rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:28/67)

Warzywa i owoce do surówek i sałatek 177

Zebraliśmy większość składników, z których można stworzyć wiele kombinacji suróweki sałatek.Składniki:-cebula-marchew-seler-por-biała rzodkiew-rzodkiewka-szczypior-koper-pomidor-ogórek-papryka-jabłko-sałata-kapusta biała-kapusta czerwona-kapusta pekińska-słonecznik-przyprawa warzywna-sól-majonez-śmietana-jogurt naturalny-olejTe surówki są już na naszym blogu:-surówka z białej kapusty

Maminek kulinarny
Szybka kolacja 235

wiadomo, że kanapeczki.Na moja szybkie kanapeczki, dla moich dzieciaków potrzebowałam-ciabatta-sałatka jarzynowa-ziarna prażone od Ziarenkowo Euforia-kiełbasa wiejska-czerwona papryka-rzodkiewkaNa kanapki połóż sałatkę, wkomponuj kiełbasę. Dodaj rzodkiewkę i paprykę czerwoną. W ten pochmurne dni deszczowe tylko kolorów nam trzeba! Posyp Euforią i dodaj coś zielonego. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
SURÓWKA W MAKARONIE 234

Mamy karnawał , na stole nie może zabraknąć przeróżnych przekąsek, przystawek i surówek. Podanie surówki w makaronie to świetny pomysł na odmianę na Naszym stole, a do

Z Majeczką w kuchni
PASTA WIOSENNA 140

Zbliża się czas nowalijek, przenieśmy je więc również na kanapki,odrobina chrupkości nie zaszkodzi..Składniki:kostka twarogu półtłustego pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 łyżki smietany sól morska Kamispieprz młotkowany z kolendrą KamisWykonanie:Do miseczki przełożyć twaróg, dodać pokrojoną w półplasterki rzodkiewkę, posiekany szczypiorek. smietanę, doprawić solą i pieprzem

Z Majeczką w kuchni
WIOSENNA SAŁATKA MAKARONOWA 159

wążpęczek rzodkiewkipęczek szczypiorku2 duże łyżki majonezusół morska pieprz mielony Wykonanie:Makaorn gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy,przelewamy zimna wodą. Przekładamy do salaterki. Wkrajamy w kosteczkę ogórka, rzodkiewkę w półplasterki, drobno posiekany szczypiorek. Dokładamy groszek,kukurydzę, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy

Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA Z ZIARNAMI I ORZESZKAMI PINII 226

Bakalland- prażony mix:słonecznik,dynia,pinia15 pomidorków koktajlowychpęczek rzodkiewkigarść kiełków lucernysos:3 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki soku z cytrynypieprz czarny sól morska ziołowa KamisWykonanie:Do salaterki przekładamy sałaty, rzodkiewki pokrojone  w plasterki, połówki pomidorków koktajlowych, kiełki lucerny, dodajemy kostki fety i mieszankę Bakalland. Wszystko polewamy sosem, delikatnie mieszamy.Mieszanka Chrupiąca sałatka okazała się strzałem w 10! Świetne zestawienie dzięki

Z Majeczką w kuchni
WIOSENNE TOSTY 188

seratyle ile tostów tyle plastrów ulubionej wędlinypęczek rzodkiewek1 długi ogórek wążmasłoWykonanie:Jedną kromkę chleba tostowego smarujemy masłem, posypujemy przyprawą Podravki,układamy plaster wędliny, zółtego sera, plastry pomidory,cebuli, ogórka,rzodkiewek. Drugą kromkę posypujemy przyprawą, przykrywamy tosta, zapiekamy albo grilujemy.Bardzo fajne zestawienie przypraw do tostów (czosnek,sól, majeranek,cebula,cukier, koperek ,natka pietruszki, pieprz czarny,tymianek, bazylia chili ) sprawia że tosty

Z Majeczką w kuchni
CHŁODNIK OGÓRKOWY 141

taki szybki do zrobienia a pożywny chłodnik. Składniki:2 kubki po 330 ml jogurtu greckiego pól kubka smietany 18% pól szklanki wody przegotowanej 2 średnie ogórki węże peczek rzodkiewek pęczek koperku sól morska Kamispieprz młotkowany z kolendrą KamisWykonanie:Jogurty mieszamy ze smietaną i wodą. Ogórka obieramy kroimy w kosteczkę, rzodkiewki w plasterki, koperek drobno siekamy. Wszystkie warzywa dajemy

