schab gotowany - 2318 przepisów (strona:87/155)

Rolada schabowa z mięsem mielonym i żurawiną 41

schabowa z mięsem mielonym Przygotowanie: Schab oczyszczamy, płuczemy i osuszamy, następnie rozcinamy wzdłuż, tak jak byśmy rozwijali roladę, schab po rozcięciu ma u mnie około 1,5 – 2cm grubości i wymiary około 25x30cm Przygotowany płat schabu lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, następnie z obu stron oprószamy solą i pieprzem. Z jednej strony w schab wcieramy czosnek  przepuszczony przez praskę(...)schab z wierzchu się zarumienił. W razie potrzeby w czasie pieczenia polewamy schab sosem spod pieczeni. Usmażona roladę wyciągamy z naczynia żaroodpornego, usuwamy sznurek do mięsa i kroimy w plastry. Z sosu który powstał podczas pieczenia rolady przygotowujemy sos pieczeniowy, w tym celu z mąki i masła przygotowujemy zasmażkę którą dodajemy do sosu spod pieczeni, sos gotujemy przez kilka minut

Księga-Smaku
Fasolowe Roladki 109

Fasolowe Roladki Najbardziej typowy duet to fasola z bułką tartą, ale jako nadzienie do roladek również się sprawdza. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki(...)Serek topiony z szynką w plastrach Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. 4.    Na każdym kawałku mięsa, układamy plasterek sera. 5.    Pasek papryki. 6.    Ugotowaną fasolkę. 7.    Zawijamy roladki. 8.    Obtaczamy

Kulinarna Chwila
Duszony schab w młodej kapuście 142

Składniki kilka plastrów schabu b/k pół główki młodej kapusty pęczek koperku 300 ml bulionu 3 mniejsze marchewki kawałek selera czosnek, sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie Mięso opłukać i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki (dowolnie.. kostka, paski..) Bulion zagotować i włożyć do niego mięso. Gotować ok 25 minut, a następnie dodać poszatkowaną kapustę z startą marchewką

Gaździnka warzy
Rolada schabowa z morelami 145

końca pieczenia przykrywamy folią aluminiową. Po pieczeniu schab wyjmujemy z naczynia i zlewamy do garnka płyn z blaszki ( jeżeli trochę się przypaliło, wlewamy trochę wody, ale nie skrobiemy aby później sos nie był gorzki ). Do zlanego płynu dolewamy tyle wody aby całość miała około ½ l. Dodajemy kostkę bulionu, pokrojone pozostałe morele, gotujemy ok 10 minut. Całość miksujemy. Dodajemy

Smaki Ewy
Kotlety Schabowe mocno majonezowe 124

Witam Was 🌷🌷🌷🌷🌷🌷 Dziś zapraszam na pyszny i szybki Obiad ;) Kotlety schabowe ,mocno majonezowe ,zapiekane z mozzarellą i ogórkami 😊😊😊 Wszystkie przyprawy znajdziecie oczywiście w sklepie Skworcu https://

Gotowanie Patki
SCHABOWE MOCNO CZOSNKOWE 133

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety schabowe - zapraszam na kotlety po mojemu -Schabowe mocno czosnkowe. Idealne do obiadu ale również do kanapek. Polecam .  Zapraszam do

Gotowanie Patki
Schab Ze Śliwką 90

SKŁADNIKI: FARSZ: 240g śliwek suszonych firmy "Bacalis" (znajdziecie je w sklepie POLO MARKET) 70g masła 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku firmy "Na Szlaku Smaku" (znajdziecie

Dziś Ja gotuje
Schab w mleku 133

Od Wielu lat nie kupuje wędlin .Z prostej przyczyny , jest za słona, za tłusta . Dlatego wyspecjalizowałam się w pieczeniu mięs . Taki upieczony kawa ł ek mięsa

Eli Gotowanie
Rolada kanapkowa z szynkowara 133

smażymy lekko posolone. 2. Na płat schabu wykładamy usmażone pieczarki oraz rozbitą pierś z kurczaka. 3. Całość zwijamy w roladę. 4. Okręcamy dookoła sznurkiem spożywczym. Kropimy olejem i posypujemy resztą przypraw i posiekanym czosnkiem. Zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. 5. Po leżakowaniu w lodówce, wkładamy do szynkowara, zamykamy i gotujemy w garnku z wodą (ma jej być tyle

