rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:46/67)

Chłodnik z melona i ogórka 159

przed podaniem, jeszcze raz spróbować i jeżeli trzeba -  doprawić, dodać nieco zimnej wody, jeżeli jest za gęsta. Przelać do czterech schłodzonych miseczek, przybrać pokrojonym w kostkę ogórkiem , kawałkami rzodkiewki i listkami mięty. Polać  oliwą i posypać pieprzem. Smacznego

Stare Gary
Tort kanapkowy z tuńczykiem 188

posmarować nim tort ze wszystkich stron.Tak przygotowany zawinąć w folię i wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na noc. Po wyjęciu , przed podaniem udekorować dowolnie - jajkami, kaparami, rzodkiewką i ziołami. Smacznego!Uwagi. Jeżeli nie mamy czasu na pieczenie domowego chleba, można moim zdaniem wykorzystać gotowy chleb tostowy

Stare Gary
Twarożek z migdałowej masy 123

ulubionego słodu i cynamonu* wraz ze zmiksowanymi/całymi owocami lub z różnymi bakaliami z syropem z agawy/miodem tworzy wspaniały deser* oraz dzisiejsza propozycja- twarożek.* pulpa migdałowa* jogurt naturalny- 150ml* rzodkiewka- kilka sztuk (u mnie 3 duże)* szczypiorek* sok z cytryny- odrobina* pieprz i sól* skórka z cytrynyWszystkie składniki ze sobą wymieszać i gotowe.Smacznego! :) Jestem ciekawa jak wykorzystalibyście migdałową masę...Czekam

Kraina Miodem Płynąca
Soczysta polędwiczka wieprzowa w śliwkowym sosie 167

sól pieprz, tymianekSos śliwkowy:* suszone śliwki- 15 szt.* śmietanka 30%- 250 ml* cebula- 1 duża szt.* sól, pieprzSałatka:* sałata- 5 liści* pomidorki koktajlowe- 6 szt.* mango- połowa* rzodkiewka- 6 szt.* sezam- 2 łyżki* olej z pestek winogron- 2 łyżki* sok z cytryny- 1 łyżka* sól, pieprzPolędwiczka:Nagrzać piekarnik do 190 stopni.Polędwiczkę oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem i dosłownie chwilę

Kraina Miodem Płynąca
Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka 150

Delikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef, w którym biorę

Oryginalny smak
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 232

listkach,Gałązki macierzanki cytrynowej,Do smaku biały pieprz, pieprz Cayenne i sól,Łyżeczka oliwy do nasmarowania kokilek,Do przybrania płatki nagietka, krwawnik, macierzanka cytrynowa, listki młodej botwinki, granat, rzodkiewka itp.Carpaccio z gęsi owsianej:Pierś gęsi, podwójna bez kości,3 łyżki tłuszczu wytopionego z kaczki,4 plastry prosciutto,50 ml cydru lubelskiego,3 ząbki czosnku, Gałązki macierzanki cytrynowej.Marynata: 2 łyżki soli

SzczyptaSmaQ
Turbot z lubczykowo-melisowym pesto 165

oliwa.Doprawic sola do smaku.Tak przygotowane pesto rozlozyc rownomiernie na rybie.Wstawic rybe do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 190 ° C.Podawac z ulubionymi dodatkami.Ja podalam z surowka z rzodkiewek i mlodymi ziemniaczkami.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówki z białej rzodkwi-II warianty oraz ich wartości zdrowotne 205

mozna przygotowac z niej zdrowa przystawke do drugiego dania.Idealna na wiosenna surowke-soczysta ,orzezwiajaca i lagodna w smaku.W niczym nie przypomina smaku czarnej rzepy.Ma takze spora przewage nad  rzodkiewkami,bo do tygodnia zachowa jedrnosc przechowywana w lodowce.Rzodkiew biala (Raphanus L.) wystepuje w wielu odmianach i kolorach,czesto mylona jest z rzepa.Jest idelnym warzywem we wszystkich dietach odchudzajacych,gdyz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta serowo jajeczna 112

                            Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna.5 jajek ugotowanych na twardo300 g półtłustego twarogu1 garść świeżego szpinaku1

Ewa w kuchni
Chleb pszenno warzywny 146

                           Chleb z warzywami to super pomysł, zwłaszcza dla dzieci bo możemy przemycić im warzywka. A wiadomo, że domowe pieczywo jest zdrowe i smaczne i każdy się

Ewa w kuchni
Sałatka nie tylko na wiosnę 123

                          Zdrowa, kolorowa i zawsze smaczna sałatka. Do takiej sałatki można użyć dodatkowo innych składników. Ale myśle, ze taka kombinacja wystarczy w zupełności.2 garście mix sałat

Ewa w kuchni
Surówka z pekińskiej kapusty 126

1/2 kapusty pekińskiej1/2 średniej cukinii1 marchew1 czerwona cebula1/3 szk posiekanego szczypiorku25 g kiełków brokuła3 duże rzodkiewki1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml )Do smaku :sok z cytrynycukiersólpieprz

Ewa w kuchni
Śniadaniowa sałatka 332

2 średnie świeże ogórki1/2 dużej czerwonej papryki200 g szynki75 g mozzarelli w bloku1 pęczek szczypiorku1 czerwona cebula5 rzodkiewek2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami piniisól do

Ewa w kuchni
Sałatka pełna witamin 215

kolorowy do smakuocet ryżowy do smakucukier do smaku4 łyżki oleju ryżowego2 łyżki wodySkładniki dresingu umieścić w miseczce, wymieszać i odstawić na 5 minut. Warzywa umyć i pokroić : ogórki i rzodkiewki w plasterki, pomidora i cebulę w kostkę i wrzucić pokrojone składniki do miski. Dodać szczypiorek i rzeżuchę oraz mix sałat. Następnie dodać dresing i wymieszać sałatkę. Podawać do obiadu

Ewa w kuchni
Sałata bazyliowo miętowa 214

pomidorów nadaje całości świetnego smaku. Zresztą pracę ułatwia teraz wirówka do sałaty. Raz, dwa i sałata po umyciu gotowa.1 op mix sałat z rukolą12 pomidorków cherry1 mała czerwona cebulakiełki rzodkiewki i soczewicy1 garść świeżej mięty1 garść świeżej bazylii cytrynowej3 łyżki posiekanego świeżego koperkusól morska do smakupieprz kolorowy do smakucukier do smakuocet ryżowy do smakukilka łyżek oleju lnianegoRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania