salami - 2500 przepisów (strona:116/167)

Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji 138

jeśli jemy w kila osób – każdy dostanie danie w tym samym czasie. Przytulne i eleganckie wnętrze jest stylizowane na stary dom (raczej burżuazyjny), w którym pokoje to osobne sale jadalne. Kojarzy mi się z Prudentialem i dwudziestoleciem międzywojennym. Stoły są pięknie nakryte. Zasłony ciężkie. Na korytarzach są piękne dekoracje świąteczno-karnawałowe np. góra faworków i piękne kwiaty. To podstawowy

Ugotowane pozamiatane
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 275

krótki spacer. Przed przyjazdem do restauracji warto wcześniej zrobić rezerwację , bo prawdopodobnie będziemy musieli oczekiwać w kolejce na wolny stolik. Wygląd restauracji Restauracja składa się z dwóch poziomów. Na salach mamy sporą liczbę stolików, zarówno takich tradycyjnych jak i „wysokich”. Na parterze, znajduje się otwarta kuchnia, dzięki czemu mamy możliwość obserwowania tego, jak powstają zamówione potrawy. Jednak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zachęcić dziecko do sprzątania? 110

znosi cały dzień, a ja później wieczorem kursuję 10 razy po schodach zanosząc to do jej pokoju. Co, jak co ale wieczorem chcielibyśmy mieć chwilę wytchnienia nie koniecznie w sali zabaw. Wymyśliłam wróżkę, która przychodzi i zbiera w nocy wszystkie zabawki, które nie są w pokoju dzieci, tylko się walają po całym domu. Dziś Karolinka w obawie, że jej zabawki

Pani domowa
Sałatka z boczku i zielonego groszku 130

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zupa meksykańska wg Aleex 185

studniówki w szkole. Finał tych przygotowań przeżyliśmy wczoraj. W mojej szkole, tradycyjnie, w ostatnią sobotę przed feriami, odbyła się studniówka. Ponieważ od kilkudziesięciu lat młodzież bawi się w szkolnej sali gimnastycznej, odpowiedni wystrój miejsca jest bardzo absorbujący. Oprócz uczniów, zaangażowani są także rodzice, których staramy się wspierać my, nauczyciele. Wszyscy mamy wspólny cel: studniówka ma być wspaniała pod każdym względem

W mojej kuchni
Pikantny kapuśniak z wkładką 106

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zapiekanka z ziemniakami i gruszkami. 155

ziemniaków w małej restauracji w Luksemburgu, nie w samym Mieście Luksemburg, tylko gdzieś na prowincji, zupełnie daleko od cywilizacji. I chociaż życie w tygodniu toczyło się tam bardzo spokojnie, sala restauracyjna otwarta była tylko wieczorami dla hotelowych gości, którzy wynajmowali

dolcevitainmykitchen
Bułki orkiszowe z ziarnami 134

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zapiekane muszle makaronowe z mięsnym farszem 159

Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i

Kuchnia Pokoleń
Sałatka makaronowa o smaku pizzy 128

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z makrelą, oliwkami, anchois i kaparami (Pasta con sgombro, olive, acciughe e capperi) 170

oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 300 g di pasta integrale 150 g di filetti di sgombro 80 g di olive nere 25 g di acciughe 2 cucchiai di capperi prezzemolo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente. Filety z makreli kroimy w paseczki o szerokości ok. 2 cm. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oleju podsmażamy

La grande e la piccola cuoca
Żeberka z sosem śliwkowym – przepis 84

wydawała się sprzyjać. Co prawda lodowaty wiatr urywał głowę, ale słoneczko świeciło. A poza tym, cóż to dla nas, hardkorów. Tak przynajmniej było jeszcze wtedy, gdy wchodziłam do uczelnianej sali bez okien… Siedziałam jak na szpilkach, żeby wszystko się jak najszybciej skończyło i żebym mogła popędzić do domu, szybciutko ubrać się w jakieś 10 warstw ocieplanych dresów i wełnianych

Kate's Kitchen
Festiwal Pizzy – byłem i … 182

tylko raz i jemy tyle pizzy ile chcemy, niestety nie wybieramy z dowolnych smaków, tylko możemy przyjąć albo odmówić przyjęcia kawałka pizzy, która w danej chwili jest roznoszona na sali. W tym roku Festiwal Pizzy został podzielony na kilka części, w każdej z nich będziemy mogli spróbować nowych pizzy, które wcześniej nie były w menu i tak: tydzień

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto filo z jabłkami i żurawiną 177

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pierogi z kapustą i grzybami 160

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych do kochają wszystkie pierogi a właśnie Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tych pierogów. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, bo przecież chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i powinna zawierać dania bez mięsa

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania