Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS]

Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS]

Kotlety po parysku. Pyszna panierka bez bułki tartej [PRZEPIS]

Jeśli znudziło wam się już panierowanie w bułce tartej, koniecznie spróbujcie kotletów po parysku. Delikatna i pyszna panierka będzie idealna do piersi z kurczaka lub schabu. Składniki: cztery roztłuczone kotlety z piersi z kurczaka lub ze schabu wieprzowego, dwa jajka, szklanka mąki pszennej, czosnek granulowany, sól, pieprz, masło i olej do smażenia. Zrób tak: kotlety dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, odstaw na 20 minut, aby mięso nimi „przeszło”. Obtocz w mące, otrzep z nadmiaru, zanurz w roztrzepa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.