salami - 2500 przepisów (strona:106/167)

TITANIC -THE EXHIBITION 118

stylizowane na epokę, które za pewną opłatą odbiera się opuszczając wystawę. Następnie na czas wystawy dostajemy zestaw audio, dzięki któremu płynący ze słuchawek głos lektora prowadzi nas po kolejnych salach. Poznajemy po kolei dzieje tego statku, od momentu powstania pomysłu na zbudowanie luksusowego statku, poprzez jego budowę, wodowanie i informacje o pierwszym, nigdy nie dokończonym rejsie. Można np. poznać tajemnicę

Markowy smak
UMORZENIE - REMIGIUSZ MRÓZ 117

Mróz znów zaskoczył... i znacznie poturbował teoretycznie niezniszczalną prawniczkę posyłając ją na niejedną wojnę. Batalia toczona na sali sądowej okazała się drastyczna, bardzo krwawa i niezwykle ciekawa. Mam jednak wrażenie, że pod kątem zawiłości ustąpiła miejsca tej, rozgrywającej się na osobistym gruncie. Być może dlatego, że w prywatnym świecie Chyłka pokonać musiała najgroźniejszego przeciwnika, którego ciężko rozpracować. Walczyła bowiem

Wypisz Wymaluj
Miska Gastro Bowls PURO Hotel 121

Łódź został zaprojektowany przez biuro architektoniczne ASW, a wnętrza przez studio Superfutures. detale, kolory piękne wnętrza W hotelu Puro znajduje się też kameralne Kino "Paradiso", które może być jednocześnie salą konferencyjną, z niepowtarzalnym widokiem na Łódź.  Najbardziej mnie cieszy, że Łódź zdobyła kolejną dobrą restauracje, a w naszym mieście zdecydowanie ich brakuje, miłośnicy smaków orientu z pewnością ucieszą się

Wylizany Rondel
Miska Gastro Bowls PURO Hotel 137

Łódź został zaprojektowany przez biuro architektoniczne ASW, a wnętrza przez studio Superfutures. detale, kolory piękne wnętrza W hotelu Puro znajduje się też kameralne Kino "Paradiso", które może być jednocześnie salą konferencyjną, z niepowtarzalnym widokiem na Łódź.  Najbardziej mnie cieszy, że Łódź zdobyła kolejną dobrą restauracje, a w naszym mieście zdecydowanie ich brakuje, miłośnicy smaków orientu z pewnością ucieszą się

Wylizany Rondel
Curry z ziemniakami i kalafiorem / Potato and cauliflower curry 242

until almost soft and lightly browned. Season with salt and pepper to taste. Meanwhile heat another pan, add next 1 tbsp of coconut oil, onions and tomatoes, season with sal and pepper and cook until onions are soft, about 10 minutes. Add in the ginger, garlic, garam masala, red curry paste and curry powder. and stir to combine. Next

karmelowy
Łosoś duszony w śmietance z rozmarynem 85

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pielęgnacja gastrostomii, czyli obsługa PEG-a 124

założenia gastrostomii pisałam tutaj . Ale co się dzieje przez pierwsze dni po założeniu PEG-a? Czy można od razu karmić/poić dziecko? Otóż wkrótce po zabiegu, już na sali szpitalnej, wręcz należy podać płyn przez gastrostomię, żeby sprawdzić czy prawidłowo ona działa. Właściwie od momentu jej założenia, PEG-a należy używać i testować, bo jest najwygodniejszym sposobem karmienia

Lamarida.pl
Owsianka z karmelizowanym bananem i owocami 104

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makaron domowy 104

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sałatka z kuskusem, soczewicą, fetą i suszonymi pomidorami (Couscous con lenticchie, feta e pomodori secchi) 134

pomodori secchi 1-2 cucchiai di olio d'oliva 2 spicchio d'aglio 1 cucchiaino di succo di limone 1 cucchiaino di erbe di provenza olio extravergine d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sałatki rozpoczynamy od przygotowania kuskusu.  Kaszkę wsypujemy do większej salaterki, zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 5-10 minut (zgodnie

La grande e la piccola cuoca
Minestrone z chorizo 110

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Fuczki 124

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Ryż z ciecierzycą i pomidorami 92

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pole Do Popisu warsztaty kulinarne – Mięso&Wino w Katowicach! 160

Katowicach, czyli w samym centrum. Miejsce bardzo przytulne i przede wszystkim dobrze wyposażone – mieliśmy do dyspozycji wszystko, co nam było potrzebne, a miejsca do gotowania było sporo. Sala obok przeznaczona była na konsumowanie i degustację win. Od razu było czuć, że mamy do czynienia z produktami najwyższej jakości. Były baardzo świeże. Pierwszy raz miałam okazję jeść surowe mięso wołowe

Czynniki pierwsze
Risotto z burakami (Risotto alla barbabietola) 122

porzioni) 250 g di riso 300 g di barbabietola 2 scalogni 2 spicchi d'aglio 750 ml di brodo vegetale 100 g di parmigiano 40 g di burro sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Buraki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Drobno pokrojone szalotki podsmażamy na roztopionym maśle (ok. 10 gram

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania