wyjęciem kroje jedną roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone).Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką). SMACZNEGO
NA MOIM TALERZUchłodnik. Młode liście botwinki można dodać do sałatki lub przygotować farsz do pierogów. Świetnie komponuje się z kaszą, jajkami, serem typu feta, a także z innymi nowalijkami jak rzodkiewka, ogórek i koperek. Można z jej dodatkiem przygotować nawet omlet, tartę, pizzę lub risotto. Mój pęczek botwinki "skończył" tym razem w zupie, ale dopóki sezon na nią trwa, pokuszę się
Smakowity Blog KulinarnySkładniki:150 g roszponkijabłko100 g sera gorgonzolapieczona pierś kurczakagarść orzechów włoskichgarść suszonej żurawinygarść kiełków rzodkiewkiDressing:saszetka oleju Kujawskiego z czosnkiem i bazyliąsok z cytrynyłyżeczka musztardysól, pieprzPrzygotowanie
Smakowity Blog Kulinarnydrobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do jajek. Składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy ze świeżym pieczywem. Ja proponuję podanie z pumperniklem i plasterkami rzodkiewki. Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjiTUTAJ CHLEBSkładniki na pastę-twaróg-makrela wędzona- usuń ości-pieprz ziołowy SKWORCU-szczypiorek-sól,pieprz-łyżka śmietanyWszystkie składniki zmiksuj, bądz zblenderuj na pastę.Nakładaj na chleb i dodaj rzodkiewki. Kolor czerwony na pewno poprawi ponury nastrój. Posyp szczypiorkiem.I pyszne , zdrowe kanapki gotowe!Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnioczywiście, przygotowałam nam bułeczki. Długo się zastanawiałam, jakie upiec, aż w końcu pomyślałam o bułkach z serem. Można je przekroić, posmarować masłem, włożyć plasterek szynki lub sera, pomidora, ogórka rzodkiewki; ale takie same, bez niczego, też smakują wspaniale - chrupiący ser na wierzchu, a pod nim mięciutkie, puszyste wnętrze... Pyszności.Przepis znalazłam na Moich wypiekach; zaciekawił mnie water roux. Nigdy
Pożeraczka, czyli raz adobrzeChłodnik litewski...Gęsty, lekko kwaśny, pyszny.Chrupiący w ustach botwinką i ogórkami.Podawany z jajkiem.Idealny na upalne dni! Składniki:2 pęczki botwinki z małymi buraczkami
Gospodyni MiejskaPolać olejem/oliwą, octem/sokiem z cytryny, dodać cukier i dokładnie wymieszać.Całość doprawić solą i pieprzem do smaku i wymieszać.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Do surówki można dodać pęczek rzodkiewki startej na tarce o dużych oczkach.Natkę pietruszki można zastąpić koperkiem.Surówkę można doprawić dodatkowo suszonym oregano.Zamiast cebuli można dodać posiekany szczypiorek wraz z 2 dymkami
Gospodyni Miejskakrótko przed podaniem.Majonez i/lub śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, ogórki kiszone - konserowymi, a masło - margaryną, kiełki - natką pietruszki.Można użyć dowolnego rodzaju kiełków np. słonecznika, rzodkiewki, lucerny itp.Źródło przepisu: Przyślijprzepis
Gospodyni Miejskaśmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, albo zrezygnować z jego dodatku.Smak pasty można wzbogacić o drobno pokrojony szczypiorek (u mnie tylko oprószone kanapki) lub rzodkiewki.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskadorosłych:) Dziś dzień zaczęłam tak..Czas przygotowania: 25minSKŁADNIKI: 2 osoby- jajka 2 szt - boczek wędzony w plastrach 4szt- ser pleśniowy kawałeczek- orzechy włoskie 4szt- kiełki (dałam rzodkiewki)- ocet jabłkowy 2 łyżki SOS HOLENDERSKI - 2 żółtka- masło 100 g- sok z cytryny 1 łyżkę- woda 1,5 łyżki- sól- biały pieprz NAPÓJ WARZYWNO-OWOCOWY - szpinak świeży
Basia w kuchniposzperałam i o to jest!Zapraszam!SKŁADNIKI:- 2 bakłażany- 3 ząbki czosnku- 5 ziemniaków średniej wielkości- 1 cebula- 4 łyżki oliwy z oliwek- 1 łyżeczka miodu- bagietka francuska- kiełki rzodkiewki- świeża bazylia- 2 litry wody- sól, pieprz, kolendra mielona- chili czerwone- kawałeczek świeżego imbiruZiemniaki (obrane), czosnek i bakłażany, kładziemy w naczyniu żaroodpornym. polewamy oliwą i miodem. Pieczemy do miękkości około
SMYKWKUCHNIdomowy pełnoziarnisty bajgiel z makiem podany z sałatą, wędliną i jajecznicą,pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórki konserwowe(zdjęcie pod tytułem, "o matko, ale późno") Dla takich rzeczy mogę co jakiś czas zrobić wyjątek i zjeść wytrawne śniadanie <3 Nie wiem czemu, ale zawsze jak robię bajgle(2 raz >.<) to nie wychodzą one takie puszyste są raczej takie
More food, love and dreamstani, a jak smaczny chłodnik. Płyta audiobook pojedzie natomiast do U Stokrotki za chłodnik gospodyni, prosty chłodnik z przewagą botwinki,ale też z dodatkiem ogórków i rzodkiewki, świetne połaczenie! Wszystkim gratulujemy!!!Proszę o dane do wysyłki pod adres:majka190382@o2.plPrzepyszny chłodnik z przepisu pani Ani. Tania kuchnia też jest niezwykle pyszna!Firma Kamis przygotowała 3 zestawy nagród:Zasady
Z Majeczką w kuchnipapier do pieczenia.Wymieszane suche składniki. Pkt 1.Zalane i wymieszane. Pkt 1.Równa warstwa masy na blasze. Pkt 2.Pokrojone w prostokąty. Pkt 3.Upieczony całkowicie.Z bliska.Zasmakował mi z bryndzą, rzodkiewką i szczypiorkiem. inspirował blog Kuchennymi DrzwiamiKnekkebrød upieczono na blogach: BajkoradaDzieje kuchennej WiewióryEksplozja smakuFabryka kulinarnych inspiracjiGrahamka, weka i kajzerkaHealthy CravingKonwalie w kuchniKuchnia GuciaKuchennymi drzwiamiKulinarne przygody GatityLeśny ZakątekMagnolia - rozmarynMoje domowe kucharzenieMoje małe
Grahamka, weka i kajzerka