schab gotowany - 2387 przepisów (strona:93/160)

Wieprzowina smażona z brokułami 212

Wspólne gotowanie z Formułą - Chiny . Oto pyszne, proste, aromatyczne i bardzo szybkie danie obiadowe inspirowane Grand Prix Chin. Inspiracja  Filozofia smaku . Wieprzowina smażona z brokułami  Składniki: 1 brokuł podzielony na  różyczki 1 łyżka oleju  arachidowego 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 1 drobno posiekana papryczka chili 500 g wieprzowiny (u mnie schab) 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Bogracz 107

tego co akurat znajduje się pod ręką. Zawsze w tym daniu pojawi się mięso, które dzięki gotowaniu zacznie wręcz rozpływać się w ustach. Dodatkowo warto użyć solidną porcję warzyw oraz całkiem sporą ilość wędzonej papryki, dzięki której bogracz nabiera głębokiego aromatu. W czym gotować bogracz? Oczywiście, jeśli chcesz być autentyczny, najlepszym naczyniem do przygotowania bograczu będzie oczywiście żeliwny kociołek, który(...)stopni. Pamiętaj jednak, że w tym wypadku garnek musi nadawać się do wkładania do piekarnika i nie może mieć jakichkolwiek plastikowych elementów. Jak długo powinien gotować się węgierski gulasz? Czas gotowania tej potrawy zależy w dużej mierze od tego jaki rodzaj mięsa wybierzesz. To właśnie ono powinno być wyznacznikiem tego, czy bogracz jest już gotowy. Jeśli będzie miękkie i zacznie

okolicepalnika.pl
Schab pieczony ze śliwką (niesamowicie soczysty) 150

nagrzanym do 180°C, przez około 1,5 godziny. Czas ten jednak musicie dostosować do swojego piekarnika. Około 15 minut przed końcem pieczenia warto rozchylić nieco brzegi folii, by schab mógł się odrobinę przyrumienić.   Zalety wspólnego przygotowywania posiłków z dziećmi Tak jak wspominałam Wam już nie raz, lubię czasem wspólnie poeksperymentować w kuchni wraz z moimi dziećmi. Uważam(...)tylko układanie klocków, puzzli czy czytanie książeczek. To także wspólne przygotowywanie posiłków, które później lądują na naszym stole. Czas spędzony w kuchni może być bardzo kreatywny, a gotowanie, pieczenie czy wycinanie ciasteczek może być zarazem doskonałą zabawą i nauką w jednym. To także doskonała okazja do okazania dziecku uwagi i zacieśniania rodzinnych więzi, bo aby stworzyć w kuchni coś dobrego

Arbuziaki
Danie na specjalne okazje! 142

Krótko - to jest p yszne ! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym

Na moim talerzu
Karczma Maciejówka w Czajowicach 142

Przedstawiam Wam kolejne wspaniałe miejsce, które poznałam przy okazji świętowania moich niedawnych imienin. Było one niespodzianką, kolejnym przystankiem w poznawaniu nowych smaków. Karczma okazała się rewelacyjna

Karola gotuje
Sałatka z jajkami, orzechami, szynką i ananasem 51

Otóż wczoraj ugotowałam pyszny schab w sosie chrzanowym, którego nie opublikuję, bo wyszedł tak nieapetyczny wizualnie, że nie byłam w stanie go dobrze sfotografować. Bo nie ten kąt, nie to światło, nie ten talerz. Pierwszy raz miałam tak, że wszystko było na nie. Olałam więc go. Może kiedyś się pokuszę o zrobienie zdjęcia. Bo sam schab wyszedł przepyszny. No szkoda(...)puszki 1 czerwona cebula duża garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz   Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, obieramy. Obrane jajka kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do miski. Seler, kukurydzę porządnie odsączamy, dodajemy do jajek. Ananasa kroimy w średnią kostkę, również porządnie

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, orzechami, szynką i ananasem 108

zrobienie zdjęcia. Bo sam schab wyszedł przepyszny. No szkoda. Składniki: 4 jajka 200 g szynki wędzonej 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 3 plastry ananasa z puszki 1 czerwona cebula duża garść łuskanych orzechów włoskich 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną

Kardamonovy
DANIE JEDNOGARNKOWE Z KASZĄ I SCHABEM 221

żółtego, łyżka oleju. Przygotowanie: Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich. Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania). Na koniec dodaję ser żółty

JejKuchnia
Zupa schabowa 3164

schabu zbędnych do pieczeni  kawałków, uzyskujemy 0,5 kg ścinek. Jeżeli mamy 1,5 litra bulionu i pół szklanki ryżu, to możemy zrobić fajną zupę schabową. Mięso smażymy  na rozgrzanym smalcu... na złoto brązowy kolor. Bulion podgrzewamy w garnku i dodajemy usmażone mięso. Po zagotowaniu dodajemy pół szklanki ryżu i gotujemy 15 min. na małym ogniu. Do smaku

chleba naszego
Zupa z ciecierzycy 2 223

KLIK ) 50 dag wędzonki ( schab lub żeberka) 2 łyżki suszonej włoszczyzny  2 listki laurowe 3 ziela angielskie parę kulek pieprzu 4 ząbki czosnku majeranek chilli imbir pieprz czosnkowy magi lub sól wg smaku grzanki czosnkowe (poleca z KLIK ) natka pietruszki Ciecierzycę przepłukuję , zalewam zimną wodą i zostawiam na noc, do namoczenia. Na drugi dzień gotuję wywar z wędzonki , dodaję

Takie tam pichcenie
Bigos z młodej kapusty 161

pokrojony w drobną kostkę schab i kiełbasę. Całość smażę tak długo aż nabierze lekko brązowego koloru. Kapustę szatkuję dość drobno i również wrzucam do garnka. Dokładnie mieszam. Dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie. Doprawiam szczyptą soli i wlewam bulion. Całość duszę 30-40 minut. Doprawiam solą oraz pieprzem, dodaję koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszam. Gotuję jeszcze 6-8 minut

Mango Papaja
Podwójny kotlet 127

Chciałabym się dziś z Wami podzielic przepisem na podwójny schabowy Magdy Gessler. Tajemnica dobrego kotleta tkwi między innymi w tym na czym jest smażony- według P

Kuchnia Beaty
Krokiety z tortilli 1310

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój). Inne, a zarazem bardzo smaczne zastosowanie placków do tortilli. Krokiety znikają w ekspresowym tempie

Di gotuje
Glazurowana wieprzowina 151

pojawi siękilka przepisów z tej książki, ponieważ po tym jak ją przejrzałam, wypatrzyłam kilka bardzo interesujących potraw). W oryginalanym przepisie użyto tłustszych części mięsa wieprzowego (brzucha), ja jednak wykorzystałam schab, myślę jednak, że najlepiej sprawdziłaby sie karkówka.  Gorąco polecam przygotowanie tego dania, jest ono rewelacyjne, lekko ostre, nieco słodkie, i bardzo aromatyczne!  Składniki: 1 duża papryczka chili pokrojona(...)wody. Mięso przełożyć z woka na talerz. Przygotować sos - w niewielkim naczyniu dokładnie wymieszać ocet ryżowy, cukier, sos sojowy z łyżką wody. Wlać do rozgrzanego woka po smażeniu mięsa, gotować, ciągle mieszając przez 5 minut, lub do czasu aż zgęstnieje. Przełożyć mięso z powrotem do woka i smażyć mieszając przez kilka minut, aż całkowicie się usmaży, pokryje dokładnie sosem

Codzienne Gotowanie
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem zapiekana w piekarniku 93

nadaje się ryż basmati. Ma co prawda dość charakterystyczny zapach, ale w smaku jest bardzo smaczny, a jego ziarenka nie sklejają się, tak jak w ryżu białym. Oczywiście ryż gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę obieram i siekam w drobną kostkę. Na patelnię wylewam 2 łyżki oleju, rozgrzewam go lekko po czym wsypuję cebulę i smażę na małym ogniu. Cebula musi(...)wówczas dodaje czosnek przeciśnięty przez prasę. Mieszam wszystko, po czym dodaję mięso mielone . Mięso wybieram dobrej jakości. Najczęściej mielę je samodzielnie, a kupuję np. kawałeczek szynki łopatki czy nawet schabu. Jeśli jednak nie masz maszynki w domu można o zmielenie poprosić osobę pracująca w dziale mięsnym. Jest to dużo lepsze rozwiązanie niż kupowanie gotowych mięs mielonych sprzedawanych w tzw. paczkach

Ania gotuje