Ser salami ze świeżą rucollą

Ser salami ze świeżą rucollą

Ser salami ze świeżą rucollą

Przepis na : śniadanie

1 kg białego półtłustego lub tłustego sera 1 litr 3% mleka 50 g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 10 liści świeżej rucolli sól morska Przygotowanie. 1. Ser z mlekiem. W dużym garnku rozdrobnić biały ser za pomocą widelca. Dodać 1 litr mleka i zagotować. Po ok. 5-10 minutach (w zależności od zawartości tłuszczu) ser powinien się zważyć, a resztę garnka powinna wypełnić serwatka. Ser odcedzić i pozostawić na sitku. Resztki serwatki usnąć poprzez wyciskanie sera za pomocą dużej łyżki. 2. Smażenie. Na patelni ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pij soki wyciskane

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.