salami - 2500 przepisów (strona:118/167)

Smażone nadziewane bułeczki 250

Chrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że

IMPRESJA SMAKU
Zupa z pieczarkami i soczewicą 112

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Dyniowo-jabłkowe pancake (Pancake alla zucca e mela) 178

burro 150 ml di latte 1 mela 1 uovo 2 cucchiai di zucchero di canna 2 cucchiaini di lievito vanigliato 1 cucchiaino di cannella un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy na parze ok. 5 minut. Ugotowany miąższ z dyni rozgniatamy widelcem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce

La grande e la piccola cuoca
Pappardelle w sosie cytrynowym z suszonymi pomidorami (Pappardelle con salsa al limone e pomodori secchi) 141

pieprz  **** INGREDIENTI 300 g di pappardelle 50 g di burro 30 g di pomodori secchi 20 g di parmigiano 2 limoni 10 foglie di basilico sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pappardelle gotujemy al dente. Masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. W misce mieszamy rozpuszczone masło, świeżo zmielony pieprz, drobno pokrojone suszony pomidory, bazylię, starty parmezan oraz skórkę otartą

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z sosem miodowo-musztardowym 224

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Szlakiem WGL 152

wszelkich pamiątek kojarzących się z Piłsudskim.  Na wieszaku przy drzwiach wisi płaszcz wojskowy z tamtego okresu, a może Marszałek właśnie wpadł coś zjeść...  Jeżeli dla kogoś wystrój sali jest trochę zbyt patriotyczno- narodowy, może przejść do drugiej części restauracji, tam króluje wystrój klubowy z prawdziwą szafą grającą oraz pamiątkami, już nie związanymi z Marszałkiem. W menu restauracji znajdziemy

królestwo garów
Malinowy serniczek 122

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Rożki francuskie z fetą i porem 141

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Bosacka po polsku – spotkanie promocyjne 194

gości przybyłych na spotkanie przewidziana była także drobna degustacja potraw dostępnych w książce. I żarełko to było moim zdaniem największym przegranym tego dnia. Wystawione gdzieś na samym końcu sali, w sposób bądź co bądź estetycznie dyskusyjny było prawie niezauważone. Na dobrą sprawę, gdyby nie fakt, że Tymon przyszedł do mnie z talerzykiem żebym się poczęstował i przekąsił kilka smakołyków

Mr. Taste
Tort czekoladowo-jabłkowy (Torta di cioccolato e mele) 165

zucchero, aggiungendo un uovo alla volta. Per ultimo aggiungete la farina setacciata con il lievito vanigliato,  il cacao amaro, un cucchiaino di cannella e un pizzico di sale. Mescolate bene il tutto. Lavate e sbucciate le mele, grattugiatele grossolanamente. Foderate una tortiera di circa 24 cm con carta da forno. Versate 2/3 dell'impasto, poi le mele grattugiate. Infine

La grande e la piccola cuoca
Zupa z tortellini i brokułem 144

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z mozzarellą i kurczakiem 259

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sól - jaką wybrać i do czego stosować 218

serwowaniem potrawy. W sklepie Kuchnie Świata znalazłam Maldon Sea   Salt także w postaci  wędzonej - Maldon Smoked Sea Salt .  Fleur de la sel (fr) lub Flor de sal (hiszp) czyli kwiat soli morskiej jest produkowany w krajach basenu Morza Śródziemnego, Portugalii i Indiach. Powstaje przez powolne odparowywanie wody morskiej z płytkich basenów (zwanych salinami) pod wpływem słońca

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Francuskie trójkąty z jagodami 167

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
“Kiszonki i fermentacje” – recenzja 186

marynaty i który jest wspólny dla wszystkim arcydzieł kulinarnych, także dla kakao i alkoholi. Jeśli stołujecie się w Solec 44, to znacie go też jako nieodłączny element wystroju sali. Restauracja ma zresztą największą w stolicy kolekcję własnych kiszonek. Nie zawsze jest to łatwy zapach. Po ostatniej przeprowadzce mam wreszcie balkon, więc wróciłam do kiszenia, które zarzuciłam, gdy nie miałam już

Ugotowane pozamiatane