ciotola mescolate 8 cucchiai di olio d'oliva, la scorza grattugiata di un'arancia, il succo di un'arancia, 1 cucchiaino di timo e rosmarino tritato finemente; aggiustate di sale e pepe. Spennellate le cimette di cavolfiore e broccoli con la salsa. Disponete le verdure in una teglia unta d'olio e cuocete in forno preriscaldato a 200 gradi
La grande e la piccola cuocamescolate. Salsa di miele e senape In una ciotolina mescolate 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva, 1 cucchiaino di senape e 2 cucchiaini di miele; aggiustate di sale e di pepe. Przed podaniem polewamy sałatkę sosem miodowo-musztardowym, dokładnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników. Podajemy od razu po przygotowaniu **** Prima di servire condite l'insalata
La grande e la piccola cuocaCzasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej, przede wszystkim z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest kuchnią włoską – a dokładniej pastą pepe e sale, czyli najprostszym na świecie makaronem, który ratuje życie, gdy czasu na posiłek brak. Tutaj do tej podstawy dołożyłam jeszcze cheddar, który nadaje muffinkom wyjątkowego smaku. Muffinki polecam na drugie śniadanie
365 dni dookoła kuchnidodatkiem owoców. Czasem przygotowuje je również w wersji wytrawianej – z dodatkiem warzyw. W takiej wersji doskonale zastępują kanapki. Dzisiejsza wersja inspirowana jest kuchnią włoską – a dokładniej pastą pepe e sale, czyli najprostszym na świecie makaronem, który ratuje życie, gdy czasu na posiłek brak. Tutaj do tej podstawy dołożyłam jeszcze cheddar, który nadaje muffinkom wyjątkowego smaku. Muffinki polecam na drugie śniadanie
365 dni dookoła kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuchoć w tym roku miesiąc ten raczej nie zachwyca przyjemnymi temperaturami, ja pamiętam że tamtego dnia było ślicznie. Owszem coś „pokapało”, ale to jak już byliśmy w sali, a chwile później na niebie pojawiła się wspaniała tęcza. To podobno też dobry znak Ale dziś nie chciałabym rozpisywać się o przesądach, czy wspomnieniach (na nie przyjdzie jeszcze czas
Słodkie okruszkiGuellali , około 2 km od centrum). SEDOUIKECH Sedouikech to typowa wyspiarska wioska z białą zabudową, która przyciąga zwłaszcza znajdującym się na obrzeżach podziemnym meczetem Louta z XII/XIII wieku, w sali modlitewnej, pod ziemią panuje nawet w największy upał, przyjemny chłód. Warto jest też zobaczyć starożytny grobowiec El Ghoula oraz mauzoleum pustelnika Sidi Satiuri (obydwa zabytki również na obrzeżach wioski) MENNIX
Ostra na Słodkozucca 1,5 l di brodo vegetale 50 ml di vino bianco 60 g di parmigiano grattugiato 40 g di burro 1 cipolla 2-3 rametti di timo sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Przygotowanie risotto rozpoczynamy od pokrojenia miąższu dyni w kostkę o boku ok. 1 cm. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na 1 łyżce masła
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuwydarzenia. Zaraz po wejściu do muzeum, można było zobaczyć kolejnego z członków Stowarzyszenia - Roberta Brodę - który zaprezentował pokaz toczenia na kole garncarskim. Po zwiedzeniu muzeum, przechodziło się do sali, w której miała odbyć się degustacja, czy też uczta, bo w końcu pozostajemy przy tematyce kulinariów średniowiecznych ;-) Zaraz przy wejściu można było poczęstować się kawałkiem plastra miodu i zobaczyć pszczoły
Passions hobbies lifeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku