bzdur nie czytam dalej. Pozwolę sobie zacytować: "Jeśli na jutrzejsze śniadanie zaplanowałeś kanapkę z szynką czy nawet delikatesowym chudym indykiem oraz żółtym serem – przemyśl swój wybór jeszcze raz. Salami, szynka i inne wędliny to pożywienie wyjątkowo złej jakości. Nafaszerowane sodem, zrobione z mięsa zwierząt hodowanych na hormonach i antybiotykach, mocno konserwowane azotanami. Jakby tego było mało, może dodatkowo
Słodka sielankamomencie można nastawić piekarnik na 200st.). Przed nałożeniem farszu spód skropiłam oliwą i posmarowałam startym czosnkiem.Przygotowany sos beszamelowy w połowie rozsmarowałam na spodzie.Następnie ułożyłam plastry żółtego sera, salami, podsmażone pieczarki, cebulę i pomidory.Wierzch polałam resztą beszamelu i zapiekłam w 200st. przez 15min
bastalenawłaśnie o to chodzi? Im prościej, tym bardziej tostowo. Pierwsza, zapewne nie ostatnia odsłona. A w tle piękne wiosenne kwiatki. Na kromce chleba ułożyłam kolejno: ser, suszone pomidory, salami, cebulę, ser. Całość zapiekłam do rozpuszczenia sera. Podałam z bazyliowym pesto.Kawą z mlekiem.Prawie do łóżka ;) Ciągle się staram wspiąć na Misiowy poziom, ale ciągle mi do niego daleko
bastalenapieczenia pizzy.. 0,5 kg mąki 1 szkl.wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 40 g drożdży 2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolne dodatki sos curry salami ser żółty Drożdże rozrobić w wodzie, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Następnie uformować pizzę i nałożyć dodatki, posypać serem .Piec około
Moje domowe kucharzenieprzepisu wychodzi ok. 12 sztuk przekąsek Składniki:2 sztuki gotowych wrapów pszennych6 plastrów wędliny sojowej o smaku wędzonego salami lub szynkowym Polsoja4 plastry żółtego sera6 łyżek kukurydzy konserwowej4 liście sałaty (np. novita)4 łyżki ketchupuPrzepis:Na gotowe wrapy nakładamy po 2 łyżki ketchupu i rozsmarowujemy go zostawiając miejsce ok. 2 cm od brzegów. Następnie układamy ser, sałatę, wędlinę
Emcia Pichciżółty wędlina drobiowa świeża bazylia liść sałaty pomidory z solą morską i szczypiorkiem Skworcu Dla formalności. Zamiast białego pieczywa wybieramy ciemne pełnoziarniste. Zamiast smarować masłem pomijamy ten element. Zamiast salami kładziemy plasterek wędliny drobiowej. Zamiast pełnotłustego sera, wybieramy odtłuszczony. I do piekarnika na, aż ser się rozpuści. Wykładamy na talerzyk obok liścia sałaty. Dekorujemy bazylią i posypujemy mieszanką: pomidory
Brzuszki Łakomczuszkiłyżka soli 1/2 łyżeczki cukru Sos: 1 puszka pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku drobno posiekane 1/2 cebuli 1/2 posiekanego rozmarynu Dodatki: szynka prosciutto crudo salami Strolghino jalapeno mozzarella ser lazur kapary oliwki zielone oregano suszone rukola świeża anchois WYKONANIE: Ciasto: Przesiewamy mąkę do miski. Do oddzielnej miski wlewamy ciepłą wodę. Kruszymy drożdże i dodajemy
OstryKęsCynamon.blogujaca.pl. Jest to świetny pomysł na dodatek do obiadu, przekąskę na kolację czy na imprezę. Robi się dość szybko i łatwo. W oryginale oprócz warzyw i ryżu było jeszcze salami, którego nie dodałam, ze względu na to, że u mnie kuleczki były dodatkiem do obiadu. Po oryginalny przepis zapraszam na stronę autorki ;) Kuleczki są smażone. Po przeczytaniu przepisu bałam
