Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuwina z winnicy Turnau i lemoniady S. Pellegrino z moim ulubionym widokiem na Aleje Jerozolimskie. Za konferansjerkę odpowiadał Grzegorz Łapanowski a spotkanie miało miejsce na ostatnim piętrze Vitkaca (w sali konferencyjnej po której bardzo widać, że pierwotnie miał tam być basen). Co można było zjeść na Lexus Hybrid Cuisine? Przystawki: Kalarepa z estragonem, ostrygami i jabłkiem. Chef: Søren Selin
Ugotowane pozamiatanejest tu ktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY
Kuchnia w oparachpreparare lo sformato iniziate sciacquando il miglio sotto l'acqua corrente. In una pentola portate a bollore il latte con l'acqua. Aggiungete il miglio, un pizzico di sale, il baccello e i semi di una bacca di vaniglia. Cucinate il tutto per circa 15-20 minuti finché non assorbe tutto il liquido. Una volta cotto il miglio
La grande e la piccola cuocaforemki. Ciasto pieczemy ok. 15 minut. **** PREPARAZIONE Pasta frolla Inserite nel mixer la farina, lo zucchero a velo, il burro freddo tagliato a pezzettini e un pizzico di sale. Frullate il tutto fino ad ottenere un composto a briciole. Aggiungete 2 tuorli e la scorza grattugiata dell'arancia e frullate ancora ottenendo una pasta omogenea. Formate un panetto
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuJeśli myślicie, że tytułując dzisiejszy wpis zrobiłam "literówkę", to już tłumaczę, że jednak nie. Potrawa została wymyślona na poczekaniu i znowu wyszło pysznie. Trochę
PichceniomaniaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuriso 150 g di verza 100 g di prosciutto crudo 2 scalogni 500 ml di brodo vegetale 40 g di burro 3-4 rametti di rosmarino sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Kapustę myjemy, osuszamy i cienko kroimy w paseczki. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram) z 2 łyżkami oliwy
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakujest na sali ktoś, kto nie lubi eklerków?? Eklerki lubi chyba każdy :). Ja uwielbiam! Tak jest od dzieciństwa. Tym razem przygotowałam te klasyczne, pyszne ciastka w wersji kokosowej. Krem jest na bazie budyniu kokosowego utartego z masłem ( czyli jak w klasycznym kremie budyniowo - maślanym ), a kokosowy budyń ugotowałam na mleku kokosowym. Muszę przyznać, że smak kokosu intensywniejszy był w gorącym
Opowieści z piekarnikaoliva s ó l natka pietruszki **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 10 g di aglio (2-3 spicchi) 10 g di peperoncino 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale prezzemolo PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone peperoncino oraz obrane ząbki
La grande e la piccola cuocacipolla tritata e 2 spicchi d'aglio. Aggiungete la polpa di pomodoro, 1-2 rametti di timo, 10 foglie di basilico e un pizzico di peperoncino. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. A questo punto aggiungete le lenticchie e l'acqua. Coprite con un coperchio e lasciate cuocere
La grande e la piccola cuoca