schab gotowany - 2387 przepisów (strona:93/160)

Schab w sosie barbecue ze śmietanką / Pork In Creamy Barbecue Sauce 106

Schab w sosie barbecue ze śmietanką Nie macie pomysłu na obiad ze schabu , a nie macie ochoty na kotlety? Dziś polecam łatwy i szybki w przygotowaniu schab w sosie barbecue ze śmietanką . To idealny obiad dla całej rodziny, który posmakuje wszystkim fanom słodko - kwaśnych smaków. Schab w sosie barbecue ze śmietanką wymaga rozbicia cienkich kotletów bez kości. Cienkie paski mięsa(...)barbecue świetnie smakuje z ziemniakami, ale pasuje też do niego ryż albo kasza. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na schab :) Polecam również moją karkówkę po myśliwsku: Schab w sosie barbecue ze śmietanką, składniki: ok. 800 g schabu (cienkie kotlety bez kości) przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek (lub inne ulubione suszone zioła

Lekcje w kuchni
Schab w sosie z szuszonych śliwek 118

schab był przykryty, ale nie pływał). 15 śliwek drobno pokroić. Dodać do garnka razem z tymiankiem i rozmarynem. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, a warzywa i owoce zaczną się rozpadać (około 40-60 minut). Wyjąć mięso, sos zblendować lub przetrzeć przez sito. Włożyć mięso z powrotem, dodać pozostałe śliwki w całości. Gotować około 15 minut. Mąkę rozmieszać

Zielona Kuchnia
Schab w sosie piwnym 113

schabu sól grubo mielony czarny pieprz pół litra jasnego piwa 1 marchewka 1 pietruszka pół selera korzeniowego 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ocet winny 1 łyżka     Przygotowanie   Mięso umyłem, osuszyłem, natarłem solą i pieprzem. Do rondla wlałem piwo, włożyłem mięso, dodałem obrane, umyte i drobno pokrojone warzywa oraz przecier pomidorowy. Gotowałem około

R'n'G Kitchen
Sałatka z gęsią, malinami, ogórkiem i nutą mięty 208

Unikam więc gotowania na tyle na ile mogę. Część posiłków obiadowych można podać na zimno bo chłodniki czy sałatki nie tylko zaspokajają głód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś

Smaczna Pyza
Kotlet schabowy tradycyjny 123

A oto odsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego

kgwjanczewo
Roladki schabowe z ricottą 312

document.write(" "); Schab rozbijamy bardzo cienko – najlepiej pomiędzy dwoma kawałkami przezroczystej folii. Solimy i pieprzymy każdy kawałek z obu stron. Smarujemy każdy plaster na całej powierzchni oprócz brzegów grubą warstwą ricotty. Posypujemy rozmarynem – świeżo posiekanymi listkami lub suszonym. Przykrywamy plastrem szynki, a następnie zwijamy roladki. Zawijamy je ścisło w folię aluminiową. Wkładamy do wrzątku, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem

Poezja smaku
Roladki wieprzowe z camembertem w sosie śliwkowym z korzennym kuskusem 245

Pyszne roladki, wspaniale nawiązujące smakiem do jesiennej aury. Bardzo aromatyczne i proste danie. Idealne na obiad czy wystawna kolację. Sos jest rewelacyjny, połączenie śliwek, korzennych przypraw

Mania Gotowania
Mój ulubiony Boeuf Stroganow 186

Gulasz Boeuf Strogonow to super propozycja na obiad który możemy przygotować dzień wcześniej. Na drugi dzień smakuje zdecydowanie lepiej. Jedno z moich ulubionych dań jedno garnkowych

Mania Gotowania
Kotlety schabowe duszone z cebulką i jabłkiem 160

schabu be kości 4 jabłka 2 cebule 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 1/2 szklanki wody  olej do smażenia WYKONANIE Mięso płuczemy, kroimy na kotlety . Możemy przekroić na połowę - nie rozbijamy. Przyprawiamy solą pieprzem i obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do drugiego naczynia wlewamy 1/2 szklani  wody i tam wkładamy zarumienione kotlety. nakrywamy i na małym ogniu gotujemy. Cebulę kroimy

W kuchennym oknie Ewy
Roladki schabowe w sosie grzybowym. 210

grzybów. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałki sera żółtego, cebuli, ogórka kiszonego, i kiełbasy. Mocno zawinąć i obtoczyć w jajku i mące. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, na niewielkim ogniu. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z mięsem. Przełożyć do głębszego naczynia, zalać wodą, dodać grzyby, doprawić i gotować na małym

W kuchni u Moniki
Glazurowana czerwona papryka słodko-kwaśna 190

oliwy i gotujemy jeszcze przez 3 minuty. Dorzucamy bazylię, mieszamy i wyłączamy ogień. Paprykę przerzucamy do miski i przykrywamy, żeby smaki i aromaty się wymieszały. Jeśli używamy tego przepisu jako dodatku do mięsa, można patelni nie myć, tylko lekko ją wytrzeć i dalej smażyć na niej mięso, co dodatkowo nada mu aromat papryki. Świetnie pasuje do podsmażanego schabu. *jeśli

Pociąg Do Kuchni
Mięso ze słoika 174

zamiast schabu użyć inne mięso, np. karkówkę, boczek, łopatkę, itp. Mięso wkładamy do słoika i chowamy na 8-12 godzin do lodówki. Po tym czasie pasteryzujemy i po ostygnięciu chowamy do lodówki na około 2 dni aż wokół  mięsa wytworzy się przyjemna galareta. Zastosujemy wielokrotną pasteryzację według Jakuba Kuronia: Słoje o wielkości 500 ml (i mniejsze) gotujemy wraz

Marder&Marder Manufacture
10 przepisów na studencką kieszeń - TANIE I ZDROWE OBIADY | Część 2 | W tym 3 przepisy na pizzę 127

już drugi wpis z tej serii! A o co w niej chodzi? JAK GOTOWAĆ TANIO I ZDROWO? TANIE DANIA NA STUDENCKĄ KIESZEŃ Czy da się gotować tanio, zdrowo i szybko? Tak! Na dodatek jest pysznie. I nie, nie jest to sam ryż, parówki czy zupka chińska. W tym zestawieniu znajdziecie i przepisy mięsne i wege. Są ziemniaki, kasza, owoce, warzywa(...)porcje Całość 12 zł Porcja 3 zł PIZZA Z PATELNI Przepis na 1 porcję Podstawa ok. 2,50  Dodatki to Wasz wybór, najtaniej wyjdzie wege lub z szynką. SCHAB W KAPUŚCIE KISZONEJ Przepis na 2 porcje (lub 4 + ziemniaki) Całość 8 zł Porcja 4 zł  WEGAŃSKI BIGOS Przepis na 4 porcje Całość ok. 12 zł Porcja

Czarnawisienka
Schab duszony z warzywami 157

Schabowe inaczej, bez panierki i bez sosu. Przepis został zaczerpnięty z jednego z blogów kulinarnych, jednakże efekt przede wszystkim zdjęciowy jest zupełnie inny. Wstawiłam zdjęcia potrawy

Karola gotuje
Kurczak, który wrócił do garnka 105

karkówki, schabu, pieczonej kaczki czy kurczaka, z którymi nie wiadomo co zrobić. Bo ile można robić kanapek z zimnym pieczystym, próbować zjeść z chrzanem, majonezem, sałatką warzywną? W pewnym momencie nikt już nie ma ochoty nawet patrzeć na produkty, które zjadało się ze smakiem ze świątecznego stołu. Tymczasem jest sporo patentów na to, jak przetworzyć pieczone lub gotowane mięso

Niedzielny kucharz
Schab w warzywach wg Aleex 167

plastry schabu i lekko podsmażyć z obu stron. Odstawić z ognia. 2. Marchewkę i korzeń pietruszki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. 3. Do garnka dodać także cebulę pokrojoną w kostkę. 4. Wszystko zalać niewielką ilością wody. Powinno jej być tyle, aby lekko przykryła składniki. Zagotować. 5. Dodać ziele i listek oraz przyprawy, a później natkę pietruszki. Gotować na małym

W mojej kuchni