salami - 2500 przepisów (strona:126/167)

Polpette al sugo 172

wbić 2 jajka, całość wymieszać, wyrobić. Formować małe klopsiki, lekko każdy oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać oliwę (2-3 łyżki), dodać posiekaną szalotkę, ostrą papryczkę, czosnek, liście bazylii, oprószyć salą, pierzem, zeszklić, ułożyć na patelni klosiki, podsmażyć całość, podlać winem, dodać passatę pomidorową, gotować na małym ogniu pod przykryciem 20 minut, kolejne 5 minut bez pokrywki do zgęstnienia sosu. Podawać

Wino Francja Kuchnia
The Anarchist Cookbook gets animated 228

Have you ever heard about The Anarchist Cookbook? It first came out in 1971, and to this day is one of the most controversial cookbooks ever

Food Polka
Ale Gloria – wiosenne menu degustacyjne | Warszawa 154

skorzystałam z zaproszenia na degustację wiosennego menu w restauracji Ale Gloria. To miejsce sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Właśnie ona stworzyła przyjemną, bajkową atmosferę restauracji, dbając o każdy szczegół. W sali truskawkowej się zakochałam, a w diamentowej mogłabym codziennie jadać obfite obiady. Gdybym do restauracji przyszła z najlepszymi znajomymi, czułabym się jak w domu, na rodzinnym spotkaniu, jednak na degustacji

Kuchnia Bazylii
Restaurant Week Wrocław Wiosna 2016 119

brałam udział to: Sekrety szefa kuchni. Odbywały się na Bielanach Wrocławskich w Studio Culinary Solutions & slow food bistro, świetnie zaaranżowana restauracja, która właściwie składa się z dużej, przestronnej sali. Na warsztatach przygotowaliśmy pod okiem Szefa Kuchni Łukasza Terlikowskiego 3 wyjątkowe dania, które później wspólnie zjedliśmy :). Zajęcia były kameralne i odbywały się w miłej, przyjemnej atmosferze.     Przygotowaliśmy sałatkę

Mała Cukierenka
Czekoladowe cudo 253

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Mini kotleciki z cukinią i parmezanem 94

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Deser a’la szarlotka 141

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Zielona sałatka warstwowa z wędzonym boczkiem 397

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Pasta z zielonego groszku 120

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Warsztaty kulinarne z Galeo 158

duszona z warzywami podana gremolatą 3. Crepe Suzette – obłędne naleśniki w słodkim sosie pomarańczowym Po wszystkim zasiedliśmy do stołu i przystąpiliśmy do degustacji przyrządzonych dań. Na koniec na salę wjechał obłędny tort. Okazało się, że szef kuchni obchodził w tym dniu swoje urodziny! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego! Bardzo dziękuję za zaproszenie! Bardzo dużo się nauczyłam a jedzenie było przepyszne

karmelowy
Roladki drobiowe z pesto i mozarellą 106

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Królewska kostka 165

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Chleb z grubą i chrupiącą skórką 101

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Sos tatarski 140

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku
Makowe drożdżówki z serem 110

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order

Eksplozja smaku

Proponowane wyszukiwania