uszy z plastrów pieczarek, oczy i nos z kolorowego pieprzu i wąsy ze szczypiorku. Takie pieczarkowe myszki będą wtedy smakować dzieciom, podobnie jak jajka – myszki z sera i rzodkiewki. 6 jajek 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1-2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu Winiary sól ziołowa biały pieprz Jajka gotujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięodkąd mam grzybki kefirowe mogę je już podzielić i podarować , kolejka chętnych na grzybki robi się długa. Z domowego kefiru zdążyłam już przygotować koktajl z truskawkami, koktajl warzywny z rzodkiewką i koperkiem, domowy twaróg naturalny, twaróg z solanki, oraz twaróg ziołowy. The post Jak zrobić domowy kefir? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięproduktów . Oto co przygotowałam . Składniki: tuńczyk w oleju kawałki 1 puszka groszek konserwowy z puszki 3 łyżki ogórek konserwowy 2 szt majonez 1 łyżka kiełki z lucerny i rzodkiewki zielona cebulka Przygotowanie: Z tuńczyka odsączyć olej . Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem . Dodać ogórek obrany z skórki i pokrojony w drobną kostkę , odsączony groszek , 2 łyżki kiełków . Dodać
Ala piecze i gotujedobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:) Jajko z tuńczykiem Proponowane składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 2 pomidory 1 ogórek 1 puszka tuńczyka kiełki rzodkiewki Składniki na sos: 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) 2 łyżki majonezu sól, pieprz Składniki na sos dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić w grube plastry, ułożyć
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaładuze piersi z indyka kapusta pekinska 3 pomidory 1 cebula 0,5 ogorka swierzego 4 rzodkiewki frytki majonez ketchup przyprawa do gyrosa/kebaba sol pieprz Wszystko kroimy : szatkujemy kapuste, kroimy cebule, ogorka, pomidory i rzodkiewke Polowe cebuli odkladamy, a reszte skladnikow razem mieszamy ( mamy salatke z kapusty pekinskiej) Dobrawiamy sola i pieprzem
Klaudynkowa kuchnianastepuja cieple dni, tak upragnione i wyczekane. Kwitnie moj ulubiony bez i konwalie. Cala przyroda budzi sie do zycia wiec i ja mam wiecej energii.A na targu tyle nowosci. Rzodkiewki, ogorki, mloda kapusta, rabarbar, szpinak i szparagi. Az mam ochote kupic to wszystko na raz. Jednak zdrowy rozsadek nakazuje zachowac umiar. Jutro przeciez znow pojde na targ.A tym czasem wpadam
Przysmaki Karolkiczasu do czasu cisze przerywaly spiewajace w oddali ptaki albo brzeczace baki. Ech jak bardzo mi tego brakowalo.Teraz czekam na pierwsze ogrodowe uprawy. Juz widac jak wschodzi salata i rzodkiewki. Truskawki puszczaja mlode listki. Niedlugo zacznie sie wysiew ogorkow i cukini. Ciekawe czy podobnie jak rok temu i teraz bedzie urodzaj tej ostatniej?Tak piekny dzien byl tez dobra okazja
Przysmaki KarolkiPierwsze ciepłe dni nastały, a z nimi w sklepach pojawiła się pierwsza botwinka. Idealna na najlepszą i najpiękniejszą polską zupę czyli chłodnik. Połączyłam ją z awokado, ogórkiem i rzodkiewką. Lekka, pełna warzyw, aromatyczna. Wraz z nią czekam na lato. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksolą z pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną masła i wrzucić listki lebiody,chwilkę przesmażyć. Następnie wlać jajka. Smażyć wedle uznania w zleżności jak ściętą jajeczniczkę lubimy. Jajeczniczkę podałam z rzodkiewką i pomidorkami a do tego białe pieczywo. To było pyszne i pożywne śniadanko
Monia miesza i gotujepatelnię) bo inaczej ser się roztopi i przypali a ziemniaki w środku będą surowe *** można do takich placków podać porcje sałatki ze świeżych warzyw np. pomidor z cebulką, ogórkiem , rzodkiewką - czy co tam jest świeżego w domu lub kwaśna śmietanę
Buniabaje w kuchniobracając kilka razy tak by zrobiły się chrupkie i złote a nie przypaliły. Odsączyć na papierowych ręcznikach kuchennych z nadmiaru oleju. Podałam z porcją surówki z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem i pomidorkami cherry doprawionej delikatnym cytrynowym dresingiem
Buniabaje w kuchniprzewrócić rybę na drugą stronę - dołożyć masło smażyć jeszcze 2 minuty. Skropić sokiem z cytryny - lekko posolić i posypać pieprzem. Podałam z sałatą z prostym dresingiem , pomidorami , ( plastrami ogórka , rzodkiewki) i ziemniakami z wody ( młode , małe ). * Mała uwaga - halibut musi być ,,gruby" bo inaczej nacinania nie wytrzyma i rozpadnie sie na kawałki
Buniabaje w kuchniastrowatych. Rośnie w zasadzie jak chwast. Jadalna na surowo , gotowana, smażona i pieczona .W zasadzie topinambur przygotowujemy jak ziemniaki ( no po za wersją na surowo- bo wtedy to jak rzodkiewkę czy kalarepkę ). Surowy jest chrupiący , o delikatnym smaku tak jak by głąba kapusty. Zawiera wiele witamin, wpływa na pracę nerek, obniża zły cholesterol - więcej poczytajcie TU Czas: 15 minut Składniki
Buniabaje w kuchniLubię wszystkie sałatki. Tutaj pomysł na sałatkę z kurczakiem,ale składniki można mieszać jakie się tylko chce. Składniki : * pół główki dowolnej sałaty * 3 ogórki gruntowe * 2 pomidory * rzodkiewka * pieczona pierś z kurczaka ( marynata to kostka rosołowa plus dwie łyżki oliwy z oliwy ) * sos czosnkowy ( jaki kto lubi i jak kto robi ) tutaj przygotowanie bez sosu i polana sosem
Magiczne Życie Martysosem na bazie oliwy. Kto lubi takie połączenia albo jest ciekawy jak smakują przesmażone pieczarki w sałatce to zapraszam do spróbowania. Składniki : * kawałek kapusty pekińskiej * ogórki kiszone * rzodkiewki * pomidor * czerwona papryka * smażone pieczarki z cebulą * filet z kurczak pieczony w ulubionych ziołach * plasterki gotowanej kukurydzy Sos : * 4 łyżki oliwy * papryka czerwona mielona * ulubione zioła * opcjonalnie czosnek * sól , pieprz
Magiczne Życie Marty