wiosenny omlet, który swoją pierzynką z kiełków zachwyci każde podniebienie! Omlety robi się niesłychanie prosto, efekt jest zadowalający, jak również sycący. Dzisiaj zaproponuję Wam wersję z boczkiem i kiełkami rzodkiewki. Inny omlet, który jest już na blogu znajdziecie tutaj. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćpożywne śniadanie, które da Wam dużo energii :-). Delikatna bułka, własnoręcznie upieczona, dojrzałe awokado, z orzechowym aromatem, chrupiący boczek, jajko sadzone z nieco płynnym żółtkiem i lekko ostre kiełki rzodkiewki - bardzo smaczne połączenie, prawda? :-)Bardzo polecam!Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry!Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia.Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćPrzepisy na przekąski. Przepisy na imprezę. Przekąski na zimno i na ciepło. Koreczki na imprezę. Szybkie przekąski. Przystawki. Drinki. Koktajle. Szparagi w cieście francuskim z sezamemZawijana
Kulinarne Przebojepodzielił uczestników na małe zespoły, gdzie każdy zajmował się jednym z trzech dań. Mnie trafiła się sałatka z brukselki, którą ładnie obierałam. Sałatka ta składała się ze ublanszowanych warzyw: rzodkiewki, pasków marchwi jak i właśnie blanszowanej brukselki. DO tego trochę ziół. Nie powiem, dość ciekawy smak, aczkolwiek warzywa były za twarde, nie zdążyły się ublanszować, widocznie zbyt wcześnie wyjęto
W kuchni Karmel-itkikoszu a okazało się, że możne jeszcze je wykorzystać.Pesto można zrobić z bardzo różnych roślin - pamiętacie Makaron z pesto pokrzywowym ? Można wykorzystać selera naciowego, rukolę czy liście rzodkiewek - spróbujcie sami pobawić się smakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzabanalnie prosta w przygotowaniu a podzielicie chyba moją opinię, że prezentuje się intrygująco....:) Pieczone kwiaty cukinii Składniki: kwiaty cukinii serek Ricotta lub inny typu twarożek (ja użyłam twarożku z rzodkiewką firmy President) suszone pomidory w zalewie (przepis, na domowe, suszone pomidorki znajdziecie TUTAJ) czosnek granulowany Kwiaty wraz z małymi cukiniami delikatnie myjemy - można zrobić to w misce nie pod bieżącą
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałajajka, 2-3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej, mała cebulka, kawałek serka pleśniowego (wg uznania), 2-3 pomidorki koktajlowe, przyprawy: sól, pieprz czy inne ulubione (dla nas tymianek), kiełki rzodkiewki do dekoracji oraz obowiązkowo spożycia :) odrobina masła do wysmarowania kokilki. Kokilki smarujemy masłem, wyściełamy plastrami szynki szwarcwaldzkiej, dno wysypujemy pokrojoną w kosteczkę cebulką, wbijamy dwa jaja, wrzucamy kawałek serka pleśniowego oraz
Delicious Titbitswoda spłynie do ostatniej szalki. Trwa to kilka minut, po czym wodę wylewamy.Proces ten powtarzamy codziennie :) W pierwszej hodowli były kiełki rzeżuchy, fasoli mung i rzodkiewki. Drugiego dnia nasionka pęcznieją... Trzeciego dnia pojawiają się zielone listki i wielka radość :) Czwartego dnia można już wcinać :) ale ja czekam jeszcze jeden dzień... Piątego dnia można zebrać kiełki
Delicious Titbitssmakowe niejednego z nas. Dania z jajkiem Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe Post Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? pojawił się
Kulinarne Przebojeroztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Boczniaki panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Pomidorki i rzodkiewki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem, wymieszać i podawać. Do smażenia i skropienia sałatki użyłam olej rzepakowy. Olej rzepakowy
Monia miesza i gotujeNatknęłam się na poważny problem podczas gotowania zup. Właściwie to problem pojawia się już po ugotowaniu, a tuż przed podaniem – co do zupy?! Unikam makaronów, klusek
Gotuj z Blue RavenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej
Marta GotujeDo wypieków wolę stosować „jajka” z chia, siemienia lnianego, zastępować je musem jabłkowym czy masłem orzechowym. Mam wrażenie wtedy, że ciasto lepiej mi wyrasta, nie marnuję
Gotuj z Blue Raven