krótko przed podaniem.Majonez i/lub śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, ogórki kiszone - konserowymi, a masło - margaryną, kiełki - natką pietruszki.Można użyć dowolnego rodzaju kiełków np. słonecznika, rzodkiewki, lucerny itp.Źródło przepisu: Przyślijprzepis
Gospodyni Miejskaśmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, albo zrezygnować z jego dodatku.Smak pasty można wzbogacić o drobno pokrojony szczypiorek (u mnie tylko oprószone kanapki) lub rzodkiewki.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskadorosłych:) Dziś dzień zaczęłam tak..Czas przygotowania: 25minSKŁADNIKI: 2 osoby- jajka 2 szt - boczek wędzony w plastrach 4szt- ser pleśniowy kawałeczek- orzechy włoskie 4szt- kiełki (dałam rzodkiewki)- ocet jabłkowy 2 łyżki SOS HOLENDERSKI - 2 żółtka- masło 100 g- sok z cytryny 1 łyżkę- woda 1,5 łyżki- sól- biały pieprz NAPÓJ WARZYWNO-OWOCOWY - szpinak świeży
Basia w kuchniposzperałam i o to jest!Zapraszam!SKŁADNIKI:- 2 bakłażany- 3 ząbki czosnku- 5 ziemniaków średniej wielkości- 1 cebula- 4 łyżki oliwy z oliwek- 1 łyżeczka miodu- bagietka francuska- kiełki rzodkiewki- świeża bazylia- 2 litry wody- sól, pieprz, kolendra mielona- chili czerwone- kawałeczek świeżego imbiruZiemniaki (obrane), czosnek i bakłażany, kładziemy w naczyniu żaroodpornym. polewamy oliwą i miodem. Pieczemy do miękkości około
SMYKWKUCHNIdomowy pełnoziarnisty bajgiel z makiem podany z sałatą, wędliną i jajecznicą,pomidorki koktajlowe, rzodkiewka, ogórki konserwowe(zdjęcie pod tytułem, "o matko, ale późno") Dla takich rzeczy mogę co jakiś czas zrobić wyjątek i zjeść wytrawne śniadanie <3 Nie wiem czemu, ale zawsze jak robię bajgle(2 raz >.<) to nie wychodzą one takie puszyste są raczej takie
More food, love and dreamstani, a jak smaczny chłodnik. Płyta audiobook pojedzie natomiast do U Stokrotki za chłodnik gospodyni, prosty chłodnik z przewagą botwinki,ale też z dodatkiem ogórków i rzodkiewki, świetne połaczenie! Wszystkim gratulujemy!!!Proszę o dane do wysyłki pod adres:majka190382@o2.plPrzepyszny chłodnik z przepisu pani Ani. Tania kuchnia też jest niezwykle pyszna!Firma Kamis przygotowała 3 zestawy nagród:Zasady
Z Majeczką w kuchnipapier do pieczenia.Wymieszane suche składniki. Pkt 1.Zalane i wymieszane. Pkt 1.Równa warstwa masy na blasze. Pkt 2.Pokrojone w prostokąty. Pkt 3.Upieczony całkowicie.Z bliska.Zasmakował mi z bryndzą, rzodkiewką i szczypiorkiem. inspirował blog Kuchennymi DrzwiamiKnekkebrød upieczono na blogach: BajkoradaDzieje kuchennej WiewióryEksplozja smakuFabryka kulinarnych inspiracjiGrahamka, weka i kajzerkaHealthy CravingKonwalie w kuchniKuchnia GuciaKuchennymi drzwiamiKulinarne przygody GatityLeśny ZakątekMagnolia - rozmarynMoje domowe kucharzenieMoje małe
Grahamka, weka i kajzerkabiałych trufliSałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherrySer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat i pomidorkami cherry z dodatkiem malinowego dressinguSerek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywemSpaghetti ze szpinakiem i grana padanoŚwiderki z salami,cukinią i grana padanoTarta z cukinią, brokułami i sezamemZielone babeczki z pecorinoBrokułowe pesto na sałatce
Moja smaczna kuchniaCarrot snackSkładniki.10 dag marchwi2 jajka50 ml oliwy z oliwek1/2 łyżeczki soli15 dag maki pszennej2 łyżeczki proszku1 łyżka orzeszków ziemnych wiórki1 łyżka parmezanu startego1 łyżka natki
Kulinarny karnet Christopherajest podstawą udanego dnia. Dzisiaj serwujemy zapiekane jajka z jogurtem. Nie ma co się rozpisywać po prostu trzeba spróbować :)Składniki:3 jajka4 łyżki jogurtu greckiego3 g kiełków (użyłam rzodkiewki)20 g boczku wędzonego0,5 łyżeczki papryki słodkiejsól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Jajka należy rozbełtać i połączyć z jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy
Niezły MłynekSałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z tortelliniSurówka z sałaty lodowejSałatka ryżowaSurówka z białej kapustySurówka z koperkiemSałatka szubaSałatka z zupek chińskichPaprykarz z tuńczykiemSałatka z wędzonym kurczakiemCarpaccio z buraczkówSałatka
Ala piecze i gotujewzględu na hmm.. kalorie, dobrego jogurtu 0%. Zajadam oczywiście bez pieczywa... rozkoszując się tylko smakiem pomidorów...oczywiście można ją wzbogacić o zielonego ogórka (chociaż nie zalecają łączyć), rzodkiewkę, ser żółty, pekinkę... i wiele innych rzeczy, jednak mnie wersja podstawowa, mimo, że uboga zadowala w zupełności
Walijskie Pichcenieprzybrania" moich jajek: czasami wkładam pomiędzy nie ćwiartki pomidorów, innym razem obsypuję groszkiem z puszki, no i zawsze obowiązkowo - duuuża ilość pachnącego szczypiorku!Składniki:ugotowane jajkamajonezpieprzszczypioreksałatadodatkowo u mnie: plasterki rzodkiewki, szparagi konserwowe,plasterki świeżego ogórkaWykonanie jest tak proste, że nie zamierzam zamieszczać "instrukcji
Walijskie PichcenieSałatka z serem feta jest jedną z moich ulubionych. Latem serwuję ją bardzo często. Pasuje do grillowanego mięsa ale i jako lekka kolacja. Jest zdrowa, lekkostrawna
Walijskie Pichceniesurówka składająca się praktycznie z jednego składnika - młodej białej kapusty, może być tak pyszna! Zawsze dodaję do surówki z kapusty startą marchewkę i inne warzywka: paprykę, kukurydzę, rzodkiewkę, ogórka - w celu urozmaicenia smaku. A tym razem z braku czasu znalazłam na blogu Joasi - Kulinarne Szaleństwa Margarytki szybciutką i prościutką surówkę koperkową. Myk, myk i surówka była
Walijskie Pichcenie