jest na sali osoba, która lubi ciasta bez pieczenia? Tak, tak wiem, żartowniś ze mnie ;) wszyscy lubimy ciasta bez pieczenia, a ja szczególnie. Po pierwsze robi się je szybciej, po drugi szybciej też się je zjada;) po 3 są tak samo pyszne jak te tradycyjne pieczone ;) A takie ciasto znacie? To ciasto to przeróbka klasycznego 3 bita, użyłam innych
Życie zaczyna się w kuchnipieprz **** INGREDIENTI 400 g di petto d'anatra 20 g di zenzero fresco 1 arancia 2 cucchiai di miele 3 rametti di timo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Pierś kaczki nacinamy w kratkę od strony ze skórką; doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy marynatę: w miseczce mieszamy 2 łyżki miodu, sok z połówki
La grande e la piccola cuocadanie to przykład na to, że jednak znalezienie połączenia smaków wbijających w fotel jest możliwe. Mój pracowy przyjaciel przyniósł dnia któregoś na szkolenie pojemnik. Gdy go otworzył po sali rozszedł się cudowny aromat. Przepis pochodzi z książki "Minimalist Baker" Dany Shultz. W oryginale pojawiła się komosa ja wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem
Dzieje kuchennej Wiewióryklasycznej mizerii z sałaty, ogórka i jogurtu naturalnego. Przepis przygotowałam jakiś czas temu na konkurs, w którym zdobyłam wyróżnienie, a moja karkówka pojawiła się w karcie restauracji Grand Sal w Kopalni Soli w Wieliczce. Nie wiem czy jeszcze tam jest, ale jeśli tak, to świetnie – bo karkówka pieczona w soli jest delikatna i kruchutka. O ile nie przepadam
Dietologokazało się niezwykle męczące. Dopiero po południu przyjechał specjalista, wziął sprawy w swoje zaprawione w bojach ręce, i wybawił mnie z kłopotu. W międzyczasie pierwsze zajęcia w lodowato zimnej sali (w zeszły piątek wysiadło ogrzewanie i póki co, nikomu nie spieszy się, żeby coś z tym zrobić), mnóstwo nowych twarzy, a także kilka znanych, z którymi trzeba było powymieniać wrażenia
Pożeraczka, czyli raz adobrzerucola 100 g di prosciutto crudo 2 mele verdi 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva 2 cucchiaini di senape 1 cucchiaino d'aceto balsamico parmigiano reggiano sale, pepe PRZYGOTOWANIE Jabłka kroimy na cienkie plasterki, szynkę na kawałeczki. Przygotowujemy sos do sałaty: mieszamy musztardę, oliwę i ocet balsamiczny. Układamy sałatę: liście rukoli, plasterki jabłka, kawałeczki szynki i parmezanu. Całość
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuzewnątrz, jak i na parterze są zajęte. Wchodzimy więc na piętro i czekamy wygłodniałe na rozwój sytuacji kulinarnej. I tu zaczynają się schody. Lokal jest prawie pełny, a na sali tylko jedna kelnerka. Za barem druga osoba, i to cała obsługa. Kartę dostajemy szybko, gorzej już jest z daniami. Na napoje czekamy długo, a jeszcze dłużej na nasze śniadania. Generalnie
Kulinarne przygody Gatityokoło godzinka drogi, po drodze, niedaleko restauracji, zauważyłam jedną reklamę, która skierowała nas do celu. Okolica przepiękna, pełna zieleni, jest nawet stajnia, fajny byłby klimat, gdyby były tam konie. Sala pięknie urządzona, czułam się "jak w domu", właściciel miło wita gości i prowadzi do stolika. Obsługa uśmiechnięta i przyjazna. Jeżeli chodzi o czas oczekiwania na posiłki, bardzo szybko otrzymaliśmy
Trufelkowocrumble impastiamo la farina con la farina di mandorle, il cocco grattugiato, i semi di una bacca di vaniglia, il burro freddo tagliato a pezzetti e un pizzico di sale. Sbricioliamo l 'impasto che metteremo sulle prugne. Distribuiamo sopra il crumble 1 cucchiaio di zucchero di canna. Il crumble andra' cotto per circa 35-40 minuti in forno
La grande e la piccola cuocaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order
Eksplozja smaku