenia. Ponownie wrzucić farsz na patelnię i podsmażyć do czasu aż nadmiar płynów odparuje, a farsz stanie się odpowiednio zwarty. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Plastry schabu rozbić za pomocą tłuczka na cienkie

Kulinarne Przeboje
Przepisy ze śliwkami 144

Sezon na śliwki trwa! Przygotowałam zestawienie przepisów z wykorzystaniem tego owoca - każdy znajdzie coś dla siebie! CIASTO ZE ŚLIWKĄ CIASTO NA MAŚLANCE ZE ŚLIWKAMI SERNIK ZE

Lena Gotuje
Pomysły na domową zapiekankę 147

dosłownie ze „wszystkiego”, ponieważ w kuchni czy lodówce zawsze znajdziemy coś, co można będzie zapiec. Możemy zrobić np. z ziemniakami, jest to wspaniały dodatek do dań mięsnych czy pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym(...)żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji

Gotuję Testuję
Wieprzowina po wietnamsku 112

długie gotowanie, ani ochoty na kolejny gulasz z wieprzowiny wpadłam na pomysł ugotowania wieprzowiny w azjatyckim stylu. Mięso po azjatycku przygotowywałam już wiele razy, stąd też mój pomysł na to danie. Przyznam szczerze, że wieprzowina po wietnamsku skradła nasze serca i w najbliższych dniach znowu wyląduje u nas na talerzu! Do przygotowania tego dania użyłam plastrów schabu bez kości. Myślę(...)więc bez obaw Przygotowanie dania zajmuje nie więcej niż 30 minut, a zapewniam, że warto spróbować. Smak podsumuję jednym słowem…. REWELACJA! Artykuł Wieprzowina po wietnamsku pochodzi z serwisu Gotujemy w domu - blog kulinarny

Gotujemywdomu.pl
Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) z Pieczarkami 267

przyprawami każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Schab podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu na złoty, a wręcz brązowy kolor.  Czosnek bardzo drobno siekamy , dodajemy do mięsa i całość zalewamy wrzącą wodą . Wrzucamy liście laurowe, ziela angielskie, pieprz oraz szczyptę soli. Całość gotujemy na niedużym ogniu przez ok. 1,5 godziny.  W między czasie

Słodka Strona
domowe wędliny parzone 34998

owijania również można sparzyć... Do zagotowanej wody wkładamy mięso  i gotujemy 5 min na małym ogniu,  wyłączamy i zostawiamy do ostudzenia. Po całkowitym ostudzeniu zagotowujemy jeszcze raz  5 min i studzimy. Wyjmujemy, osuszamy i wstawiamy do lodówki. Potem możemy się rozkoszować smakiem domowych wyrobów: schabu, szynki, karkówki... Polecam ! Smacznego

chleba naszego
Młode kartofelki z koperkiem i schab w sosie musztardowym 144

solą i pieprzem. Obtaczamy w mące. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy schab z obydwu stron na rumiano. Następnie odkładamy na talerz. Na tą samą patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy musztardę, czosnek, zmniejszamy ogień. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sok, który wypuściło usmażone mięso i całość mieszamy. Gotujemy ok. 3 minut, następnie wkładamy do sosu mięso i dusimy jeszcze co najmniej

Życie zaczyna się w kuchni