salami - 2500 przepisów (strona:125/167)

ZAJAZD POD KŁOBUKIEM 182

drzew i krzewów a teren należy do zadbanych. Wnętrze lokalu to ciepłe kolory, stylowe meble, "babcine obrusy". Wszystko w blasku świec i stonowanego oświetlenia lampek. Jest ciepło i przytulnie. Salom, których jest kilka , uroku i charakteru dodają obraz i zegary umieszczone na ścianach. Ciepłem mruga do nas kominek i zaprasza do wejścia i rozgoszczenia się. Podobnie jak obsługa lokalu, która

WYSPA SZCZĘSLIWA
MÓJ SPOSÓB NA UDANE WAKACJE czyli jak przeżyć urlop z rodziną 137

wybieramy było atrakcyjne dla najmłodszych i najeżone atrakcjami. Nie musi być to hotel 5* ale dobrze żeby było to miejsce przygotowane do pobytu rodzin z dziećmi : z placem i salą zabaw, z niewielkim nawet basenem, z osobami które choć na mała chwilkę  w profesjonalny sposób zorganizują zabawę naszym dzieciom. Nasze potrzeby też są ważne, a jeśli ktoś może

WYSPA SZCZĘSLIWA
POLSKA NA WEEKEND: ZAMEK W OPOROWIE 184

wysepce w otoczeniu zielonego o tej porze kompleksu parkowego. To idealne miejsce na niespieszny spacer. Warto tu przyjechać aby obejrzeć zamek z zewnątrz jak również poznać historię zamkniętą w salach zamkowych. Zamek w Oporowie nie jest tak znany jak inne tego rodzaju budowle w Polsce, a szkoda. Warto się tu zatrzymać, będąc w drodze lub...przyjechać tu  specjal

WYSPA SZCZĘSLIWA
Polpette al sugo 195

wbić 2 jajka, całość wymieszać, wyrobić. Formować małe klopsiki, lekko każdy oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę (2-3 łyżki), dodać posiekaną szalotkę, ostrą papryczkę, czosnek, liście bazylii, oprószyć salą, pierzem, zeszklić, ułożyć na patelni klosiki, podsmażyć całość, podlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać

Wino Francja Kuchnia
The Anarchist Cookbook gets animated 257

Have you ever heard about The Anarchist Cookbook? It first came out in 1971, and to this day is one of the most controversial cookbooks ever

Food Polka
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 182

skorzystałam z zaproszenia na degustację wiosennego menu w restauracji Ale Gloria. To miejsce sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Właśnie ona stworzyła przyjemną, bajkową atmosferę restauracji, dbając o każdy szczegół. W sali truskawkowej się zakochałam, a w diamentowej mogłabym codziennie jadać obfite obiady. Gdybym do restauracji przyszła z najlepszymi znajomymi, czułabym się jak w domu, na rodzinnym spotkaniu, jednak na degustacji

Kuchnia Bazylii
Restaurant Week Wrocław Wiosna 2016 137

brałam udział to: Sekrety szefa kuchni. Odbywały się na Bielanach Wrocławskich w Studio Culinary Solutions & slow food bistro, świetnie zaaranżowana restauracja, która właściwie składa się z dużej, przestronnej sali. Na warsztatach przygotowaliśmy pod okiem Szefa Kuchni Łukasza Terlikowskiego 3 wyjątkowe dania, które później wspólnie zjedliśmy :). Zajęcia były kameralne i odbywały się w miłej, przyjemnej atmosferze.     Przygotowaliśmy sałatkę

Mała Cukierenka
Czekoladowe cudo 276

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Mini kotleciki z cukinią i parmezanem 112

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Deser a’la szarlotka 168

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zielona sałatka warstwowa z wędzonym boczkiem 416

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pasta z zielonego groszku 140

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Warsztaty kulinarne z Galeo 186

duszona z warzywami podana gremolatą 3. Crepe Suzette – obłędne naleśniki w słodkim sosie pomarańczowym Po wszystkim zasiedliśmy do stołu i przystąpiliśmy do degustacji przyrządzonych dań. Na koniec na salę wjechał obłędny tort. Okazało się, że szef kuchni obchodził w tym dniu swoje urodziny! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego! Bardzo dziękuję za zaproszenie! Bardzo dużo się nauczyłam a jedzenie było przepyszne

karmelowy
Roladki drobiowe z pesto i mozarellą 129

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Królewska kostka 189

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku