rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:26/67)

Surówka z sałaty lodowej 175

Surówki są nieodzownym dodatkiem do drugiego dania obiadowego.  Przygotowywane ze świeżych warzyw są bardzo zdrowe jak również nisko kaloryczne. Składniki: pół główki sałaty lodowej garść kiełek z rzodkiewki 1 łodyga selera naciowego  pół papryki czerwonej średniej 1 pomidor 1 łyżeczka sosu czosnkowego odrobina oliwy z rzepaku Wykonanie: Sałatę rwiemy i wrzucamy do miski dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę(...)oraz pomidora, seler niemy w piórka. Wrzucamy kiełki z rzodkiewki, dodajemy sos czosnkowy oraz oliwę. Wszystko dobrze mieszamy odstawiamy na 10 minut aby się przegryzło.  Smacznego

kgwjanczewo
Wiosenna pasta jajeczna 115

przygotowaniu i można uszykować jej nieco więcej niż tylko na jedno śniadanie dla dwóch osób. Nadaje się ona do przechowywania w lodówce do 3 dni. Składniki: 2 jaja, 4 rzodkiewki, 2 gałązki natki pietruszki, szczypiorek z cebuli dymki, 3 łyżeczki jogurtu, 2 łyżeczki majonezu, sól i pieprz do smaku. Przygotowanie: 1) Jaja gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupki(...)Następnie kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki 2) Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę i dodajemy do jajek. 3) Natkę pietruszki i szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pozostałych składników. 4) W małej miseczce lub szklance mieszamy jogurt z majonezem i odrobiną soli i dość dużą ilością pieprzu. Dodajemy do pokrojonych warzyw. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego

Pełna Lodówka
Twarożek 206

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto zadbać, żeby był zdrowy i przy tym pyszny. Najlepszy domowy twarożek...zapraszamy:) Składniki; 250 dkg sera białego z dobrego źródła, 5-6 rzodkiewek, pęczek szczypiorku, 2 łyżki śmietany 18 %, sól do smaku Wykonanie; Ser rozgnieść widelcem i połączyć ze śmietaną. Szczypiorek i rzodkiewkę drobno posiekać.Połączyć składniki i przyprawić do smaku. Smacznie i zdrowo

Anioły w kuchni
Sałatka z roszponką i pulpecikami 268

jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła częściej. A Wam jak się podoba?  Stadniki: 150 g roszponki 1 duże jabłko 50 g sera gorgonzola 10 rzodkiewek  20 g prażonych pestek dyni pulpeciki 200 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona cebula 10 g suszonych pomidorów 1 jajko 4 łyżeczki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki, rozmarynu(...)zarumienią. Ja smażę na patelni beztłuszczowo jednak możecie smażyć na niewielkiej ilości oleju.  Roszponkę umyć i osuszyć, jabłko oczyścić z pestek i gniazda, pokroić w cienkie plastry, rzodkiewkę również pokroić na cieknie plastry. Dodać ser oraz pestki dyni, wszystko delikatnie wymieszać i na sałatkę ułożyć letnie pulpeciki.  Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą

Niezły Młynek
Surówka z kapusty pekińskiej 223

Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka. 1/2 pęczka rzodkiewek 1 średnia cebula 3 łyżki majonezu 1 garść natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie Kapustę poszatkować. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rzodkiewkę pokroić nożem na mniejsze cząstki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Natkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem, doprawić solą i pieprzem. Świetny dodatek do obiadu

O kuchni z uczuciem
Tosty z szynką prosciutto, awokado i jajkiem 201

Pyszne i zdrowe śniadanie - rewelacyjne połączenie prosciutto, awokado i jajka :) SKŁADNIKI 4 kromki chleba tostowego z ziarnami 4  plasterki szynki prosciutto 1 awokado 2 jajka oliwa ziołowa kiełki rzodkiewki sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na półtwardo - wkładamy do garnuszka z zimną wodą, od momentu wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Wystudzone obieramy i kroimy wzdłuż na plasterki(...)oliwą ziołową - u mnie oliwa z rozmarynem i kolorowym pieprzem (przepis  tu ) . Na każdy tost kładziemy szynkę, plasterki awokado i jajka. Przyprawiamy solą  i pieprzem. Posypujemy kiełkami rzodkiewki.  Pyszne śniadanie gotowe :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Dietetyczna sałatka z kaszą kuskus 2392

jego smak. Przepis znam od kilku lat i systematycznie go powtarzam. Można dodać do niej pokrojoną szynkę lub kurczaka. 1 szklanka kaszy kuskus 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku 4 jajka  300-400g naturalnego serka homogenizowanego (w zależności od gęstości) sól, pieprz 1. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem 1cm ponad poziom kaszy. Odstawiamy do momentu(...)napęcznieje i ostygnie.  2. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.  3. Rzodkiewkę i szczypiorek drobno kroimy. 4. Kukurydzę odsączamy z zalewy. 5. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy serek homogenizowany, sól i pieprz (do smaku). Mieszamy

