schab gotowany - 2318 przepisów (strona:87/155)

Rolada schabowa z morelami 152

końca pieczenia przykrywamy folią aluminiową. Po pieczeniu schab wyjmujemy z naczynia i zlewamy do garnka płyn z blaszki ( jeżeli trochę się przypaliło, wlewamy trochę wody, ale nie skrobiemy aby później sos nie był gorzki ). Do zlanego płynu dolewamy tyle wody aby całość miała około ½ l. Dodajemy kostkę bulionu, pokrojone pozostałe morele, gotujemy ok 10 minut. Całość miksujemy. Dodajemy

Smaki Ewy
Kotlety Schabowe mocno majonezowe 130

Witam Was 🌷🌷🌷🌷🌷🌷 Dziś zapraszam na pyszny i szybki Obiad ;) Kotlety schabowe ,mocno majonezowe ,zapiekane z mozzarellą i ogórkami 😊😊😊 Wszystkie przyprawy znajdziecie oczywiście w sklepie Skworcu https://

Gotowanie Patki
SCHABOWE MOCNO CZOSNKOWE 137

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe - zapraszam na kotlety po mojemu -Schabowe mocno czosnkowe. Idealne do obiadu ale również do kanapek. Polecam .  Zapraszam do

Gotowanie Patki
Schab Ze Śliwką 95

SKŁADNIKI: FARSZ: 240g śliwek suszonych firmy "Bacalis" (znajdziecie je w sklepie POLO MARKET) 70g masła 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku firmy "Na Szlaku Smaku" (znajdziecie

Dziś Ja gotuje
Schab w mleku 136

Od Wielu lat nie kupuje wędlin .Z prostej przyczyny , jest za słona, za tłusta . Dlatego wyspecjalizowałam się w pieczeniu mięs . Taki upieczony kawa ł ek mięsa

Eli Gotowanie
Rolada kanapkowa z szynkowara 140

smażymy lekko posolone. 2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka. 3. Całość zwijamy w roladę. 4. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem i posypujemy resztą przypraw i posiekanym czosnkiem. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. 5. Po leżakowaniu w lodówce, wkładamy do szynkowara, zamykamy i gotujemy w garnku z wodą (ma jej być tyle

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone mięsa: karczek, boczki, schab ze śliwką 232

U nas w domu na Święta nigdy nie kupujemy gotowych wędlin.Wspólnie z Mamą wszystko robimy same, nawet białą kiełbasę . Smak niepowtarzalny, a użyte  przyprawy

Gosia gotuje
Zupa buraczkowa mojej babci 2431

śmietankę ok 100ml - kawałek kości od schabu - ziemniaki 6 szt   - mąkę do zagęszczenia zupy 3 łyżki SPOSÓB WYKONANIA - wstawiam wodę z kością, między czasie przygotowuję włoszczyznę, obieram i kroję w kostkę a marchew w talarki. - obieram buraki większe przekrawam na pół(część buraków zostawiam do wyciśnięcia z nich soku w sokowniku) - gotuje wszytko doprawiam przyprawami - pod koniec gotowania

Basia w kuchni
Schab w sosie musztardowym 247

minut do lodówki.  2. Schab podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Do garnka/na patelnię wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy cebulę, kostkę rosołową , sos sojowy oraz wszelkie przyprawy w preferowanych ilościach. Dusimy na małym ogniu prze 30 minut. 4. W niewielkiej ilości zimnej wody rozrabiamy 3 łyżki mąki, wlewamy do sosu. Gotujemy jeszcze około 5 minut

Szefowa kuchni
Jaki był ten rok? 227

Powszechnym oraz kac pomidory na przepis litewski. Gotowałam domowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które praktycznie robią się same; ziemniaki zapiekane z brukselką i rozmarynem z ogródka Piotra z schabem zapiekanym w śmietance i zupie cebulowej oraz

Brzuszki Łakomczuszki
Forszmak lubelski ;) 620

Składniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy,  łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie: Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy

Czerwona Porzeczka
Schab w sosie kurkowym 183

Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kurki szybko umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Większe przekroić na pół. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany na patelni olej (4 łyżki) położyć(...)koniec duszenia, w miseczce wymieszać śmietankę (200 ml) oraz mąkę pszenną (1 czubata łyżka). Powoli wlać na patelnię, energicznie wymieszać (najlepiej trzepaczką kuchenną; aby nie było grudek) i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos się delikatnie zagęści. Gotowy sos przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło, polane sosem, z ziemniakami/kaszą/ryżem i ulubioną surówką

Gospodyni Miejska
Kotlety schabowe z pieczarkami i serem 31

połączenie tradycji i nowoczesności, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom. Schab nadziewany pieczarkami Kotlety schabowe z pieczarkami to nie jedyny sposób, aby wykorzystać te smaczne grzyby w swojej kuchni. Schab nadziewany pieczarkami to kolejny przepis, który zasługuje na uwagę. Oto jak go przygotować: Składniki: 1 schab bez kości (ok. 1,5 kg) 300g pieczarek 2 cebule 2 ząbki(...)smaż je przez kilka minut, aż odparuje nadmiar płynu. Odstaw do ostygnięcia. 4. Schab dokładnie oczyść i naciągnij na płasko. 5. Rozbij mięso tłuczkiem na cienką warstwę. 6. Na mięso nałóż przygotowany farsz z pieczarkami. 7. Zwij schab w rulon i zwiąż nicią kucharską. 8. Smaż schab na patelni na złoty kolor z obu stron. 9. Przenieś mięso na blaszkę

Ania i Marcin gotują
Bitki wieprzowe w sosie (jak u mamy!) 197

niestety potrawą typu "fajnie, prosto, szybko i łatwo". Ze wszystkich tych elementów zgadza się tylko "łatwo". Właściwie to nawet bardzo łatwo... jeśli zapomnimy na chwilę, że lubimy gotować. W przypadku tego dania sprawdza się wyłącznie jedna zasada - im mniej, tym lepiej. Żadnych udziwnień, żadnych przypraw z górnej półki. Sól, pieprz i mąka - gwarancja smaku dzieciństwa. ;) U nas (2,5 osoby(...)średni garnek bitek, który jemy przez dwa dni... Toteż porcja, którą podaję, na jeden obiad w sam raz będzie dla rodziny czteroosobowej. :) 1kg ładnej szynki wieprzowej (może być też schab) sól czarny pieprz mielony mąka pszenna kilka sztuk ziela angielskiego 2 liście laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu smalec do smażenia Szynkę płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy w poprzek

Kuchenna Kontrrewolucya
Zupa krem z całych młodych porów 110

starych, nawet zimą. Zupa jest lekka, a jednocześnie bardzo sycąca! Moja córka za każdym razem zjada swoją porcję i prosi o dokładkę. Polecam! mięso na wywar (u mnie kawałek schabu) (*) 750 ml wody 4-5 młodych porów (biała i zielona cześć; u mnie niewielkie) (**) 2 ziemniaki (średnie) 1 marchewka 1 ząbek czosnku 2 listki laurowe 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki(...)oraz odrobinę domowej vegety. W międzyczasie umytego pora posiekać (w całości) w talarki, a czosnek przecisnąć przez praskę i razem podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie całość przełożyć do gotującej się zupy i gotować do miękkości wszystkich składników. Na końcu dolać mleko/śmietankę oraz wszystko zblendować na kremową konsystencję. Gotową zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową, papryką i pieprzem oraz

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania