rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:27/67)

Letnia sałatka z bobem 219

Składniki:2 szklanki młodego bobukilka pomidorków koktajlowychsałata lodowamała papryka żółtakilka rzodkieweksos winegretszczypiorekBób ugotować w osolonym wrzątku. Sałatę pokroić, pomidorki poprzekrawać na połówki, rzodkiewkę pokroić w plasterki albo zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać wraz z bobem i zalać sosem winegret. sałatka z bobem

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z granatem i łososiem z sosem z sera pleśniowego 211

zieloną pleśnią2 łyżki octu balsamicznego biały pieprz. Składniki na dressing ze sobą mieszamy, ser ścieramy na tarce i dodajemy do sosu. Na półmisku układamy roszponkę, pokrojone w plastry rzodkiewkę i ogórek, pokrojone w ósemki jajka. Układamy także cząstki łososia. Granat przekrawamy na pół i uderzając drewnianą łyżką od spodu owoc wydobywamy kulki granatu, które dodajemy do sałatki. Całość polewamy

Bon Appetit Małgorzaty
Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami 125

pozostał ładny kolor. Oraz dodajemy łyżeczkę cukru. Gotujemy na małym ogniu, aż botwinka będzie miękka (max do 10 minut, nie dłużej bo się rozpadnie). Ogórki i rzodkiewki myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach albo kroimy w kostkę. Koperek i szczypiorek myjemy i drobno siekamy.Po ugotowaniu zupy całkowicie ją studzimy.Maślankę i  mascarpone dokładnie mieszamy

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z serka wiejskiego z rukolą 347

Sałatka w sam raz na śniadanie czy kolację.Składniki:1 opakowanie serka wiejskiegoduża garść rukoli4 rzodkiewkiszczypiorek lub zielona cebulkaSposób przygotowania:1. Rukolę płuczemy, dodajemy do serka.2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej.3. Posiekany szczypiorek dodajemy do sałatki, całość mieszamy.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Surówka wielowarzywna weselna 185

natka pietruszkiulubiony dressing sałatkowy (np. taki)Sposób przygotowania:1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy.2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku.3. Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki.4. Cebulę siekamy.5. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.6. Wszystkie warzywa łączymy, zalewamy dressingiem i mieszamy. Dodajemy natkę pietruszki.Smacznego!!!Do surówki polecam kluski śląskie i gulasz

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z serkiem wiejskim i warzywami 1549

moja propozycja śniadaniowa - szybka i pyszna!Składniki:1 serek wiejski1/2 pomidora1/2 ogórka4 rzodkiewkiSposób przygotowania:1. Od serka odlewamy nadmiar wody.2. Pomidora i rzodkiewki kroimy w kostkę.3. Ogórka obieramy, kroimy w kostkę.4. Warzywa mieszamy z serkiem. Można doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Chłodnik z botwinką 178

Wymieszać, doprawić sokiem z kiszenia ogórków, solą.  Przed podaniem mocno schłodzić w lodówce. Po wyjęciu z lodówki, sprawdzić czy chłodnik nie wymaga doprawienia.  Podawać przybrane koperkiem, pokrojoną rzodkiewką , ewentualnie z jajkiem na twardo. Smacznego!Uwagi: Wersja ekspresowa i bardzo nie elegancka ale całkiem smaczna - kiedy za oknem upał, a botwinki nie ma lub brak chęci na jej szykowanie(...)biorę niezdrowy, sztuczny i paskudny Gorący Kubek Knorr'a, rozpuszczam w małej ilości wrzątku a dalej już wedle przepisu. Można taki chłodnik urozmaicić drobno pokrojonymi świeżymi ogórkami i  rzodkiewkami

Stare Gary
Chłodnik z sokiem z kiszonych buraków 210

tego przepisu)10 rzodkiewek3 nieduże ogórki pęczek koperkupęczek szczypiorkuparę kiszonych buraczków, jeżeli nie mamy  - 2 - 3 małosolne ogórkiprzygotowanieOgórki obrać , pokroić w drobną kostkę, rzodkiewki i buraczki (lub ogórki małosolne) pokroić w kostkę lub paski, posiekać koperek i szczypiorek.W odpowiednim naczyniu (będziemy w nim podawać chłodnik) wymieszać kefir, jogurt, ewentualnie trochę śmietany. Dodać sok z kiszonych buraczków, wymieszać

Stare Gary
Pasta z makreli wędzonej z twarożkiem i chrzanem 152

umiescic w miseczce i dokladnie rozgniesc i wymieszac widelcem.Posiekac szczypiorek,zetrzec skorke z cytryny i dodac wycisniety sok.Druga opcja-wszystko umieszcic w malakserze i zmiksowac na gladka mase.Kanapki przyozdobic rzodkiewkami,posypac reszta szczypiorku.Dodatek chrzanu nadaje pascie bardzo ciekawy smak.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka z warzywną nutką 118

smakupieprz do smaku  Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę drobniutko pokroić w kosteczkę. Składniki te wrzucić do żółtek, dodać majonez i przyprawy i wymieszać nadzienie. Gotowe nadzienie

Ewa w kuchni
Pekinka z nutą jabłka 154

dużej czerwonej cebulikilka gałązek natki pietruszki1 duże jabłkook. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków sól do smakupieprz do smakucukier do smakuocet ryżowy do smakukilka łyżek oleju ryżowego Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić

Ewa w kuchni
Sałatka z polędwicą 121

bardziej cieszy oko. jednak nawet na starość człowiek czegoś się uczy.1 garść mix sałat z rukolą5 plasterków wędzonej polędwicy ( surowej )2 pomidorki cherry1 łyżka kukurydzy z puszki1 rzodkiewkaczarnuszkakiełki rzodkiewki i soczewicyDresing :3 łyżki oleju ryżowego1 łyżka octu ryżowegosól himalajska do smakupieprz czarny do smakucukier do smakuRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka z selera konserwowego 2774

żółtego sera150-200 g szynkipuszka kukurydzy3 jajka200 g rzodkiewkinatka pietruszki2-3 łyżki majonezusól, pieprzJajka ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Również pokroić w kostkę ser żółty, szynkę i rzodkiewkę. Posiekać natkę pietruszki. Seler i kukurydzę odcedzić. Wszystkie składniki połączyć dodając 2-3 łyżki majonezu. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego Post Sałatka z selera konserwowego pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sałatka owinięta śledziem 194

jajka,2 ogórki kiszone,2 łyżki groszku konserwowego,1 łyżka majonezu,2 łyżki śmietany jogurtowej,1 łyżeczka musztardy francuskiej,sól do smaku,pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku,kiełki rzodkiewki do dekoracji,świeża rukola,ziarna kapary.Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy, studzimy i kroimy na gruba kostkę. Jedno jajko zostawiamy niepokrojone. Ogórek i śledzie kroimy w kostkę. Dwa filety(...)sałatkę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz., aby smaki się ze sobą połączyły. Na talerz przekładamy sałatkę, dookoła układamy płaty śledziowe, na wierzch dodajemy plasterek jajka, posypujemy kiełkami rzodkiewki, dodajemy ziarna kapary i listki świeżej rukoli. Całość doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym. Smacznego

Moniki Smakołyki
Wędzony łosoś z dipem 407

znowu ten sam problem. Padło na łososia! Zobaczcie co wyszło.Wędzony łosoś z dipemłosoś wędzony w plastrach ( w zależności ile potrzebujemy)kostka twarogu półtłustego4 ząbki czosnkupęczek kopruśmietanasól, pieprzkiełki rzodkiewki (opcjonalnie do dekoracji)Przygotowanie to nic łatwiejszego!Przygotowujemy najpierw dip. Kostka sera trafia do miseczki, do tego pzeciśnięty przez praskę, posiekany drobniutko koperek - mój ulubieniec i latem, i zimą(...)sobie z taką konsystencją).Oddzielamy plastry łososia. Na  środek plastra dajemy nasz dip, i zawijamy z obu stron. Robimy tak samo z kolejnymi plastrami. Ja położyłam na kiełkach rzodkiewki, a Ty co proponujesz

Kuchnia moimi oczami