schab gotowany - 2387 przepisów (strona:73/160)

Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] 970

bułce tartej, koniecznie spróbujcie kotletów po parysku. Delikatna i pyszna panierka będzie idealna do piersi z kurczaka lub schabu. Składniki: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Zrób tak: kotlety dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, odstaw na 20 minut, aby mięso nimi(...)oleju z masłem (pół na pół) z obu stron aż kotlety zrobią się ciemnozłote. Artykuł Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Schab w sosie z papryką 85

Schab w sosie z papryką Ten schab nic a nic nie jest suchy, wychodzi soczysty, kruchy i naprawdę pyszny! Danie świetnie smakuje z ziemniaczkami, pyzami albo kaszą i oczywiście ulubioną surówką. U mnie surówka z tego (klik) przepisu. Polecam!     Składniki: ok 1 kg schabu 1 cebula 1 marchew 1 papryka (u mnie po kawałku czerwonej, żółtej i zielonej(...)pietruszki Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek olej do smażenia (ok 2 łyżki)     *** Schab kroimy na 4-5 plastrów i oprószamy przyprawami *** *** Cebulę kroimy w piórka, marchew w plasterki, a paprykę w paseczki *** *** Mięso delikatnie rozbijamy *** *** Plastry schabu podsmażamy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do garnka( lub na patelnie

Blog z Apetytem
Roladki z szynką parmeńską i śliwką 142

Robicie domowe przetwory? Jeśli nie polecam skorzystać z przetworów Moryń, sprawdzą się idealnie jako dodatek do mięs, u mnie dziś roladki wieprzowe z dodatkiem śliwek w

Dziś Ja gotuje
Schabowy w koperku 146

W sklepach coraz więcej młodych warzyw, swoją drogą w zawrotnych cenach, no ale... Zatęskniłam za młodymi ziemniaczkami pachnącymi młodziutkim koperkiem i jakimś dobrym mięskiem do nich

Kuchnia Beaty
SCHABOWE W KEFIRZE 908

Schabowe idealne kotlety z tradycją :)  Dziś zapraszam na schabowe marynowane w kefirze i cebuli.  Mięso jest delikatne i soczyste.  Polecam każdemu.  SKŁADNIKI

Gotowanie Patki
Schab nadziewany śliwką wędzoną 278

Składniki: 1 kg świeżego schabu 1 opakowanie wędzonych śliwek bez pestki 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 rękaw do

kgwjanczewo
SUSZONY SCHAB W ZIOŁACH 540

mieć szyneczkę gotowaną. Ja uwielbiam takie surowizny dlatego długo nie trzeba mnie było namawiać na wykonanie tego przysmaku . Polecam nie tylko na święta, w końcu jeść trzeba cały rok. :-) Nawet osoby, które nie przepadają za surowymi szynkami, dają się skusić. Jedyny minus , to dla łasuchów dość długi czas oczekiwania ale wierzcie mi - warto czekać :-) Składniki: - 1 kg schabu bez kości

Smaczne Zdrowe
Roladki Brokułowo rzodkiewkowe 187

Roladki Brokułowo rzodkiewkowe Zwykle rzodkiewkę jemy surową jako dodatek do sałatek, kanapek. Proponuję wypróbować jako składnik farszu, roladki wyszły pyszne.   Składniki: ·        1 kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Brokuł(...)Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy. 2.    Do brokułu dodajemy drobno pokrojona rzodkiewkę. 3.    Łączymy z serkiem oraz majonezem. 4.    Doprawiamy pieprzem

Kulinarna Chwila
Domowa przyprawa do wieprzowiny 190

Domowa mieszanka przyprawy do wieprzowiny to idealny miks do pieczonego schabu lub potraw z grilla. Ja do swoich mieszanek dodaję od razu sól, by móc ją pominąć na późniejszym etapie przygotowania potrawy. Słoiczek z domową przyprawą przyśpiesza mi gotowanie w tygodniu, nie muszę myśleć w czym zamarynować mięso. Dodaje tylko trochę oleju i nacieram mięso. Sklepowe mieszanki, często w swoim

Fabryka pomysłów
Szybkie curry z wieprzowiną 247

łyżeczki soli sok z połowy cytryny pomidorki koktajlowe awokado Umyty i osuszony ręcznikiem papierowym schab kroimy na cieknie paseczki. Podsmażamy go na rozgrzanym oleju. Dodajemy pastę curry, mieszamy i podsmażamy jeszcze chwilę. Następnie na patelnię wlewamy około 200 ml zimnej wody i gotujemy do czasu aż większość płynu odparuje. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy aż tworzący się sos zgęstnieje

Smaki Na Talerzu
SCHAB W POMIDORACH 177

mięsa wraz z masłem, jeszcze chwilę smażę. Marchewkę obieram i kroję w kostkę, dorzucam do schabu. Pomidora sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę, wrzucam na patelnię wraz z pomidorami z puszki, wodą oraz vegetą i cukrem. Mieszam. Po zagotowaniu zmniejszam ogień i gotuję do miękkości (około godziny), co jakiś czas mieszając. Mąkę łączę z odrobiną zimnej wody, rozrabiam, wlewam

JejKuchnia
Schab w sosie pomidorowym z makaronem 615

seler naciowy pokrojony w drobną kostkę, Pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć wszystko 3 minuty. Schab pokroić w cienkie paseczki, doprawić solą pieprzem, ostrą papryką, bazylią suszoną, wrzucić do warzyw i smażyć chwilkę. Wlać wywar, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy,dodać listek laurowy, wymieszać. Gotować wszystko 10 minut. Pokruszyć mozzarellę, podrzeć listki świeżej bazylii i dodać wszystko do sosu. Zmniejszyć

Kuchnia Pokoleń
Domowy schabowy :-) 244

talarki i dusimy z rozgniecionym ząbkiem czosnku, odkładamy do innego naczynia odsączając z niej olej. Schab obtaczamy w mące, jajku i płatkach i smażymy na oleju z cebuli i czosnku. Pod koniec smażenia na patelnie wykładamy cebulę i chwile razem dusimy! Podawałam z gotowanymi ziemniakami i sałatką. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Moj Food Revoliution Day 224

mobilizująca! Nas, mnie, zmobilizowała do przygotowania świeżego obiadu z rewelacyjną i bardzo, jak na moje gotowanie, nietypowa surówką... z fenkułem, selerem naciowym i maślanką... Odważyłam się na nowy smak i przeniosłam się na smakowe wyżyny!  A jaki był Wasz rewolucyjny dzień w kuchni??? schab tymiankowo-pomaranczowy z surowka z fenkula, kapusty i selera

Dzieje kuchennej Wiewióry
Schab w sosie koperkowym 209

tego samego garnka wlać wodę (tyle, aby przykryła mięso). Dusić na małym ogniu, aż schab będzie miękki. W międzyczasie śmietanę wymieszać z serkiem kremowym Apetina oraz posiekanym koperkiem, a następnie powoli dodawać do niej wywar w garnka. Przygotowaną zawiesinę wlać do garnka. Gotować jeszcze kilka minut, aż wszystko się ze sobą połączy, a sos delikatnie się zredukuje

Ugotować