salami - 2500 przepisów (strona:107/167)

Makaron z kiełbasą i brukselką 138

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Świąteczna girlanda z bułeczek z makiem (Ghirlanda di panini con semi di papavero) 137

drożdży 180 ml mleka Dodatkowo: 20 g  masła 2 łyżki maku **** INGREDIENTI 290 g di farina manitoba 40 g di burro (a temperatura ambiente) 5 g di sale 5 g di zucchero 5 g di lievito di birra secco 180 ml di latte Decorazione: 20 g di burro 2 cucchiai di semi di papavero PRZYGOTOWANIE W misce

La grande e la piccola cuoca
10 dań rybnych na Wigilię (10 secondi di pesce per la Vigilia di Natale) 174

crema di limone) Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną (Orata al forno con arancia, lime e mirtillo rosso) Pieczona dorada w aromatycznej soli (Orata aromatizzata in crosta di sale) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Pierogi z kapustą i grzybami 110

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych co kochają wszystkie pierogi a Świąt Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tego dania. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, a później odsmażane. I chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i dla Nas zawsze będzie

Życie zaczyna się w kuchni
Zawijaniec z kiszoną kapustą i grzybami 150

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Konferencja „Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa” 117

produkcję winiarze wkładają mnóstwo serca, zaangażowania, a przede wszystkim pracy i wiedzy, bo zrobienie dobrego „musiaka” sprawą taką prostą wcale nie jest. Po wzmocnieniu się kawą i powrocie na „salę obrad” mogliśmy wysłuchać wykładu na temat regionów winiarskich w Polsce, który poprowadził historyk i niesamowity dziennikarz winiarski Wojciech Bosak. W dyskusji kończącej tą część spotkania wziął udział Radosław Froń (Paragraf

Kate's Kitchen
Pieczony kalafior i brokuły w sosie pomarańczowo-ziołowym (Cavolfiori e broccoli arrostiti) 138

ciotola mescolate 8 cucchiai di olio d'oliva, la scorza grattugiata di un'arancia, il succo di un'arancia, 1 cucchiaino di timo e rosmarino tritato finemente; aggiustate di sale e pepe. Spennellate le cimette di cavolfiore e broccoli con la salsa. Disponete le verdure in una teglia unta d'olio e cuocete in forno preriscaldato a 200 gradi

La grande e la piccola cuoca
Surówka z kapusty, endywii, buraka, marchwi i granatu (Insalata di indivia, carote, melograno, cavolo e barbabietola) 133

mescolate. Salsa di miele e senape In una ciotolina mescolate 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva, 1 cucchiaino di senape e 2 cucchiaini di miele; aggiustate di sale e di pepe. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem miodowo-musztardowym, dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Podajemy od razu po przygotowaniu **** Prima di servire condite l'insalata

La grande e la piccola cuoca
Wytrawne muffinki z chedarem i zielonym pieprzem 162

Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej, przede wszystkim z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest kuchnią włoską – a dokładniej pastą pepe e sale, czyli najprostszym na świecie makaronem, który ratuje życie, gdy czasu na posiłek brak. Tutaj do tej podstawy dołożyłam jeszcze cheddar, który nadaje muffinkom wyjątkowego smaku. Muffinki polecam na drugie śniadanie

365 dni dookoła kuchni
Wytrawne muffinki z chedarem i zielonym pieprzem 124

dodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej – z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest kuchnią włoską – a dokładniej pastą pepe e sale, czyli najprostszym na świecie makaronem, który ratuje życie, gdy czasu na posiłek brak. Tutaj do tej podstawy dołożyłam jeszcze cheddar, który nadaje muffinkom wyjątkowego smaku. Muffinki polecam na drugie śniadanie

365 dni dookoła kuchni
Bułki z mięsem mielonym 162

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pasta z pieczonych warzyw 112

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Winietki ślubne – czy warto je kupić? 172

choć w tym roku miesiąc ten raczej nie zachwyca przyjemnymi temperaturami, ja pamiętam że tamtego dnia było ślicznie. Owszem coś „pokapało”, ale to jak już byliśmy w sali, a chwile później na niebie pojawiła się wspaniała tęcza. To podobno też dobry znak Ale dziś nie chciałabym rozpisywać się o przesądach, czy wspomnieniach (na nie przyjdzie jeszcze czas

Słodkie okruszki
MIDOUN, HOUMT SOUK, ERRIADH CZY FARMA KROKODYLI? CO MUSISZ ZOBACZYĆ NA DJERBIE 240

Guellali , około 2 km od centrum). SEDOUIKECH Sedouikech to typowa wyspiarska wioska z białą zabudową, która przyciąga zwłaszcza znajdującym się na obrzeżach podziemnym meczetem Louta z XII/XIII wieku, w sali modlitewnej, pod ziemią panuje nawet w największy upał, przyjemny chłód. Warto jest też zobaczyć starożytny grobowiec El Ghoula oraz mauzoleum pustelnika Sidi Satiuri (obydwa zabytki również na obrzeżach wioski) MENNIX

Ostra na Słodko
Dyniowe risotto (Risotto alla zucca) 156

zucca 1,5 l di brodo vegetale 50 ml di vino bianco 60 g di parmigiano grattugiato 40 g di burro 1 cipolla 2-3 rametti di timo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowanie risotto rozpoczynamy od pokrojenia miąższu dyni w kostkę o boku ok. 1 cm.  Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na 1 łyżce masła

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania