salami - 2500 przepisów (strona:106/167)

Sałatka z kuskusem, soczewicą, fetą i suszonymi pomidorami (Couscous con lenticchie, feta e pomodori secchi) 156

pomodori secchi 1-2 cucchiai di olio d'oliva 2 spicchio d'aglio 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od przygotowania kuskusu.  Kaszkę wsypujemy do większej salaterki, zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5-10 minut (zgodnie

La grande e la piccola cuoca
Minestrone z chorizo 128

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Fuczki 141

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 112

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pole Do Popisu warsztaty kulinarne – Mięso&Wino w Katowicach! 181

Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję jeść surowe mięso wołowe

Czynniki pierwsze
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 139

porzioni) 250 g di riso 300 g di barbabietola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 750 ml di brodo vegetale 100 g di parmigiano 40 g di burro sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Buraki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram

La grande e la piccola cuoca
Jak dobrać wino do pizzy? 157

mianowicie przepijcie papryczkę chili np.cabernet sauvignon. Od razu mówię – nie warto. Odczucie cierpkości, goryczy, kwasu, a przede wszystkim prawdziwego pożaru w ustach gwarantowane. No, chyba, że mamy na sali amatorów takich doznań, ale zakładam, że jednak wszyscy lubimy czuć prawdziwy smak tego co jemy. Zatem co z tą pizzą? Do pizzy z ostrymi dodatkami, takimi jak pikantne wędliny czy mięsa

Kate's Kitchen
Ciasto chałwowe z czarną porzeczką 115

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Tarta na francuskim cieście z brukselką i szynką parmeńską (Torta di sfoglia con cavoletti di bruxelles e prosciutto crudo) 152

vapore per circa 8 minuti. Una volta cotti, scolateli e lasciateli a raffreddare. In una ciotola montate le uova con la panna. Aggiungete il parmigiano grattugiato; aggiustate di sale e pepe. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 stopni (piekarnik statyczny), 180 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na dnie tarty układamy brukselkę, którą posypujemy kawałeczkami

La grande e la piccola cuoca
Włoska uczta i Festiwal Pizzy w SAN LORENZO 163

CHCESZ ZA 28 ZŁ!  świetna promocja i wybieram się kolejny raz na ucztę z pizzą. Pizza serwowana jest wg włoskiej zasady „Giro pizza” – kelner cały czas chodzi po sali z pizzą i rozdaje kawałki.  Doskonała okazja na spróbowanie wszystkich smaków pizzy! Przetestowałam kilka rodzajów i każdy polecam, fakt byłam głodna, bardzo hehe. Żartuje, wracam na te same smaki

Niezły Młynek
Kotlety z kaszą jaglaną i grzybami suszonymi 117

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron z kiełbasą i brukselką 148

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Świąteczna girlanda z bułeczek z makiem (Ghirlanda di panini con semi di papavero) 146

drożdży 180 ml mleka Dodatkowo: 20 g  masła 2 łyżki maku **** INGREDIENTI 290 g di farina manitoba 40 g di burro (a temperatura ambiente) 5 g di sale 5 g di zucchero 5 g di lievito di birra secco 180 ml di latte Decorazione: 20 g di burro 2 cucchiai di semi di papavero PRZYGOTOWANIE W misce

La grande e la piccola cuoca
10 dań rybnych na Wigilię (10 secondi di pesce per la Vigilia di Natale) 187

crema di limone) Pieczona dorada z pomarańczą, limonką i żurawiną (Orata al forno con arancia, lime e mirtillo rosso) Pieczona dorada w aromatycznej soli (Orata aromatizzata in crosta di sale) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Pierogi z kapustą i grzybami 122

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych co kochają wszystkie pierogi a Świąt Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tego dania. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, a później odsmażane. I chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia i dla Nas zawsze będzie

Życie zaczyna się w kuchni