Przepis na : śniadanie
Zbliża si ę weekend a wtedy mamy więcej czasu na spokojne śniadanie. Uwielbiam takie rodzinne, weekendowe chwile, kiedy mamy więcej czasu dla naszych najbliższych a śniadanie możemy celebrować w nieskończoność. Mam dla Was propozycj ę na śniadanie w wersji jesiennej. Pyszne dyniowo-jabłkowe pancake, złociste na zewnątrz a w środku pulchne i delikatne, pachnące cynamonem. Ż ycz ę Wam spokojnego weekendu i smacznego! SKŁADNIKI 300 g miąż... czytaj dalej...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".