Szefowa kuchni
Sałatka słoikowa 1151

twardych liściach, najlepiej lodowa lub rzymska, może też być rukola lub roszponka, ale także szpinak baby i różne kiełki– twarde warzywa: ogórki, papryka, tarta marchew, świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy i pomidorki koktajloweSkładniki dodatkowe:– warzywa przetworzone:  ogórki kiszone / konserwowe / małosolne, marynowana papryka, suszone pomidory, oliwki, kapary, blanszowane różyczki kalafiora i brokuła, gotowany bób, pieczarki marynowane– mięsa(...)quinoa, pęczak),– sery: np. żółty, feta lub mni mozzarella.Należy  pamiętać:– o kolejności wkładania składników: jako pierwsze na dno, wkładamy najtwardsze i najcięższe składniki (np. pomidory, ogórki, rzodkiewka, seler) lub „mokre” składniki (np. suszone pomidory w oliwie, oliwki, marynowaną cebulkę), następnie lżejsze i delikatniejsze składniki, a na samej górze zawsze umieszczamy sałatę!– jeśli zabieramy sałatkę  do pracy/szko

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczna twarogowa pasta kanapkowa z warzywami 454

zimowe zimne dni :-)Składniki:Twaróg klinek 1 opakowanie1 mały jogurt naturalny4 rzodkiewki1/4 papryki kawałek ogórka świeżegogarść pokrojonego szczypiorkusól i pieprzWykonanie:Twaróg rozgnieść z jogurtem naturalnym. Rzodkiewkę, ogórka i paprykę pokroić w dosyć drobną kosteczkę i dorzucić do twarogu. Szczypiorek pokroić i również dorzucić do reszty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na kanapkach lub obok kanapek

Anielska Kuchnia Ani
Sałatka z kurczakiem, ananasem, grzankami i z sosem chili 350

rosołowaskładniki na sos:5 łyżek ketchupu2 łyżki oliwy z oliwekpół łyżeczki mielonego chili albo 1 stołowa łyżka sosu z chili tajlandzkiego1/3 szklanki soku z ananasaSałaty szarpiemy w dłoniach, rzodkiewki, ogórek, pomidory, ser, paprykę, ananas - kroimy w paseczki, połówki albo w kostkę. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w małej ilości wody z kostką drobiową do wyparowania wody

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z bekonem, jajkiem i pestkami z dyni 200

słonecznikalistki bazyliiszczypiorek oliwa albo sos balsamicznysól, pieprzWszystkie warzywa myjemy, osuszamy i jeśli jest konieczność obieramy ze skórki. Sałatę szarpiemy i układamy na talerzu. Następnie w plasterki kroimy rzodkiewkę, ogórek, w ósemki kroimy pomidory, ser żółty w paseczki, fetę kroimy w kostkę, jajka ugotowane na twardo w ćwiartki. Wszystko układamy na talerzu, dodajemy oliwki. Boczek podsmażamy na oliwie

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z bryndzą i suszonymi śliwkami 175

Składniki:Dowolna sałata (u mnie mix)Kilka pomidorków koktajlowychKilka suszonych śliwek np. węgierskichPołowa zielonego ogórka2 rzodkiewki Opakowanie sera bryndzaKilka oliwek Pestki dyniDowolny sos u mnie winegret Listki bazyliiSałatę i warzywa myjemy. Najpierw na talerzu rozkładamy sałatę, następnie kolejno: pokrojony ogórek, pomidorki, rzodkiewki, oliwki, bryndzę, prażone pestki dyni na suchej patelni, suszone śliwkami. Sałatę polewamy dowolnym, ulubionym sosem. Sałatka

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z wędzonym łososiem 216

koktajlowychkilka rzodkiewekpół ogórka zielonegoSos:oliwa z oliwek, sok z połowy cytrynysuszona kolendrasól i pieprzWarzywa myjemy, sałatę szarpiemy na kawałki, pomidorki przekrawamy na pół (albo zostawiamy całe), ogórki i rzodkiewki kroimy w plastry. łososia kroimy w mniejsze plastry. Sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, dodajemy przyprawy i polewamy sałatkę. Wszystko razem mieszamy.Sałatka z łososiem

Bon Appetit Małgorzaty
Śniadaniowo: faszerowane zielone ogórki 136

pół. Wydrążamy środek z nasionek. Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe :)Faszerowane zielone ogórki

Bon Appetit Małgorzaty
chłodnik z botwinki z młodymi ziemniakami i jajkiem 200

zależna ile chcemy zjeść.Botwinkę myjemy, kroimy z łodygami i buraczkami. Gotujemy w niewielkiej ilości wody. Albo zamiast gotowania botwiny od razu wykorzystujemy sok z buraków.  Ogórki i rzodkiewki myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach, lub drobniutko kroimy w kosteczkę. Koperek i szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Kefir

Bon Appetit Małgorzaty