Dzień Języków Obcych, który jakiś czas temu odbył się w mojej szkole. Każda klasa losowała państwo i w tym dniu musiała je reprezentować, np. poprzez ubiór, flagi, udekorowaną salę lub popularne potrawy. Nie trudno się domyślić, że wraz z klasą wylosowaliśmy Niemcy ;). Ciastka znikły migiem! Składniki: (na ok. 50 sztuk) 220 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej
Nastoletnie Wypiekanieweekend. Mnie urzekło kilka miejsc, które polecam Wam z całego serca! Zachwycając się pięknem kolumny zwróćcie również uwagę na zabytkowy budynek ołomunieckiego Ratusza – warto wejść do wnętrza, zobaczyć gotycką Salę Obrad z pięknym sklepieniem oraz kaplicę św. Hieronima wraz z siedmioma cennymi obrazami. Jeśli jednak zdecydujecie się jedynie podziwiać go tylko z zewnątrz – koniecznie obejrzyjcie zegar astronomiczny . Od XV wieku
Garniec MagalieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakusoli 150ml jabłkowego musu (z naszych jabłek!- Golden Delicious obrany, bez gniazd nasiennych, zmiksowany) 100ml śmietany 12% 1 jajko masa karmelowa (u nas z wedlowskiego słoiczka) gruba sól (polecam Sal de fleur) Masło rozpuszczamy w rondelku. Przygotowujemy papilotki w formie na muffiny. Mieszamy suche składniki- mąkę, cukier, proszek, sodę i sól. W osobnym naczyniu łączymy mokre- mus, śmietanę, jajko
les mirabellesCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakumarynaty i który jest wspólny dla wszystkim arcydzieł kulinarnych, także dla kakao i alkoholi. Jeśli stołujecie się w Solec 44, to znacie go też jako nieodłączny element wystroju sali. Restauracja ma zresztą największą w stolicy kolekcję własnych kiszonek. Nie zawsze jest to łatwy zapach. Aleksander Baron serwuje nam też wstęp teoretyczny, oraz przepisy na kiszonki, które będziemy mogli zjeść solo
Ugotowane pozamiataneCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuPrzepis powstał z potrzeby chwili... Kompozycja i propozycja składników to już moja inwencja twórcza... sałatka wyszła smaczna i z pewnością będę ją robić:-) Składniki: 5 jajek
IMPRESJA SMAKUkasha (roasted buckwheat groats), cook according to package directions 100 g oyster mushrooms, sliced 100 g green beans, frozen 100 g peas, frozen 1/2 onion, diced oil for frying sal,t pepper handful of coriander,chopped Preparation: Preheat oven to 180°C. Pierce the skin on the duck legs all over with a fork and season generously on both sides
karmelowyCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuudostępniony turystom jako obiekt hotelowo-konferencyjny. Znajdziemy w nim także centrum SPA, teatr Castello , czy restaurację serwującą specjały kuchni śląskiej i opolskiej, przylegającej do kwitnącej oranżerii z klimatyczną salą kominkową tuż obok. Czy hrabia von Tiele Wincklera jadał tak dobrze, jak my podczas wizyty — tego nie wiem . Ale z pewnością warto restaurację odwiedzić
Food SquareChrupiąca skórka i miękki farsz w środku:-) Pewnie nie jednemu zasmakuje. Z pewnością nie jest to dietetyczne danie... i tu nie ma co się oszukiwać, że
IMPRESJA SMAKUCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuburro 150 ml di latte 1 mela 1 uovo 2 cucchiai di zucchero di canna 2 cucchiaini di lievito vanigliato 1 cucchiaino di cannella un pizzico di sale PRZYGOTOWANIE Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy na parze ok. 5 minut. Ugotowany miąższ z dyni rozgniatamy widelcem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce
La grande e la piccola cuoca