Czerwona Porzeczkaczasu. Z przyjaciółmi lub jak mówiła pani Joanna z dziećmi - mój Bąbelek jest jeszcze za mały, ale może kiedyś. Tak więc polecam serdecznie. Willa Retro Dekoracja wytrawnych muffinek z salami zaproponowana przez p. Joannę. "Sesja zdjęciowa" w Willi Retro
Miksturownikdodać oliwę, jeszcze raz wyrobić i odstawić na 15-20 minut. Formować cienki placek i układać na nim ulubione dodatki. U mnie zawsze muszą znaleźć się pieczarki, szynka lub salami, papryka lub pomidor, mozarella, czasem oliwki. Nie zapomnijcie dość obficie posypać oregano ! I jeszcze jedna rada - nie przepieczcie pizzy, 20 minut jej stanowczo wystarczy w piekarniku nagrzanym
kolorowotorcikowoJamar zaskoczył mnie pozytywnie. By przygotować obiad wystarczy: - ugotować ulubiony makaron - podgrzać zawartość słoiczka na patelni lub w rondelku - polać makaron. By nieco urozmaicić danie, podsmażyłam 10 dag salami, wlałam sos i podgrzałam. Naprawdę polecam sos - w kryzysowych sytuacjach warto sięgnąć. Zdecydowanie lepszy od sosów wiodących producentów. Pierwszy sos jaki mi naprawdę smakował. I nie koloryzuję
kolorowotorcikowoChcecie poczuć turecki klimat w Polsce ? Jeśli odpowiedź brzmi TAK - zapraszam do wzięcia udziału w konkursie.Do wygrania 8 podwójnych zaproszeń na występ wirujących derwiszy w Sali Kongresowej w Warszawie.Koncert odbędzie się 28 maja o godzinie 19-stej. Co zrobić żeby wygrać zaproszenie ?Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: "Jaką potrawę kuchni tureckiej zrobiłeś/zrobiłaś jako pierwszą i dlaczego akurat(...)dlaczego akurat tą ? " 6. Nagród jest 8, a są nimi podwójne zaproszenia na koncert muzyki tureckiej, który odbędzie się 28 maja o godzinie 19.00 w Warszawie w Sali Kongresowej. 7. Zwycięzców wybieram ja, a ogłoszenie wyników nastąpi na blogu dzień po zakończenia konkursu. Na podanie danych adresowych zwycięzca ma 2 dni, jeśli w tym czasie nie otrzymam
kolorowotorcikowobardzo będzie w czym wybierać. Mimo wszystko przeszliśmy się kilka razy po stoiskach, a nawet porozmawialiśmy z kilkoma osobami. Skusiliśmy się na grillowanego oscypka z żurawiną, popróbowaliśmy salami, chorizo i serów oraz zjedliśmy po pajdzie chleba ze smalcem i ogórkiem. Jeśli chodzi o chleb to był świetny, ale skwarki w smalcu były tak wysmażone i twarde, że prawie
Pasja Smakuoprószamy lekko mąką. W tym czasie czasie przygotowujemy sobie błyskawiczny sos do pizzy i składniki , które chcemy użyć do jej przygotowania. Każdy przygotowuje sobie to co najbardziej lubi, np.: salami, szynkę, cebulę, sery, oliwki, paprykę, pomidory, ananasa, itp.itd. Po wyrośnięciu ciasto należy odgazować . W tym celu należy je jeszcze przez chwilę pougniatać. Ciasto dzielimy na porcje i formujemy kule
Smaczne Zdrowekonieczne) na wierzch: kulka sera mozarella startej na tarce o grubych oczkach pół puszki kukurydzy, odsączonej z wody kilka plasterków sera żółtego pokrojonego w paseczki kilka plasterków salami pokrojonych na 4 części pół słoiczka czarnych oliwek odsączonych z wody, przepołowionych 1 połówka przekrojonego czosnku + oliwa do posmarowania ciast na pizzerinki i papieru do pieczenia ulubione świeże zioła
Symfonia Smaków