salami - 2500 przepisów (strona:112/167)

Najlepsze ciasteczka imbirowe i kolacja z prawdziwego zdarzenia 162

okazało się niezwykle męczące. Dopiero po południu przyjechał specjalista, wziął sprawy w swoje zaprawione w bojach ręce, i wybawił mnie z kłopotu. W międzyczasie pierwsze zajęcia w lodowato zimnej sali (w zeszły piątek wysiadło ogrzewanie i póki co, nikomu nie spieszy się, żeby coś z tym zrobić), mnóstwo nowych twarzy, a także kilka znanych, z którymi trzeba było powymieniać wrażenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z rukolą, jabłkiem, szynką parmeńską i parmezanem (Insalata di rucola con prosciutto crudo, mele verdi e parmigiano) 130

rucola 100 g di prosciutto crudo 2 mele verdi 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di senape 1 cucchiaino d'aceto balsamico parmigiano reggiano  sale, pepe PRZYGOTOWANIE Jabłka kroimy na cienkie plasterki, szynkę na kawałeczki. Przygotowujemy sos do sałaty: mieszamy musztardę, oliwę i ocet balsamiczny. Układamy sałatę: liście rukoli, plasterki jabłka, kawałeczki szynki i parmezanu. Całość

La grande e la piccola cuoca
Krokiety z pieczarek i jajek 111

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Grzanki z wędzonym łososiem i awokado 194

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Milkshake bananowy 139

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 147

zewnątrz, jak i na parterze są zajęte. Wchodzimy więc na piętro i czekamy wygłodniałe na rozwój sytuacji kulinarnej. I tu zaczynają się schody. Lokal jest prawie pełny, a na sali tylko jedna kelnerka. Za barem druga osoba, i to cała obsługa. Kartę dostajemy szybko, gorzej już jest z daniami. Na napoje czekamy długo, a jeszcze dłużej na nasze śniadania. Generalnie

Kulinarne przygody Gatity
Villa Toscania, czy była to podróż do prawdziwej Italii? 131

około godzinka drogi, po drodze, niedaleko restauracji, zauważyłam jedną reklamę, która skierowała nas do celu. Okolica przepiękna, pełna zieleni, jest nawet stajnia, fajny byłby klimat, gdyby były tam konie. Sala pięknie urządzona, czułam się "jak w domu", właściciel miło wita gości  i prowadzi do stolika. Obsługa uśmiechnięta i przyjazna. Jeżeli chodzi o czas oczekiwania na posiłki, bardzo szybko otrzymaliśmy

Trufelkowo
Śliwki pod kokosowo-migdałową kruszonką (Crumble di prugne con mandorle e cocco) 140

crumble impastiamo la farina con la farina di mandorle, il cocco grattugiato, i semi di una bacca di vaniglia, il burro freddo tagliato a pezzetti e un pizzico di sale.  Sbricioliamo l 'impasto che metteremo sulle prugne.  Distribuiamo sopra il crumble 1 cucchiaio di zucchero di canna. Il crumble andra' cotto per circa 35-40 minuti in forno

La grande e la piccola cuoca
Zupa kremowa z porów i jabłek 103

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pęczakotto z chorizo 104

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Boczek pieczony w miodowej marynacie 171

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Koktajl kokosowy z jeżynami 141

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Kieszonki drobiowe faszerowane kurkami 151

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Staromodna sałatka ziemniaczana 106

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zupa z kukurydzą i cukinią 134

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku

Proponowane wyszukiwania