schab gotowany - 2318 przepisów (strona:89/155)

Surówka z kapusty pekińskiej i pora 61

mięs z sosem. Wiecie, schab w sosie własnym, zrazy i inne pulpety właśnie. Ostatnio udało mi się wyhaczyć młodą kapustę pekińską, więc postanowiłam zrobić z niej surówkę. Dla mnie idealnym uzupełnieniem do tej surówki i pulpetów był brązowy ryż. I tak powstał obiad niemal idealny. Przepis na pulpety macie tutaj → pulpety gotowane w ajvarze . Jak sobie teraz tak myślę

Kardamonovy
Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 166

czasu aż sos zgęstnieje. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu śmietanowego z kurczakiem i brokułem, wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo koperkowym SCHAB PO BAŁKAŃSKU Sałatka z brokułem kurczakiem

Księga-Smaku
Grillowane polędwiczki w musztardowo-ziołowej marynacie 247

leżący wzdłuż grzbietu i przylegający do schabu. Drobno włóknista struktura sprawia, że jest mięsem najwyższej jakości, soczystym i kruchym. Ma stosunkowo niską zwartość tłuszczu w 100g zaledwie 3,5g przez to barwę ciemno-różową, dość wysoką zawartość białka 26g, a 100 g polędwiczki to tylko 143 kcal. Możemy ją smażyć, piec, dusić, gotować, wędzić. Po przez swoją drobno włóknistą budowę

lysygotuje.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym 1168

zarazem najsmaczniejsza część mięsa. Poprzednio na blogu podawałam przepis na polędwiczkę w sosie własnym , a dziś polecam w aksamitnym sosie śmietankowym. W dzieciństwie bardzo często moja mama robiła schab w sosie śmietankowym. Ja na niedzielny lub świąteczny obiad często przygotowuję szlachetniejszą i coraz dostępniejszą polędwiczkę. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Zapraszam na polędwiczki, które dosłownie rozpływają się(...)Zamiast polędwiczek wieprzowych możesz oczywiście użyć cielęcych. Czas duszenia będzie identyczny. Gdybyście chcieli użyć mięska kurczaka lub indyka, to należy skrócić czas duszenia o 10 minut. Jeśli natomiast użyjecie schabu wieprzowego, to należy go dusić przez około 60 minut. Sposób wykonania polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym Do przygotowania polędwiczek w sosie śmietanowym potrzebować będziemy przede wszystkim: ostrego noża, deski

Ania gotuje
Mus jabłkowy do schabu 23

Wczoraj był schab pieczony, a dzisiaj mus jabłkowy, który idealnie do niego pasuje. Robię go zawsze wtedy, kiedy piekę schab, ale z inną wędliną również bardzo dobrze się komponuje. Składniki: ? 1 kg jabłek, ok. 6-7 sztuk ? 1 szklanka soku jabłkowego ? 1 cukier waniliowy ? 1 łyżka mąki ? 3 łyżki śmietany 12-18% Wykonanie: ? Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej(...)tarce, dodać cukier waniliowy, sok jabłkowy i gotować, aż będą miękkie (k .15 minut). ? Na koniec posypać mąką, wymieszać i dodać śmietanę. Zagotować. ? Gotowe gorące jabłka wkładam do wyparzonych w zmywarce słoiczków, odwracam do góry dnem, i tak zapasteryzowane przechowuję w lodówce

To co kocham
Tortellini in brodo oraz Torrone blanco 100

Polędwica wołowa Sokołów 100 g Schab wieprzowy Sokołów 100 g Szynka sarmacka Sokołów 100 g Parmezan 200 g Masło 20 g 1 duże jajko Gałka muszkatołowa sól, pieprz, oliwa Przygotowanie wywaru: Do bardzo dużego garnka wkładamy wszystkie składniki grubo pokrojone i obrane, wlewamy wodę i zagotowujemy. Jeżeli wytworzy się pianka, zdejmujemy ją chochlą. Gotujemy długo, na wolnym ogniu. Przygotowanie tortellini

Obiad gotowy
Kremowy cytrynowy sos sezamowy z tahini 107

dressing do sałatek ze świeżych, gotowanych i pieczonych warzyw, warzywnych kotletów (o jakież to jest dobre z falafelami !), jako dodatek do buddha bowls , a nawet w wersji z mniejszą ilością wody – jako smarowidło do pieczywa, zamiast masła. Jeśli jesteście mięsożerni – to dobry sos do pieczonego drobiu i wołowiny. Próbowałam też z żeberkami i schabem, ale jak na mój gust

Karo in the Kitchen
Sałatka z pieczonym schabem i ananasem 114

Święta tuż tuż, więc pędzę do Was z kolejną propozycja na pyszną Świąteczną sałatkę, Wiadomo, że w większości polskich domów, na stole będzie gościć tradycyjna jarzynowa

Gosia gotuje
Schabowe roladki z grzybami w delikatnym sosie z nutą śliwki 160

pieprzem. Farsz nakładamy na ⅔ plastra schabu, zwijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy sos oraz pokrojone na kawałki śliwki i zmielony rozmaryn. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170⁰C przez 80 minut. Roladki podajemy na ciepło, np. z gotowaną kaszą orkiszową

Kuchnia w czekoladzie
Mus jabłkowy do schabu 93

wtedy, kiedy piekę schab, ale z inną wędliną również bardzo dobrze się komponuje. Składniki: • 1 kg jabłek, ok. 6-7 sztuk • 1 szklanka soku jabłkowego • 1 cukier waniliowy • 1 łyżka mąki • 3 łyżki śmietany 12-18% Wykonanie: • Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier waniliowy, sok jabłkowy i gotować, aż będą miękkie

To co kocham
Żurawina do mięsa 120

piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją dawać, były porządnie umyte i najlepiej jeszcze wyparzone. SKŁADNIKI: - 500 gram żurawiny - ok. pół szklanki wody - 4 łyżki cukru trzcinowego Żurawinę przebieram, myję, wrzucam do garnka, wlewam wodę i dodaję cukier. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu

Wielopokoleniowo
Idealny sos do wszystkiego - pitos 97

Miał fantastycznie smakować zapiekany ze schabem, jednak ja fanką schabowych nie jestem i dla mnie lepszy był z polędwiczką czy z samym ryżem. Jest genialny, dlatego musicie koniecznie go zrobić. Składniki : * kg pieczarek * 2 czerwone papryki * 5 średnich cebul * przecier pomidorowy * ketchup pikantny * kostka masła * chili, pieprz i sól * 250ml śmietanki 12% do gotowania * puszka zielonego konserwowego groszku ( opcjonalnie ) Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Danie na specjalne okazje! 140

Krótko - to jest p yszne ! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym

NA MOIM TALERZU
Kopytka – mięciutkie i delikatne 36

dokładnie rozgniata tłuczkiem) i miesza z mąką oraz jajkiem do uzyskanie jednolitego ciasta. Ciasto dzieli się na części, roluje w wałeczki i kroi na mniejsze części. Tak przygotowane kluseczki gotuje się krótko i obiad (prawie ;)) gotowy! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Jak zrobić kopytka żeby były mięciutkie? Kopytka są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, ale by wyszły idealne, czyli miękkie(...)się nie dosypywać mąki! To przede wszystkim z tego powodu, kopytka wychodzą twarde. Nie robimy tłoku w garnku – jeśli mamy nieduży garnek, to gotujmy kluski partiami. Kluski wyjmujemy, gdy tylko wypłyną na wierzch gotującej się wody. Z czym podawać kluski? Kopytka można jeść same, podsmażone tylko na maśle, ze zrumienioną bułeczką czy chrupiącym boczkiem. Ja jednak najbardziej lubię

Na-talerzu.pl
Przepis na bigos 214

lepiej, ale nawet jak jest ich dużo a bigos nie gotował się wystarczająco długo to i tak bardziej przypomina smakiem kapustę z dodatkami a nie bigos. Ja zawsze gotuję bigos trzy dni. Pierwszego 2-3 godziny a następne dni po 1-2 godzin. Zawsze na małym ogniu i zawsze od czasu do czasu mieszam, żeby się nie przypalił od spodu(...)dietetyczny… dietetyczna to jest surówka! Bigos ma być pyszny… Przepis na bigos – składniki: 3 kg kapusty kiszonej ok. 1,5 kg wieprzowiny (np. karkówka, ale nie schab) ok. 0,5 kg kiełbasy (najlepiej jałowcowej) ok. 0,5 kg boczku wędzonego 3-4 cebule garść suszonych grzybów ok. 15 śliwek suszonych sól, ziarnka pieprzu, ziele angielskie, papryka, majeranek

UgotujmyTo.pl