Przepis na : śniadanie
Jeżeli lubicie kasz ę jaglan ą ten przepis jest dla Was ;) a zwłaszcza dla osób uczulonych na gluten i jajka. Jaglana zapiekanka bez m ą ki i jaj, lekka i delikatna w smaku z wyczuwaln ą nutk ą cynamonu i wanilii. Idealna na śniadanie lub podwieczorek. Polecam Wam serdecznie :) **** Lo sformato di miglio è un dolce senza glutine, adatto per i celiaci ma anche per gli amanti del miglio. La torta viene aromatizzata con vaniglia, cannella, oltre che decorata con le me... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".