salami - 2500 przepisów (strona:111/167)

Eklerki 142

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tajska zupa z kurczakiem 168

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Eklerki kokosowe 582

jest na sali ktoś, kto nie lubi eklerków?? Eklerki lubi chyba każdy :). Ja uwielbiam! Tak jest od dzieciństwa. Tym razem przygotowałam te klasyczne, pyszne ciastka w wersji kokosowej. Krem jest na bazie budyniu kokosowego utartego z masłem ( czyli jak w klasycznym kremie budyniowo - maślanym ), a kokosowy budyń ugotowałam na mleku kokosowym. Muszę przyznać, że smak kokosu intensywniejszy był w gorącym

Opowieści z piekarnika
Spaghetti aglio, olio e peperoncino 120

oliva s ó l natka pietruszki **** INGREDIENTI 320 g di spaghetti 10 g di aglio (2-3 spicchi) 10 g di peperoncino 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale prezzemolo PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone peperoncino oraz obrane ząbki

La grande e la piccola cuoca
Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) 125

cipolla tritata e 2 spicchi d'aglio. Aggiungete la polpa di pomodoro, 1-2 rametti di timo, 10 foglie di basilico e un pizzico di peperoncino. Aggiustate di sale e pepe. Cuocete per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. A questo punto aggiungete le lenticchie e l'acqua.   Coprite con un coperchio e lasciate cuocere

La grande e la piccola cuoca
Ciasto kukułka bez pieczenia 181

jest na sali osoba, która lubi ciasta bez pieczenia? Tak, tak wiem, żartowniś ze mnie ;) wszyscy lubimy ciasta bez pieczenia, a ja szczególnie.  Po pierwsze robi się je szybciej, po drugi szybciej też się je zjada;) po 3 są tak samo pyszne jak te tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych

Życie zaczyna się w kuchni
Pierś kaczki z sosem miodowo-imbirowym z pomarańczami (Petto d'anatra al zenzero, miele e arancia) 158

pieprz   **** INGREDIENTI 400 g di petto d'anatra 20 g di zenzero fresco 1 arancia 2 cucchiai di miele 3 rametti di timo  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pierś kaczki nacinamy w kratkę od strony ze skórką; doprawiamy solą i pieprzem.   Przygotowujemy marynatę: w miseczce mieszamy 2 łyżki miodu, sok z połówki

La grande e la piccola cuoca
Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 168

danie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz.  W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem

Dzieje kuchennej Wiewióry
KARKÓWKA PIECZONA w SOLI 208

klasycznej mizerii z sałaty, ogórka i jogurtu naturalnego. Przepis przygotowałam jakiś czas temu na konkurs, w którym zdobyłam wyróżnienie, a moja karkówka pojawiła się w karcie restauracji Grand Sal w Kopalni Soli w Wieliczce. Nie wiem czy jeszcze tam jest, ale jeśli tak, to świetnie – bo karkówka pieczona w soli jest delikatna i kruchutka. O ile nie przepadam

Dietolog
Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 169

okazało się niezwykle męczące. Dopiero po południu przyjechał specjalista, wziął sprawy w swoje zaprawione w bojach ręce, i wybawił mnie z kłopotu. W międzyczasie pierwsze zajęcia w lodowato zimnej sali (w zeszły piątek wysiadło ogrzewanie i póki co, nikomu nie spieszy się, żeby coś z tym zrobić), mnóstwo nowych twarzy, a także kilka znanych, z którymi trzeba było powymieniać wrażenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z rukolą, jabłkiem, szynką parmeńską i parmezanem (Insalata di rucola con prosciutto crudo, mele verdi e parmigiano) 140

rucola 100 g di prosciutto crudo 2 mele verdi 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di senape 1 cucchiaino d'aceto balsamico parmigiano reggiano  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Jabłka kroimy na cienkie plasterki, szynkę na kawałeczki. Przygotowujemy sos do sałaty: mieszamy musztardę, oliwę i ocet balsamiczny. Układamy sałatę: liście rukoli, plasterki jabłka, kawałeczki szynki i parmezanu. Całość

La grande e la piccola cuoca
Krokiety z pieczarek i jajek 119

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Grzanki z wędzonym łososiem i awokado 201

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Milkshake bananowy 145

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 153

zewnątrz, jak i na parterze są zajęte. Wchodzimy więc na piętro i czekamy wygłodniałe na rozwój sytuacji kulinarnej. I tu zaczynają się schody. Lokal jest prawie pełny, a na sali tylko jedna kelnerka. Za barem druga osoba, i to cała obsługa. Kartę dostajemy szybko, gorzej już jest z daniami. Na napoje czekamy długo, a jeszcze dłużej na nasze śniadania. Generalnie

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania