rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:37/67)

Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim 115

Masło zmiksować z jajkami, dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, krótko zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem (ja dodałam około łyżeczki chrzanu). Podawać do pieczywa, masło już niepotrzebne. Można podać z rzodkiewkami. zastawa

królestwo garów
Surówka z białej rzodkwi. Tylko dla koneserów. 12 kcal/100 gram ... 148

właściwości zdrowotne znajduje wiele zastosowań nie tylko w kuchni, ale także w farmacji i kosmetyce. Ze względu na walory smakowe może być lubiana jak i nietolerowana - podobnie jak zwykła rzodkiewka. Dziś przepis na surówkę, która wśród moich domowników nie zdobyła uznania (delikatnie mówiąc). Mimo to i tak przedstawię ten pomysł. Myślę, że ze względu na bogactwo witamin warto wykorzystać dostępność

Kuchnia po mojemu
sałatka grecka 105

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta 10-12 oliwek ciemnych sos sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka oregano i bazylii najkorzystniej świeżej ja mam suszone 1 ząbek czosnku 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka miodu Wykonanie

Ugotujmy Coś
DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - zasady diety dr Ewy Dąbrowskiej 177

wyłącznie warzywa niskoskrobiowe oraz owoce niskocukrowe, za to bez ograniczeń ilościowych. Żeby ułatwić Wam ogarnięcie tematu do dyspozycji mamy m.in.: - warzywa korzeniowe i rzepowate - marchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew, rzodkiewka, rzepa, - warzywa kapustne - kapusty wszelkie łącznie z brukselką, kalafior, brokuł, kalarepa, jarmuż, - warzywa cebulowe - cebula, czosnek, por, szczypiorek, - warzywa dyniowate - dynia, ogórki, kabaczek (cukinia), - warzywa psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Jakie produkty powinno się jeść wiosną? 136

brak mu sił i energii. Nie wiadomo co jeść, aby wszystko wróciło do formy przed zimą. Jakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze  tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z musem z szynki 225

masła 2 trójkąciki serka topionego 2 łyżki serka naturalnego (może być kanapkowy, homogenizowany a nawet twarogowy) sałata (u mnie lodowa) kawałeczek czerwonej papryki do ozdoby szczypiorek (ja nie miałam) rzodkiewka, ogórek zielony (później na to wpadłam jak zostały 3 babeczki Szynkę pokroić drobniutko i zmiksować (np blenderem) z masłem i serkiem. Nakładać do korpusów szprycą lub łyżeczką. Posypać pokrojonymi drobniutko

Kto ugości moich gości?
chłodnik z arbuza 286

pieprzem i cukrem pudrem. Chłodnik podawać z dodatkami. SOS PORZECZKOWY 1/2 szklanki czarnej porzeczki 1 łyżka miodu Porzeczki blendujemy zostawiając kilka sztuk do dekoracji , doprawiamy miodem . DODATKOWO ogórek świeży rzodkiewki ser feta ser cheddar z jagodami i żurawiną kilka malutkich listków mięty skórka z cytryny Smacznego

na gazie
Chleb z popcornem i kurkumą 130

Pomyślałam, że warto pokombinować i zaszaleć z dodatkami. Tu postawiłam na popcorn, który uwielbiają dzieciaki ale nie tylko i kurkumę. Do takiego chleba wystarczy samo masło, ewentualnie pomidor lub rzodkiewka czy ogórek. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sałatka warzywna z kaszą jaglaną 357

chia. Skoro je już kupiłam, to trzeba wykorzystać :) Kolejny udany eksperyment godny powtórzenia, bo będzie idealny do pudełka na drugie śniadanie do pracy. Składniki : 1/3 szklanki kaszy jaglanej 5 rzodkiewek 18 czarnych oliwek 1/4 żółtej papryki 1/4 czerwonej papryki 1-2 łyżki kaparów natka pietruszki oliwa pieprz sok z cytryny ewentualnie: nasiona chia Kaszę jaglaną opłukać w kilku wodach. Zalać

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety mielone z kukurydzą 141

dolewam wodę  i formuję kotlety. obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. podaję z ziemniakami z wody i sałatką z pomidora, ogórka, cebuli i rzodkiewki. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Naleśniki amarantusowo-owsiano-orkiszowe 149

daje tutaj dodatkowy atut tych naleśników - są bardziej puszyste. W smaku uzyskuje się gorzkawe placki, więc warto zastosować wyraźne w smaku dodatki - ulubiony dżem lub np. kiełbasę węgierską, paprykę, rzodkiewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 182

witamin B1, B2, B3 i E. Można zastąpić stosując kakao zgodnie z przelicznikiem - 2 łyżeczki sproszkowanego karobu to 1 łyżeczka kakao. Kiełki lucerny Można zastąpić kiełkami fasoli mung kiełkami rzodkiewki Kolendra świeża i suszona Można zastąpić bazylią natką pietruszki Koperek Można zastąpić świeżym lub suszonym estragonem. Kwiaty bananowca (serca bananowca) W sałatkach można zastąpić karczochami. Lubczyk Można zastąpić młodymi liśćmi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą 141

gorgonzoli gałka muszkatołowa Składniki farszu układać na jednym brzegu placka. Zawijać do środka brzegi i zwijać. Swoje naleśniki z farszem podgrzałam na patelni. I podałam z kiełkami rzodkiewki

Weekendy w domu i ogrodzie
Nadziewane muszle na zimno 144

dużych muszli - 5-6 pieczarek - 1 duża cebula - 5 jajek rozm. "L" - 1 łyżka masła - 4 ogórki konserwowe - 2-3 łyżki majonezu - 1 ząbek czosnku - S&P - ew. rzodkiewki Muszle ugotować na miękko, ale uważać, żeby się nie rozwalały (u mnie zajęło to ok 20min, o 7 więcej niż było napisane na opakowaniu). Muszle odcedzić i przestudzić. Jajka ugotować

CookYourself
Tort kanapkowy z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 184

sera, wierzch posypujemy szczypiorkiem. Tak przygotowane torciki zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na noc. Po wyjęciu, przed podaniem udekorować dowolnie - jajkami, kaparami, rzodkiewką i ziołami. Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania