osób, które nie mają czasu na zapełnianie spiżami produktami własnymi. Dzisiaj w ruch poszły buraczane kulki :) Składniki: 200 g buraczanych kulek KROKUS 50 g kiełek rzodkiewki 1 jabłko 50 g orzechów włoskich łuskanych 10 pomidorków koktajlowych sos: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny sól
Niezły Młynekalbo na wycieczkę. Składniki: mieszanka sałat 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 pierś z indyka 270 g sera feta 2 ogórki gruntowe 50 g kiełków rzodkiewki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu sos: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy Dijon szczypta soli
Niezły Młynekczasie przygotowujemy gzik. Do miseczki wkładamy twarożek, śmietanę (ilość według uznania) oraz posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Jeśli lubimy i mamy pod ręką możemy dodać np. rzodkiewkę lub nieco czosnku. Wszystko razem mieszamy. Ziemniaki wyjmujemy z wody, nacinamy w poprzek. Na to nakładamy gzik i podajemy na ciepło
Kolizje Smakówmlecza i pokrzywy, zaś spośród tej dostępnej w sklepach - szpinak, szczaw i botwinka. Ja do swojej horty dałam wszystko co miałam pod ręką: liście mlecza, szpinak, botwinę i liście rzodkiewki. Hortę vrasta możecie podać jako dodatek do dania głównego lub, wzorem Greków, jako główny posiłek w połączeniu z gotowanymi ziemniakami i jajkiem sadzonym. Horta vrasta - zielenina z oliwą
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam kefir, często piję koktajle warzywne na jego bazie. Bardzo często dodaję do koktajli siekany koperek i tartą rzodkiewkę- przepis. Również ogórek jest doskonałym składnikiem koktajli warzywnych. Bardzo lubię też dania ze szpinakiem. Tym razem miałam całą paczkę świeżego szpinaku, który jest umyty i przebrany, nie trzeba już z nim nic robić. Polecam więc przygotować zdrowy, zielony koktajl, który
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcennym źródłem witamin. Sezonowymi owocami, zimą mogą to być jabłka, banany, pomarańcze, czy też mandarynki, latem arbuzy, truskawki, czereśnie, brzoskwinie. Warzywami, świeże pokrojone w słupki, ćwiartki np. ogórki, marchewki, rzodkiewka Chipsami z jabłek lub gruszek, najlepiej przygotowane w domu w suszarce do warzyw, czy w piekarniku, Wystarczy je pokroić na plasterki i wysuszyć aż będą chrupiące. Mieszankami owoców z nabiałem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięidealne na imprezy, ulubione przez dzieci no i również sprawdzą się świetnie także jako przekąska kibica! Składniki: 3 średnie bagietki 125 g śmietankowego serka naturalnego 100 g kiełków z rzodkiewki 150 g mini salami pleśniowego pęczek szczypiorku 2 ugotowane na twardo jajka sól pieprz Przygotowanie: Z bagietek odkrajamy piętki i nożem rozpychamy środek na boki
Niezły MłynekZnam wiele odmian chłodnika z zsiadłym mlekiem, kwaśną śmietaną, rzodkiewką, jajkiem.... Jednak najlepszy chłodnik jaki w życiu jadłam, a raczej piłam to chłodnik mojej babci. Trochę się różni od tradycyjnego ale moim skromnym zdaniem jest najlepszy na upały :) Składniki na garnek 5 litrowy: 2 kg botwinki 2 łyżki octu jabłkowego ( może być zwykły) 6 ogórków gruntowych świeży koper duża
Niezły Młynekwiększości zużyty. Pod koniec dodaję majeranek i tymianek, doprawiam do smaku. Dodaję też masło, które pięknie się rozpuści i nada przyjemnego maślanego smaku całej potrawie. Podaję z kiełkami rzodkiewki lub buraka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkisztuk nalesnikow na tortille 800g piersi z indyka pol glowki salaty lodowej 4 pomidory 0,5 ogorka 1 duza cebula 6 rzodkiewek mala puszka kukurydzy sol papryka slodka czosnek sypki Mieso umyc i pokroic w drobna kostke Mieso przyprawiamy sola, papryka i czosnkiem Smarzymy mieso az bedzie miekkie
Klaudynkowa kuchniaSkładniki:1/2 szklanki soczewicy zielonej25 g kiełków rzodkiewki6 szt. pomidorków koktajlowych1 łyżka oliwysólPrzepis:Soczewicę płuczemy i gotujemy ok. 20 minut w szklance osolonej wody. Następnie pozostawiamy
Emcia Pichcisałatka, idealna do grilla. Można różnie mieszać składniki. Ważne by grzanki zrobić bardzo chrupiące, wtedy nie namokną nam od sosu. Smacznego! Składniki :* sałata lodowa* ogórek* pomidor* ser feta * rzodkiewki* papryka czerwona* 2 kromki chleba * 2 łyżki oleju z pestek dyni* 2 łyżki wody * opakowanie sosu sałatkowego greckiego Prymat Przygotowanie :Warzywa pokroić w dowolna kostkę. Dodać rozdrobniony ser feta
Magiczne Życie Martywersji FIT już macie! ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI na 2 osoby: - 1 mała sałata rzymska - 3 pomidorki podłużne pomarańczowe - 1/4 awokado - 1 cebulka dymka - 1 duży pomidor malinowy - 1/3 białej rzodkiewki - świeża bazylia Warzywa kroimy w kostkę lub plastry jak wolicie, układamy na sałacie. Polewamy sosem. SOS DO SAŁATY: - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu balsamicznego (najlepiej z Modemy
SMYKWKUCHNIChińska Kuchnia według Goga”. Znalazłam w niej wiele niesamowitych inspiracji. Oto drugi z kolei przepis zainspirowany książką. Farsz został przeze mnie nieco wzbogacony, w oryginale było jedynie mięso i rzodkiewka, której nie użyłam. Ogólnie pomysł jest rewelacyjny, racuszki są po prostu przepyszne. Wymagają niestety nieco pracy, ale naprawdę warto. Idealna alternatywa dla fanów sajgonek. Racuchy z wołowiną według Goka
Mania Gotowaniamakaronu z sosem z cukinii i pomidorów, wyszło pyszne i pełne aromatów. Pieprz czarny zmieliłam w młynku i dodałam do obydwu tych potraw, a poza tym do twarożku z rzodkiewkami, jako dodatek smakowy na kanapki do pomidora, ogórka, do zup warzywnych, bardzo intensywny smak i zapach, nadaje daniu głębi i aromatu. Przyprawy przypadły mi do gustu, są bardzo fajne
Magiczne Życie Marty