salami - 2500 przepisów (strona:110/167)

Koktajl detoks z mango, marchwi, kurkumy i cynamonu (Smoothie detox di mango, carote, curcuma e cannella) 171

anche il gusto è davvero irripetibile.  La bevanda ha delle marcate proprietà antiossidanti nonché disintossicanti che consentono di depurare l’organismo, apportando una buona scorta di vitamine e sali minerali.  Il frullato pulisce l'intestino, disintossica il corpo, rafforza il sistemo immunitario e accelera il metabolismo. Buon appetito ;):) SKŁADNIKI  (2 porcje) 4 marchewki 2 pomarańcze

La grande e la piccola cuoca
Zupa warzywna z kaszą bulgur 146

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z kurczakiem i pak choi 156

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Lexus Hybrid Cuisine – relacja z Open Gourmet 161

wina z winnicy Turnau i lemoniady S. Pellegrino z moim ulubionym widokiem na Aleje Jerozolimskie. Za konferansjerkę odpowiadał Grzegorz Łapanowski a spotkanie miało miejsce na ostatnim piętrze Vitkaca (w sali konferencyjnej po której bardzo widać, że pierwotnie miał tam być basen).   Co można było zjeść na Lexus Hybrid Cuisine? Przystawki: Kalarepa z estragonem, ostrygami i jabłkiem. Chef: Søren Selin

Ugotowane pozamiatane
DONUTY BATATOWE 139

jest tu ktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY

Kuchnia w oparach
Jaglana zapiekanka z jabłkami, bez glutenu i jaj (Sformato di miglio e mele, senza glutine e uova) 136

preparare lo sformato iniziate sciacquando il miglio sotto l'acqua corrente. In una pentola portate a bollore il latte con l'acqua. Aggiungete il miglio, un pizzico di sale, il baccello e i semi di una bacca di vaniglia. Cucinate il tutto per circa 15-20 minuti finché non assorbe tutto il liquido.  Una volta cotto il miglio

La grande e la piccola cuoca
Mazurek pomarańczowy (Crostata con crema all'arancia) 153

foremki.  Ciasto pieczemy ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer la farina, lo zucchero a velo, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 2 tuorli e la scorza grattugiata dell'arancia e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto

La grande e la piccola cuoca
Masło jabłkowe 146

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Warzywa pyszne, jak umami ;) 219

Jeśli myślicie, że tytułując dzisiejszy wpis zrobiłam "literówkę", to już tłumaczę, że jednak nie. Potrawa została wymyślona na poczekaniu i znowu wyszło pysznie. Trochę

Pichceniomania
Smoothie z awokado i pietruszki 149

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Risotto z kapustą włoską i szynką parmeńską (Risotto con verza e prosciutto crudo) 142

riso 150 g di verza 100 g di prosciutto crudo 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 40 g di burro 3-4 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram) z 2 łyżkami oliwy

La grande e la piccola cuoca
Eklerki 149

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tajska zupa z kurczakiem 178

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Eklerki kokosowe 594

jest na sali ktoś, kto nie lubi eklerków?? Eklerki lubi chyba każdy :). Ja uwielbiam! Tak jest od dzieciństwa. Tym razem przygotowałam te klasyczne, pyszne ciastka w wersji kokosowej. Krem jest na bazie budyniu kokosowego utartego z masłem ( czyli jak w klasycznym kremie budyniowo - maślanym ), a kokosowy budyń ugotowałam na mleku kokosowym. Muszę przyznać, że smak kokosu intensywniejszy był w gorącym

Opowieści z piekarnika
Spaghetti aglio, olio e peperoncino 132

oliva s ó l natka pietruszki **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 10 g di aglio (2-3 spicchi) 10 g di peperoncino 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale prezzemolo PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone peperoncino oraz obrane ząbki

La grande e la piccola cuoca