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone mięsa: karczek, boczki, schab ze śliwką 226

U nas w domu na Święta nigdy nie kupujemy gotowych wędlin.Wspólnie z Mamą wszystko robimy same, nawet białą kiełbasę . Smak niepowtarzalny, a użyte  przyprawy

Gosia gotuje
Zupa buraczkowa mojej babci 2423

śmietankę ok 100ml - kawałek kości od schabu - ziemniaki 6 szt   - mąkę do zagęszczenia zupy 3 łyżki SPOSÓB WYKONANIA - wstawiam wodę z kością, między czasie przygotowuję włoszczyznę, obieram i kroję w kostkę a marchew w talarki. - obieram buraki większe przekrawam na pół(część buraków zostawiam do wyciśnięcia z nich soku w sokowniku) - gotuje wszytko doprawiam przyprawami - pod koniec gotowania

Basia w kuchni
Schab w sosie musztardowym 242

minut do lodówki.  2. Schab podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3. Do garnka/na patelnię wlewamy 2 szklanki wody, dodajemy cebulę, kostkę rosołową , sos sojowy oraz wszelkie przyprawy w preferowanych ilościach. Dusimy na małym ogniu prze 30 minut. 4. W niewielkiej ilości zimnej wody rozrabiamy 3 łyżki mąki, wlewamy do sosu. Gotujemy jeszcze około 5 minut

Szefowa kuchni
Jaki był ten rok? 223

Powszechnym oraz kac pomidory na przepis litewski. Gotowałam domowe, polskie obiady: bardzo sycący żurek, zapiekaną paprykę przepisu kuchni Lidla, bitki wołowe z domowymi kopytkami, grzybówkę na suszonych grzybach, duszone kurki cebulą i natką pietruszki. Przygotowywałam też obiady, które praktycznie robią się same; ziemniaki zapiekane z brukselką i rozmarynem z ogródka Piotra z schabem zapiekanym w śmietance i zupie cebulowej oraz

Brzuszki Łakomczuszki
Forszmak lubelski ;) 613

Składniki: 500 g wieprzowiny ( schab, szynka lub karkówka) 150 g wędzonej kiełbasy 5 plasterków wędzonego boczku olej do smażenia czerwona papryka 5 średnich ogórków kiszonych 2 ząbki czosnku cebula 1,5 litra bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy,  łyżeczka słodkiej papryki mąka Wykonanie: Bulion gotujemy razem z zielem angielskim i liściem laurowym. Mięso kroimy

Czerwona Porzeczka
Schab w sosie kurkowym 180

Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w plastry. Cebule obrać, pokroić w kostkę. Kurki szybko umyć pod bieżącą wodą, osuszyć. Większe przekroić na pół. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany na patelni olej (4 łyżki) położyć(...)koniec duszenia, w miseczce wymieszać śmietankę (200 ml) oraz mąkę pszenną (1 czubata łyżka). Powoli wlać na patelnię, energicznie wymieszać (najlepiej trzepaczką kuchenną; aby nie było grudek) i gotować na małym ogniu, często mieszając, aż sos się delikatnie zagęści. Gotowy sos przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło, polane sosem, z ziemniakami/kaszą/ryżem i ulubioną surówką

Gospodyni Miejska
Kotlety schabowe z pieczarkami i serem 27

połączenie tradycji i nowoczesności, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom. Schab nadziewany pieczarkami Kotlety schabowe z pieczarkami to nie jedyny sposób, aby wykorzystać te smaczne grzyby w swojej kuchni. Schab nadziewany pieczarkami to kolejny przepis, który zasługuje na uwagę. Oto jak go przygotować: Składniki: 1 schab bez kości (ok. 1,5 kg) 300g pieczarek 2 cebule 2 ząbki(...)smaż je przez kilka minut, aż odparuje nadmiar płynu. Odstaw do ostygnięcia. 4. Schab dokładnie oczyść i naciągnij na płasko. 5. Rozbij mięso tłuczkiem na cienką warstwę. 6. Na mięso nałóż przygotowany farsz z pieczarkami. 7. Zwij schab w rulon i zwiąż nicią kucharską. 8. Smaż schab na patelni na złoty kolor z obu stron. 9. Przenieś mięso na blaszkę

Ania i Marcin gotują