schab gotowany - 2387 przepisów (strona:92/160)

Danie na specjalne okazje! 164

Krótko - to jest p yszne ! Uwielbiam to danie tak samo jak mój smakosz i przypadło też do gustu mojemu młodszemu bratu. Roladki schabowe w sosie serowym

NA MOIM TALERZU
Kopytka – mięciutkie i delikatne 70

dokładnie rozgniata tłuczkiem) i miesza z mąką oraz jajkiem do uzyskanie jednolitego ciasta. Ciasto dzieli się na części, roluje w wałeczki i kroi na mniejsze części. Tak przygotowane kluseczki gotuje się krótko i obiad (prawie ;)) gotowy! POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Jak zrobić kopytka żeby były mięciutkie? Kopytka są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, ale by wyszły idealne, czyli miękkie(...)się nie dosypywać mąki! To przede wszystkim z tego powodu, kopytka wychodzą twarde. Nie robimy tłoku w garnku – jeśli mamy nieduży garnek, to gotujmy kluski partiami. Kluski wyjmujemy, gdy tylko wypłyną na wierzch gotującej się wody. Z czym podawać kluski? Kopytka można jeść same, podsmażone tylko na maśle, ze zrumienioną bułeczką czy chrupiącym boczkiem. Ja jednak najbardziej lubię

Na-talerzu.pl
Przepis na bigos 259

lepiej, ale nawet jak jest ich dużo a bigos nie gotował się wystarczająco długo to i tak bardziej przypomina smakiem kapustę z dodatkami a nie bigos. Ja zawsze gotuję bigos trzy dni. Pierwszego 2-3 godziny a następne dni po 1-2 godzin. Zawsze na małym ogniu i zawsze od czasu do czasu mieszam, żeby się nie przypalił od spodu(...)dietetyczny… dietetyczna to jest surówka! Bigos ma być pyszny… Przepis na bigos – składniki: 3 kg kapusty kiszonej ok. 1,5 kg wieprzowiny (np. karkówka, ale nie schab) ok. 0,5 kg kiełbasy (najlepiej jałowcowej) ok. 0,5 kg boczku wędzonego 3-4 cebule garść suszonych grzybów ok. 15 śliwek suszonych sól, ziarnka pieprzu, ziele angielskie, papryka, majeranek

UgotujmyTo.pl
Zapiekanka Ziemniaczano Warzywna Z Mięsem 178

To zapiekanka idealna na weekendowy niedzielny obiad, bez długiego stania w kuchni, bez nudnych schabowych za to z większą ilością czasu dla siebie i rodziny. Taki

Gotowanie...to proste !
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 166

  https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Pyszna propozycja na dość szybki i prosty obiad. Roladki są miękkie, soczyste, a ciągnący się ser nabiera pomidorowego

Di gotuje
Zapiekanka z Kasslerem, kiszoną kapustą i makaronem 175

Zapiekanka to doskonały pomysł na szybki, bardzo sycący i niedrogi obiad. Wyjątkowo popularne danie jednogarnkowe, uwielbiane przez wielu smakoszy. Dzisiejsza jest bardzo smaczna i świetna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gołąbki Teściowej 185

Pewnie ciężko w to uwierzyć, ale gołąbki odkryłam stosunkowo niedawno, dzięki mojej teściowej. Spróbowałam z grzeczności i od tej pory uwielbiam smak tej potrawy! Dietetycznie, bo

IzaGotuje
Schab i polędwica z dzika w warzywach 109

mięsa z dzika (polędwica i schab) 2 marchewki 1 spora cukinia 2 cebule, liść laurowy kilka ziaren jałowca i pieprzu czarnego tłuszcz do smażenia sól, mąka Przygotowanie: Mięsa pokroiłam na dość małe i cienkie kawałki, otoczyłam je w mące Osmażyłam krótko na gorącym tłuszczu na patelni Przełożyłam do woka, podlałam wodą, przykryłam pokrywką i gotowałam mięsa z pieprzem, liściem oraz

Proste Potrawy
Co dziś na obiad? Roladki w sosie paprykowo-pomidorowym 153

się nie pobrudzi, a schab przy mocnych uderzeniach tak szybko się nie rozejdzie. 2. Ułóż roladki w wysmarowanym wcześniej tłuszczem naczyniu żaroodpornym jedną obok drugiej. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. 4. Przecier pomidorowy wlej do małego garnka i podgrzej. W tym czasie pokrój paprykę w małe kosteczki. 5. Kiedy przecier zacznie się gotować, wrzuć paprykę i przypraw: solą, pieprzem

Rozdomowiona
Kotlety schabowe inaczej, bardzo dobre 253

robi, każdy sobie poradzić. Schab pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt, sól pieprz i wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić w kostki. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć pieczarki. Pieczarki muszą zmięknąć i cała woda musi wyparować. Odstawić do ostudzenia. Brokuła podzielić na drobne kwiatki, odciąć łodygi. W garnku zagotować wodę, lekko osolić. Gotować aż brokuł będzie prawie miękki. Odcedzić

Kuchnia Pokoleń
Pieczeń z dzika z suszonymi śliwkami na puree z pieczonej papryki i batata 185

nalać wodę. Lekko posolić. Gotować do miękkości, nastepnie odcedzić i zmiksować na gładkie puree. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego Dla wszystkich moich czytelników zniżka 10% na produkty Ambition na hasło ZDROWA-JESIEŃ w sklepie Dajar (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) #myAmbition To też może Cię zainteresować: Świąteczna pieczona łopatka z czosnkiem Pieczony schab z morelami i śliwkami Przepiórki w boczku

Oryginalny smak
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 141

SKŁADNIKI :  5 kotletów ze schabu ( u mnie z kością ) 2 jajka mąka do panierowania mięsa 2 cebule 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach bulion warzywny 200 ml sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do smażenia kotletów(...)DODATKOWO :  1 spory batat 2 ziemniaki sól 1 łyżka masła Warzywa obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy masło i ubijamy tłuczkiem pa piure

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki schabowe ze szparagami 144

plaster boczku. Układamy na schabie i zawijamy w roladkę. Zabezpieczamy nitką / sznurkiem i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu podlewamy bulionem lub wodą. Doprawiamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Na koniec wyjmujemy roladki, usuwamy z nich nitki. Płyn zlewamy, dodajemy śmietanę i mąkę. Miksujemy. Ponownie umieszczamy  w garnku, łącznie z roladkami. Chwilę gotujemy. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Jajka faszerowane z rzeżuchą 156

się spieszę trochę :) 8 jajek gotujemy na twardo i obieramy delikatnie. Z jednej strony ucinamy wierzchołek jajka tak żebyśmy mogli jajko postawić. Z drugiej strony ucinamy tyle żebyśmy mogli dobrać się do żółtka. Żółtko delikatnie wyjmujemy, żeby nie zniszczyć białka. Żółtka mieszamy z 2 plastrami wędliny pokrojonej w drobną kosteczkę (my użyliśmy naszego własnego schabu, przepis TUTAJ ). Dodajemy 1 łyżkę

Marder&Marder Manufacture
BIGOS STAROPOLSKI 184

boczku 1 kg mięsa surowego( schab, łopatka ) 3 jabłka garść suszonych grzybków 1 duża cebula 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki koncentratu pomidorowego majeranek, rozmaryn, nasiona jałowca, listek laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie,sól, pieprz mielony Wykonanie: Grzyby na noc moczymy w ciepłej wodzie. Tak samo postępujemy ze sliwkami. Na drugi dzien grzyby gotujemy wodzie w ktorej się moczyły

Z Majeczką w kuchni