Z Majeczką w kuchni
KOSZYCZKI OGÓRKOWE 293

KOSZYCZKI OGÓRKOWESkładniki:- 3 duże zielone ogórki- 200ml serka wiejskiego- pęczek rzodkiewki- pęczek szczypiorku- 1 czerwona papryka- garść rukoli- przyprawa kucharek- pieprz czarnySposób przygotowania:Obieramy ogórki, kroimy na kawałki o grubości około 4cm. Nasze przygotowane kawałki ogórków wydrążamy pozostawiając z jednej strony cienką ścianką miąższu. Przechodzimy do przygotowania farszu. Do miseczki wkładamy serek wiejski, dodajemy do niego posiekaną część(...)szczypiorku. Trzemy rzodkiewkę na grubych oczkach tarki, paprykę kroimy w bardzo drobną kostkę - dodajemy do miseczki z serkiem. Dorzucamy porwaną na drobne kawałki rukolę. Doprawiamy do smaku i umieszczamy w przygotowanych wcześniej wydrążonych ogórkach. Ostatnim krokiem jest umieszczenie pozostałej części szczypiorku w formie "uchwytu" do koszyka i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
SURÓWKA WIOSENNA 805

nasienną z ogórka i pomidorka. Po tym czasie odlewamy wodę, i przekładamy do głównej miski. Mamy wtedy pewność, że nasza surówka nie podcieknie nieestetycznie wodą. Dodajemy jeszcze tylko pokrojoną rzodkiewkę,doprawiamy do smaku pieprzem, koperkiem lub sporą ilością natki i chłodzimy w lodówce ok godziny.Ponieważ apetina jest słona (jak każdy ser feta) surówki już nie solę

Walijskie Pichcenie
JAJKA FASZEROWANE - SMAŻONE W BUŁCE 484

plastry szynkiszczypiorek4 rzodkiewkitrochę śmietankowego chrzanuodrobina majonezupieprzbułka tartaolej do smażeniaWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka, przekładamy je do miseczki. Szynkę i rzodkiewki kroimy drobniutko. Szczypiorek również. Całość przekładamy do miseczki z zółtkami, dodajemy chrzan, majonez, pieprz - do smaku i rozdrabniamy widelcem. Wydrążone białka napełniamy otrzymanym farszem. Bułkę tartą wsypujemy na talerzyk, jajka

Walijskie Pichcenie
SAŁATKA Z SZYNKĄ I SELEREM KONSERWOWYM 274

Składniki:3 jajkasłoik selera konserwowego z porem (z Rolnika)30dkg szynki konserwowejpęczek rzodkiewkiogórek zielonyszczypiorek, natka pietruszkipieprzmajonezkukurydzaWykonanie:Pokroić w drobną kostkę: ugotowane jajka, szynkę, rzodkiewkę, świeży ogórek. Seler odcedzić z zalewy - pokroić.Połączyć wszystkie pokrojone składniki, dodać kukurydzę odsączoną na sicie i poszatkowaną zieleninę: szczypiorek i natkę pietruszki. Doprawić wg uznania pieprzem, ew. solą. Dodać majonez, wymieszać i schłodzić w lodówce

Walijskie Pichcenie
ZIELONA SURÓWKA Z PEKINKI, GROSZKU, OGÓRKA 287

chrupiąca surówka z tak lubianej przez wszystkich kapusty pekińskiej. Smaczny dodatek do obiadu, do grillowanych mięs, a dla nie mięsożerców - może stanowić pyszną lekkostrawną kolację. Składniki: kapusta pekińska 5 rzodkiewek 1/2 zielonego ogórka mała puszka groszku (200g)(kupuję drobniutki Bonduelle lub Pudliszki) 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz szczypta cukru koperek Wykonanie:Pekinkę, rzodkiewkę oraz obrany wcześniej

Walijskie Pichcenie
SURÓWKA SAMO ZDROWIE 194

Miseczka takiej surówki dla mnie jest również pysznym rozwiązaniem na zdrową kolację :))  Polecam gorąco! Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej biała część małego pora 1 biała rzodkiew 5-6 rzodkiewek 2 jajka ugotowane na twardo sól pieprz szczypta cukru jogurt grecki szczypiorek Wykonanie:Sałatę myjemy, kroimy na paski. Rzodkiew ścieramy na drobnych oczkach, podobnie jak rzodkiewkę i ugotowane na twardo

Walijskie Pichcenie
FASZEROWANE JAJECZNE CHŁOPKI 156

jaka frajda - szczególnie dla dzieci. Składniki: 6 jajek 100g szynki łyżka majonezu łyżeczka chrzanu 12 goździków (ja dałam ziele angielskie, dlatego trudno było moim oczom utrzymać się ) 3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka konserwowego 6 plasterków zielonego ogórka sól, pieprz Wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, z każdego ścinamy wierzchołek, tak aby widać było żółtko.Łyżeczka wydrążamy żółtko, siekamy(...)majonezem, chrzanem, solą i pieprzem. Łyżeczką nakładamy do każdego jajka farsz. W jajku nacinamy delikatnie 2 dziurki, do których wkładamy goździki oraz otwór na buzię, do którego wkładamy plasterek rzodkiewki. Głowę naszego chłopka przybieramy kawałkami szynki, które przytwierdzamy do jajka wykałaczkami. Na wykałaczki nadziewamy po plasterku ogórka. Każde jajko ustawiamy na plasterku ogórka, a całość na sałacie

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania