china (bo nawet nie myślałam, że to co uda mi się stworzyć będę mogła nazwać gotowaniem ;)) wydawało mi się abstrakcyjne. Wok! Moje odkrycie poprzedniego roku! a dania "chińskie" okazują się nie tylko banalnie szybkie w przygotowaniu, ale i jakie smaczne!! Paski Schabu na sposób chiński: SKŁADNIKI: 30 dkg schabu wieprzowego pół czerwonej papryki 1 marchewka 1 ostra papryczka chili "garść
smacznieinatematŻółty odcień świadczy o nieświeżości mięsa. Najlepszy, najmniej żylasty jest z pewnością karkówka od strony schabu. Mięso powinno być wilgotne, a końcówki nie obeschnięte. Zapach powinien być świeżego mięsa bez nalotu chemii. Artykuł Karkówka w kapuście kiszonej pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje
Ania gotujeosób: 4 gniazdka nitki Malma 1 jajko 1 plaster schabu wieprzowego 4 plastry ogórka 1 pomidor koktajlowy kilka listków sałaty lodowej suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól i pieprz kilka kropel oleju natka pietruszki sos z 1 łyżki jogurtu i majonezu, szczypta chili, natka pietruszki Makaronowe gniazdka nitki gotujemy wg informacji na opakowaniu. Po ugotowaniu odsączamy je, wkładamy(...)lekko się zarumieni. Zdejmujemy obręcze z makaronowych „bułek”. Usmażone „bułki” układamy na ręczniku papierowym. W między czasie na grillowej patelni „grillujemy” z obu stron rozbity tłuczkiem plaster schabu przekrojony na pół, który skrapiamy kilkoma kroplami oleju, doprawiamy solą, pieprzem, oraz siekaną natką pietruszki. Kiedy grillowany schab jest już gotowy, bierzemy po dwie „bułki” makaronowe i postępujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLubię w ten sposób przyrządzać kawałek , dobrego chudego mięska. Idealny na kanapki i z sosem na obiad. W galarecie też go robiłam , smakuje idealnie. Składniki
Eli GotowanieDynia króluje w mojej kuchni.Poczyniłam mały zapasik i prawie każda potrawa ,którą teraz przygotowuję zawiera w swoim składzie to cudowne,energetyzujące pomarańczowym kolorem warzywo.Zapraszam na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!której smażyła się cebula, czosnek i pieczarki rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy (lub oleju) i podsmażyć plastry schabu z obu stron na rumiano. Do większego garnka przełożyć podsmażony schab. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlać bulion/rosół, lekko podgrzać, dokładnie wymieszać i całą zawartość patelni przelać do garnka z mięsem. Dodać wcześniej podsmażoną cebulę, czosnek, paprykę i pieczarki(...)zimnej wody rozprowadzić 1 czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej i dodać do gotującego się sosu, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. W razie potrzeby powtórzyć czynność w celu uzyskania zadowalającej gęstości sosu. Podawać np. z kaszą kuskus i ogórkiem konserwowym. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Schab w sosie węgierskim z pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeteż będzie pasował – nic nowego. Potrawa jest jeszcze o tyle fajna, że robi się ją w ekspresowym tempie. Ze składnikami też można eksperymentować, bawcie się. Składniki: 300 g schabu wieprzowego (2-3 plastry) 125 g makaronu chow mein 1 marchewka 1 cebula pół czerwonej papryki 1 mała chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego garść orzechów ziemnych 1 łyżka poszatkowanego(...)cienkie słupki, cebulę w piórka. Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu (u mnie trwało to 3 minuty). Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy go do wysokiej temperatury. Wrzucamy do niego mięso i orzechy, krótko obsmażamy (jakąś minutę), przekładamy je na talerz. Do woka wrzucamy warzywa (poza szczypiorkiem), znowu krótko obsmażamy, dodajemy schab z orzechami. Całość smażymy kolejną minutę. Pod koniec smażenia
Kardamonovycytryny (w zależności od upodobań smakowych) Przygotowanie dżemu z cukinii z nutką cytryny: Cukinię obrać, wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżki i zetrzeć na tarle. Przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu aż zmięknie (30-90 minut) od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie wyparzamy cytryny, ścieramy skórkę i wyciskamy z nich sok. Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć(...)zakręcić. Podawać z domowym chlebem lub do naleśników. Wypróbować ze schabem i grillowanym camembertem. Krok po kroku przepis na dżem z cukinii z nutką cytryny: 1. Obrać cukinie ze skórki 2. Pokroić ją i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżki 3. Zetrzeć na tarle 4. Wsypać do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmięknie 5. Cytryny polać wrzątkiem
KuchniaWeDwoje.pldżemu z cukinii z nutką cytryny: Cukinię obrać, wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżki i zetrzeć na tarle. Przełożyć do garnka i gotować na małym ogniu aż zmięknie (30-90 minut) od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie wyparzamy cytryny, ścieramy skórkę i wyciskamy z nich(...)naleśników. Wypróbować ze schabem i grillowanym camembertem. Krok po kroku przepis na dżem z cukinii z nutką cytryny: 1. Obrać cukinie ze skórki 2. Pokroić ją i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżki 3. Zetrzeć na tarle 4. Wsypać do garnka i gotować na małym ogniu, aż zmięknie 5. Cytryny polać wrzątkiem 6. Zetrzeć
KuchniaWeDwoje.plbrukselką – przepis Schab odrobinę rozbijamy. Pamiętajcie to nie sznycle, więc musi być nieco grubszy. Schab solimy, pieprzymy, panierujemy najpierw w mące , następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie ok. 20 minut. Odcedzamy. Frytki smażymy na głębokim tłuszczu, albo jeśli wolicie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wtedy zawsze ląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: ? 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego ? 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie: ? Wino gotować na wolnym ogniu, aż zredukuje swą objętość o połowę. ? Dodać dżem żurawinowy i gotować jeszcze przez
To co kochamląduje w ich towarzystwie. Najprostszy bo dwuskładnikowy! Można go również podawać ze schabem pieczonym i zapiekanym serem pleśniowym lub w ogóle z różnymi rodzajami serów. Składniki: • 1 szklanka wina czerwonego wytrawnego • 1 szklanka dżemu żurawinowego – słoiczek szklankowy Wykonanie: • Wino gotować na wolnym ogniu, aż zredukuje swą objętość o połowę. • Dodać dżem żurawinowy
To co kocham