rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:37/67)

Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 140

brak mu sił i energii. Nie wiadomo co jeść, aby wszystko wróciło do formy przed zimą. Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z musem z szynki 228

masła 2 trójkąciki serka topionego 2 łyżki serka naturalnego (może być kanapkowy, homogenizowany a nawet twarogowy) sałata (u mnie lodowa) kawałeczek czerwonej papryki do ozdoby szczypiorek (ja nie miałam) rzodkiewka, ogórek zielony (później na to wpadłam jak zostały 3 babeczki Szynkę pokroić drobniutko i zmiksować (np blenderem) z masłem i serkiem. Nakładać do korpusów szprycą lub łyżeczką. Posypać pokrojonymi drobniutko

Kto ugości moich gości?
chłodnik z arbuza 291

pieprzem i cukrem pudrem. Chłodnik podawać z dodatkami. SOS PORZECZKOWY 1/2 szklanki czarnej porzeczki 1 łyżka miodu Porzeczki blendujemy zostawiając kilka sztuk do dekoracji , doprawiamy miodem . DODATKOWO ogórek świeży rzodkiewki ser feta ser cheddar z jagodami i żurawiną kilka malutkich listków mięty skórka z cytryny Smacznego

na gazie
Chleb z popcornem i kurkumą 131

Pomyślałam, że warto pokombinować i zaszaleć z dodatkami. Tu postawiłam na popcorn, który uwielbiają dzieciaki ale nie tylko i kurkumę. Do takiego chleba wystarczy samo masło, ewentualnie pomidor lub rzodkiewka czy ogórek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka warzywna z kaszą jaglaną 358

chia. Skoro je już kupiłam, to trzeba wykorzystać :) Kolejny udany eksperyment godny powtórzenia, bo będzie idealny do pudełka na drugie śniadanie do pracy. Składniki : 1/3 szklanki kaszy jaglanej 5 rzodkiewek 18 czarnych oliwek 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1-2 łyżki kaparów natka pietruszki oliwa pieprz sok z cytryny ewentualnie: nasiona chia Kaszę jaglaną opłukać w kilku wodach. Zalać

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety mielone z kukurydzą 142

dolewam wodę  i formuję kotlety. obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. podaję z ziemniakami z wody i sałatką z pomidora, ogórka, cebuli i rzodkiewki. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Naleśniki amarantusowo-owsiano-orkiszowe 151

daje tutaj dodatkowy atut tych naleśników - są bardziej puszyste. W smaku uzyskuje się gorzkawe placki, więc warto zastosować wyraźne w smaku dodatki - ulubiony dżem lub np. kiełbasę węgierską, paprykę, rzodkiewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 185

witamin B1, B2, B3 i E. Można zastąpić stosując kakao zgodnie z przelicznikiem - 2 łyżeczki sproszkowanego karobu to 1 łyżeczka kakao. Kiełki lucerny Można zastąpić kiełkami fasoli mung kiełkami rzodkiewki Kolendra świeża i suszona Można zastąpić bazylią natką pietruszki Koperek Można zastąpić świeżym lub suszonym estragonem. Kwiaty bananowca (serca bananowca) W sałatkach można zastąpić karczochami. Lubczyk Można zastąpić młodymi liśćmi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą 144

gorgonzoli gałka muszkatołowa Składniki farszu układać na jednym brzegu placka. Zawijać do środka brzegi i zwijać. Swoje naleśniki z farszem podgrzałam na patelni. I podałam z kiełkami rzodkiewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Nadziewane muszle na zimno 147

dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula - 5 jajek rozm. "L" - 1 łyżka masła - 4 ogórki konserwowe - 2-3 łyżki majonezu - 1 ząbek czosnku - S&P - ew. rzodkiewki Muszle ugotować na miękko, ale uważać, żeby się nie rozwalały (u mnie zajęło to ok 20min, o 7 więcej niż było napisane na opakowaniu). Muszle odcedzić i przestudzić. Jajka ugotować

CookYourself
Tort kanapkowy z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 188

sera, wierzch posypujemy szczypiorkiem. Tak przygotowane torciki zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na noc. Po wyjęciu, przed podaniem udekorować dowolnie - jajkami, kaparami, rzodkiewką i ziołami. Smacznego

Stare Gary
Kilka porad na Wielkanoc 152

żytnia razowa, czosnek, woda, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy). SAŁATKI . na Wielkanocnym stole nie powinno ich zabraknąć. Starajmy się by były ze świeżych warzyw z dodatkiem jogurtu. Wykorzystujmy ogórki, rzodkiewki, seler naciowy, kiełki, kalafiora, sałatę itp. PASZTET . Obok tego tradycyjnego z mięsa warto pokusić się i zrobić domowy pasztet warzywny. Smakuje naprawdę dobrze. Można śmiało wykorzystać mój przepis :-)  PRZYPRAWY

Życie na widelcu
Jajka faszerowane chrzanem 142

łyżeczką majonezu, łyżką chrzanu, możemy dodać odrobinę musztardy, oraz doprawiamy pieprzem, ja dodałam też odrobinę pieprzu cayenne. Farsz przekładamy do dziurek po żółtkach jajek. Faszerowane jajka dekorujemy drobno pokrojoną rzodkiewką i rzeżuchą.   The post Jajka faszerowane chrzanem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajeczna pasta z serem 143

pieprzem,szczypiorkiem............... Pasta z jaj jest uwielbiana zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Wystarczy wziąć kromkę swojskiego chleba, posmarować go masłem, nałożyć pastę z jajka i udekorować np.  rzodkiewką

w mojej kuchni
Dietetyczna sałatka z anchois! 276

idealny do pracy, bo syci, a nie obciąża, a ponadto jeszcze zdrowy. Nie pomijajmy też faktu, że robimy go max 15 minut ;-))) Do dzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois - 1/2 ogórka zielonego - plaster łososia wędzonego SOS: -1-2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki musztardy

SMYKWKUCHNI