salami - 2500 przepisów (strona:107/167)

Fuczki 120

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 90

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pole Do Popisu warsztaty kulinarne – Mięso&Wino w Katowicach! 154

Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję jeść surowe mięso wołowe

Czynniki pierwsze
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 117

porzioni) 250 g di riso 300 g di barbabietola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 750 ml di brodo vegetale 100 g di parmigiano 40 g di burro sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Buraki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram

La grande e la piccola cuoca
Jak dobrać wino do pizzy? 137

mianowicie przepijcie papryczkę chili np.cabernet sauvignon. Od razu mówię – nie warto. Odczucie cierpkości, goryczy, kwasu, a przede wszystkim prawdziwego pożaru w ustach gwarantowane. No, chyba, że mamy na sali amatorów takich doznań, ale zakładam, że jednak wszyscy lubimy czuć prawdziwy smak tego co jemy. Zatem co z tą pizzą? Do pizzy z ostrymi dodatkami, takimi jak pikantne wędliny czy mięsa

Kate's Kitchen
Ciasto chałwowe z czarną porzeczką 96

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tarta na francuskim cieście z brukselką i szynką parmeńską (Torta di sfoglia con cavoletti di bruxelles e prosciutto crudo) 129

vapore per circa 8 minuti. Una volta cotti, scolateli e lasciateli a raffreddare. In una ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami

La grande e la piccola cuoca
Włoska uczta i Festiwal Pizzy w SAN LORENZO 137

CHCESZ ZA 28 ZŁ!  świetna promocja i wybieram się kolejny raz na ucztę z pizzą. Pizza serwowana jest wg włoskiej zasady „Giro pizza” – kelner cały czas chodzi po sali z pizzą i rozdaje kawałki.  Doskonała okazja na spróbowanie wszystkich smaków pizzy! Przetestowałam kilka rodzajów i każdy polecam, fakt byłam głodna, bardzo hehe. Żartuje, wracam na te same smaki

Niezły Młynek
Kotlety z kaszą jaglaną i grzybami suszonymi 97

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z kiełbasą i brukselką 129

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Świąteczna girlanda z bułeczek z makiem (Ghirlanda di panini con semi di papavero) 125

drożdży 180 ml mleka Dodatkowo: 20 g  masła 2 łyżki maku **** INGREDIENTI 290 g di farina manitoba 40 g di burro (a temperatura ambiente) 5 g di sale 5 g di zucchero 5 g di lievito di birra secco 180 ml di latte Decorazione: 20 g di burro 2 cucchiai di semi di papavero PRZYGOTOWANIE W misce

La grande e la piccola cuoca
10 dań rybnych na Wigilię (10 secondi di pesce per la Vigilia di Natale) 160

crema di limone) Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną (Orata al forno con arancia, lime e mirtillo rosso) Pieczona dorada w aromatycznej soli (Orata aromatizzata in crosta di sale) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Pierogi z kapustą i grzybami 101

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych co kochają wszystkie pierogi a Świąt Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tego dania. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, a później odsmażane. I chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i dla Nas zawsze będzie

Życie zaczyna się w kuchni
Zawijaniec z kiszoną kapustą i grzybami 136

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Konferencja „Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa” 101

produkcję winiarze wkładają mnóstwo serca, zaangażowania, a przede wszystkim pracy i wiedzy, bo zrobienie dobrego „musiaka” sprawą taką prostą wcale nie jest. Po wzmocnieniu się kawą i powrocie na „salę obrad” mogliśmy wysłuchać wykładu na temat regionów winiarskich w Polsce, który poprowadził historyk i niesamowity dziennikarz winiarski Wojciech Bosak. W dyskusji kończącej tą część spotkania wziął udział Radosław Froń (Paragraf

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania