salami - 2500 przepisów (strona:111/167)

Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) 141

cipolla tritata e 2 spicchi d'aglio. Aggiungete la polpa di pomodoro, 1-2 rametti di timo, 10 foglie di basilico e un pizzico di peperoncino. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. A questo punto aggiungete le lenticchie e l'acqua.   Coprite con un coperchio e lasciate cuocere

La grande e la piccola cuoca
Ciasto kukułka bez pieczenia 191

jest na sali osoba, która lubi ciasta bez pieczenia? Tak, tak wiem, żartowniś ze mnie ;) wszyscy lubimy ciasta bez pieczenia, a ja szczególnie.  Po pierwsze robi się je szybciej, po drugi szybciej też się je zjada;) po 3 są tak samo pyszne jak te tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych

Życie zaczyna się w kuchni
Pierś kaczki z sosem miodowo-imbirowym z pomarańczami (Petto d'anatra al zenzero, miele e arancia) 177

pieprz   **** INGREDIENTI 400 g di petto d'anatra 20 g di zenzero fresco 1 arancia 2 cucchiai di miele 3 rametti di timo  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pierś kaczki nacinamy w kratkę od strony ze skórką; doprawiamy solą i pieprzem.   Przygotowujemy marynatę: w miseczce mieszamy 2 łyżki miodu, sok z połówki

La grande e la piccola cuoca
Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 181

danie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz.  W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Dzieje kuchennej Wiewióry
KARKÓWKA PIECZONA w SOLI 223

klasycznej mizerii z sałaty, ogórka i jogurtu naturalnego. Przepis przygotowałam jakiś czas temu na konkurs, w którym zdobyłam wyróżnienie, a moja karkówka pojawiła się w karcie restauracji Grand Sal w Kopalni Soli w Wieliczce. Nie wiem czy jeszcze tam jest, ale jeśli tak, to świetnie – bo karkówka pieczona w soli jest delikatna i kruchutka. O ile nie przepadam

Dietolog
Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 183

okazało się niezwykle męczące. Dopiero po południu przyjechał specjalista, wziął sprawy w swoje zaprawione w bojach ręce, i wybawił mnie z kłopotu. W międzyczasie pierwsze zajęcia w lodowato zimnej sali (w zeszły piątek wysiadło ogrzewanie i póki co, nikomu nie spieszy się, żeby coś z tym zrobić), mnóstwo nowych twarzy, a także kilka znanych, z którymi trzeba było powymieniać wrażenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z rukolą, jabłkiem, szynką parmeńską i parmezanem (Insalata di rucola con prosciutto crudo, mele verdi e parmigiano) 155

rucola 100 g di prosciutto crudo 2 mele verdi 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di senape 1 cucchiaino d'aceto balsamico parmigiano reggiano  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Jabłka kroimy na cienkie plasterki, szynkę na kawałeczki. Przygotowujemy sos do sałaty: mieszamy musztardę, oliwę i ocet balsamiczny. Układamy sałatę: liście rukoli, plasterki jabłka, kawałeczki szynki i parmezanu. Całość

La grande e la piccola cuoca
Krokiety z pieczarek i jajek 133

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Grzanki z wędzonym łososiem i awokado 215

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Milkshake bananowy 159

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 167

zewnątrz, jak i na parterze są zajęte. Wchodzimy więc na piętro i czekamy wygłodniałe na rozwój sytuacji kulinarnej. I tu zaczynają się schody. Lokal jest prawie pełny, a na sali tylko jedna kelnerka. Za barem druga osoba, i to cała obsługa. Kartę dostajemy szybko, gorzej już jest z daniami. Na napoje czekamy długo, a jeszcze dłużej na nasze śniadania. Generalnie

Kulinarne przygody Gatity
Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 152

około godzinka drogi, po drodze, niedaleko restauracji, zauważyłam jedną reklamę, która skierowała nas do celu. Okolica przepiękna, pełna zieleni, jest nawet stajnia, fajny byłby klimat, gdyby były tam konie. Sala pięknie urządzona, czułam się "jak w domu", właściciel miło wita gości  i prowadzi do stolika. Obsługa uśmiechnięta i przyjazna. Jeżeli chodzi o czas oczekiwania na posiłki, bardzo szybko otrzymaliśmy

Trufelkowo
Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką (Crumble di prugne con mandorle e cocco) 166

crumble impastiamo la farina con la farina di mandorle, il cocco grattugiato, i semi di una bacca di vaniglia, il burro freddo tagliato a pezzetti e un pizzico di sale.  Sbricioliamo l 'impasto che metteremo sulle prugne.  Distribuiamo sopra il crumble 1 cucchiaio di zucchero di canna. Il crumble andra' cotto per circa 35-40 minuti in forno

La grande e la piccola cuoca
Zupa kremowa z porów i jabłek 124

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pęczakotto z chorizo 127

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję