Ulubiony kotlet schabowy szwagra. Z grubą i bardzo chrupiącą panierką. PRZEPIS

Ulubiony kotlet schabowy szwagra. Z grubą i bardzo chrupiącą panierką. PRZEPIS

Ulubiony kotlet schabowy szwagra. Z grubą i bardzo chrupiącą panierką. PRZEPIS

Przepis na : obiad

Szwagier mówi, że dobry schabowy to taki, który ma grubą i chrupiącą panierkę, a samo mięso też nie może być rozklepane zbyt cienko. Po prostu kawał porządnego kotleta. Ma wielkie szczęście, bo żona właśnie takie mu robi. Dała nam swój przepis. Jej sposób na panierkę to ciasto zamiast po prostu jajka. Przepis na kotlety schabowe z grubą panierką Składniki: około kilograma schabu, 2 duże jajka, niecałe pół szklanki mleka, 3 łyżki mąki pszennej, mąka i bułka tarta do panierowania, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.