Schab Peklowany, Pieczony
Schab Peklowany, Pieczony
Przepyszna domowa wędlina, najdelikatniejsza jaką do tej pory robiłam. Mięsko wychodzi kruche, soczyste i z apetycznym kolorkiem. Jeśli nastawicie mięsko jeszcze w tym tygodniu to zapekluje się odpowiednio długo i będzie można go upiec na święta :) Składniki na 1 kg schabu Zalewa peklująca: 2 litry wody 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki saletry potasowej 8 ziaren pieprzu 10-15 ziaren jałowca 4 liście laurowe 4 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 3 łyżki z małym czubkiem soli zwykłej to jest około 30-40 g Przy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !
Autor
ivon86
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mięsa pieczone, sosy, schab, schab gotowany
Inne przepisy z Gotowanie...to proste !
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję